skoda.virt.cz
odkaz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Pračka
-> StepaNoFUN: na desce jsou 2ks velký kondiky ale k čemu nevím.
-> saskyn2: tohle by byl valec tak 3.5cm v prumeru o dylce cca 10cm...
-> StepaNoFUN: různejch kondíků tam pár na desce bylo dost, jestli byl nějaký rozběhový jsem nestudoval. U motoru žádný nebyl a motor byl myslím nějaký řízený elektronikou bezuhlíkový, nebo popravdě nevím, neměl jsem čas to moc koumat, jediný co si pamatuju že jsem se všimnul větrák na sobě měl nápis brushless, mimochodem byl taky slušně zasranej. A motory to má vlastně celkem čtyři.
-> saskyn2: A náhodou ten rozběhovej kundík (za kterej jsem dostal div ne vynadáno) jsi tam neviděl?
Fotka v mezifázi. Buben tam je jen polozenej na takový kolečka a vzadu jeden centrální šroub. A motor to teda nemá v bubnu jak jsem myslel, ale normálně dole a řemen přes buben. Oser byl si pamatovat kudy vedly jaký kabely, tak jsem si to raději tak nějak fotil. Žádný těsnění nebylo potřeba. Na vyndání toho agregátu ze spodku je ideální mít 2 ještě lépe 3 lidi aby se moc nekroutilo trubkama s chladivem. Na vyčištění vapku, i když to nejhorší jsem sloupal rukama abych to vapkou nenarval dovnitř mezi lamely.
-> Jirik_Tuňák1983: jak píše mates, na fotce je spodek. Musíš sundat vrchní desku, pak oba boky, pak záda, pak vyndáš buben, pak předek. Zní to složitě, ale je to vsšecho vždyky nacvakaný do sebe a pár šroubků. Jde to fakt hezky, líp než jsem asi čekal.
-> Jirik_Tuňák1983: Jo, to na fotce je spodek, tam je celej ten agregat s chlazenim a motor. Musis sundat vicemene vse vcetne bubnu. Blby je, ze bocni a zadni plechy tvori ram.toho stroje, takze pri rozebirani se ti to tak trochu rozpada cely pod rukama 

-> saskyn2: Co všechno jsi demontoval? To na foto je spodek a celý vršek s bubnem jsi dával pryč? Nebo to je bok, záda? Ještě jsem ji tak podrobně neprohlížel, cykly i délky máme OK, máme ji dva roky a něco, tedy po záruce.
-> StepaNoFUN: Jo, ale celá akce mi vtipná nepřišla, mám spoustu jiný práce než se hrabat v sušičce.
Každopádně pořád mi tohle u 3 roky starý sušičky co se stále vyrábí a prodává za 15000 přijde jako transplantace srdce u 20 letýho kluka...má to smysl, zatím co to co zminuješ (byl to už nevím kdo) kdy resuscitoval 15 letou pračku která nová stojí 5000 v mnohem lepších specifikacích, což je něco jako transplantovat srdce 80 letýmu dědkovi co má rakovinu. Myšleno taky jako vtip
Každopádně pořád mi tohle u 3 roky starý sušičky co se stále vyrábí a prodává za 15000 přijde jako transplantace srdce u 20 letýho kluka...má to smysl, zatím co to co zminuješ (byl to už nevím kdo) kdy resuscitoval 15 letou pračku která nová stojí 5000 v mnohem lepších specifikacích, což je něco jako transplantovat srdce 80 letýmu dědkovi co má rakovinu. Myšleno taky jako vtip

-> Matthes, záškodník z TechWebu: BFU by volal servis, tam by mu řekli že neopravitelný, nebo drahý a koupil by si novou - což výrobce chce. ;-)
-> saskyn2: To bylo samozřejmě myšlený jako vtip. Já jen že debata na tohle téma tu nesčetněkrát proběhla...
-> saskyn2: To bylo samozřejmě myšlený jako vtip. Já jen že debata na tohle téma tu nesčetněkrát proběhla...
-> saskyn2: Zaruka na nesmrtelnej dil (napr. motor) - lapac na lamy no. Co jinyho. Kdyz ti selze nejaky tesneni nebo hadice a motor ti vykropi voda, tak na to se bohuzel zaruka nevztahuje.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: jj to máš pravdu no, kdyby tam udělali nějaký dvířka z boku tak by to bylo super. Na co je pak 10 let záruka na motor a kompresor když se to stejně pak takhle zasvini...
-> StepaNoFUN: za půl dne asi ne hele, ale bohužel máš částečně pravdu, za tu dobu bych měl udělaný rozvody ea288 tj půlku nový sušičky
Ale co s tím, pokud to nechám někoho čistit tak mu to musím dovést a časově jsem pak na tom stejně a dát každý 3 roky za novou fakt taky nechci. Kdyby to bylo 10letý tak to vůbec neřeším a koupím novou.

-> saskyn2 09.07.23 18:11:14: Ale tak jasne, jde to, ale oba jsme zvykli delat s technikou. Myslim, ze beznej Franta uzivatel by s tim byl v prdeli jak Bata s drevakama... Proste delat to co 3 roky, zadny terno.
-> saskyn2: Nechci rejpat... Nebyl jsi to Ty, kdo říkal, že za půl dne si svojí prací vydělá na novou? :-D
Už to seje. Musím teda říct že servisně to zase není takový peklo. Na to že to dělám poprvé, nikam jsem nespechal tak asi 5,5h i s pauzou na bazén
-> saskyn2: Pekny, tos to mel horsi jak ja... Ale teda oboje naprd no... Ze se k tomu neda dostat.
-> saskyn2: Jak je stará ta naše nevím (kupoval jsem ji jetou), ale vyčistil jsem ji po koupi kompresorem a teď občas tím vysavačem a štětcem a není to špatný. Celá náplň bejvá usušená za tak 1:20 (prvotní odhad sušičky je 1:50) a nic nesmrdí.
Nicméně dneska to bylo ještě rychlejší, jen jsem použil sušičku na solární pohon.
Nicméně dneska to bylo ještě rychlejší, jen jsem použil sušičku na solární pohon.
-> StepaNoFUN: Jako jo, musím uznat že tyhle samooplachovací LG bych teda nikomu nedoporučil. Na druhou stranu ty obyčejný se taky časem zanesou, další lamely kam se štětcem nedostaneš, předtím jsme jí měli. Popřípadě ti začne hnít a smrdět jako Matesovi. Ono tohle je sice 3 roky starý, ale zase to má nějakých cca 1400 cyklů no.
Zlatý AEG... Jednou za 2 měsíce to vezmu štětcem a vysavačem. Naštěstí je ten výměník přístupnej.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Nebude. Zjistil jsem že se bez toho nedá žít
Mám to vyčištěný, jen to ještě poskládat.

-> saskyn2: Ted bude mesic na desti
Hlavne at ti nerupne trubka s chladivem.

Já hlásím pokrok, vynesl jsem ten krám ven abych na to měl místo, pak už jsem neměl čas

-> Jirik_Tuňák1983: Dve solo zarizeni. Do pracky jsem jen hodil cistic a nechal bezet program na cisteni pracky, kterej jde pro jistotu pustit jen z mobilu
Fotku pracky jsem daval vcera jen pro ilustraci, ze se konecne pere 
Rozebiral jsem susicku, kde byl dole zabinec a sliz... Smrad byl dle me ze susicky.

Rozebiral jsem susicku, kde byl dole zabinec a sliz... Smrad byl dle me ze susicky.
-> Matthes, záškodník z TechWebu 06.07.23 10:33:26: Teď to nechápu. Opravoval jsi pračku nebo sušičku? Nebo máte kombíčko?
Tak se pralo 3x vcera a vypada to dobre no. Kamos mi doporucil nejakej cistic, co se dava do susicky asi 3x rocne, tak to zkusim, at to nedojde do tohohle stavu znova.
Uz se to toci 
Tak chvili prat a pak susicka no.

Tak chvili prat a pak susicka no.
-> Petrson: Tak kdyz je mlada... 

-> Milan 136 04.07.23 20:35:23: jj to mi přijde hrozný někoho s kým jsem takto oslovovat.
Znamej má zas mladou a to mi přijde 1000 lepší.
Znamej má zas mladou a to mi přijde 1000 lepší.
Sama s tim prisla... 

-> Milan 136 04.07.23 20:35:23: Přesně, taky mi to trhá oči...
-> Matthes, záškodník z TechWebu:
"budoucí bejvalá" je bohužel použitelnej výraz pro spoustu lidí. A někteří o tom ještě ani neví 

-> Milan 136 04.07.23 20:35:23: Viď? Je to takový, neuctivý. Přitom kdo jiný ti dovolí anál a kouření zdarma. 

-> Milan 136: Ja sem starej buran 
-> růža: Bejvalej kolega říkal pani "bytná"... ale jezdil k ní jen přes tejden, jinak bydlel u sebe na vesnici.
Nejvíc se mi líbilo, jak tu někdo psal "budoucí bejvalá"

-> růža: Bejvalej kolega říkal pani "bytná"... ale jezdil k ní jen přes tejden, jinak bydlel u sebe na vesnici.
Nejvíc se mi líbilo, jak tu někdo psal "budoucí bejvalá"

-> Milan 136: Na mě to působí, jak kdyby to bylo jen nutné soužití. Hezký výraz má pro svoji manželku kolega před důchodem, ten svojí říká "Paní u které bydlím" 

-> Matthes, záškodník z TechWebu 04.07.23 20:33:15: To oslovení stará je fakt hrozný 
Takový buranský

Takový buranský
Tak stara dnes neprala... Prej zejtra no, tak uvidime.
-> Jirik_Tuňák1983 04.07.23 10:53:31:
-> Matthes, záškodník z TechWebu 04.07.23 10:58:15: Dobře, tak dej vědět
Předpokládám, že to bude v pořádku.

-> Matthes, záškodník z TechWebu 04.07.23 10:58:15: Dobře, tak dej vědět

Stara bude dneska prvne prat
projel sem cisticem i pracku... Tak uvidime.

-> jans 04.07.23 10:52:28: Asi ještě vytírají. 

-> Matthes, záškodník z TechWebu: Tak jak to dopadlo?
-> minno: Jj, sama to zacala rikat (ironicky).
-> Matthes, záškodník z TechWebu: A vie o tom, že ju voláš stará?