skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Ako ne(klamat)
18:06:53
09.01.2018
09.01.2018

minno
-> MISCHO: V poriadku, rozumiem. Dá sa to chápať. Ale teraz je už fakt neskoro sa tým zapodievať.
13:16:49
09.01.2018
09.01.2018

MISCHO
-> minno: vsetko co som napisal je realita. Sam velmi dobrie vies co znamena slovo GO . A tiez dobre vies co je opotrebenie sposobene pouzivanim. Tak isto vies ze nie vsetko sa da vidiet volnym okom ako sa hovori. Videl som mraky peknych fotiek , prisiel som , pozrel som a isiel som domov . Uz po ceste sa ukazovali drobnosti ale nepovazoval som ich za podstatne . Naslednym pouzivanim a rozoberanim som sa dostal k dalsim popisanym veciam. Obaja dobre vieme ze sa bavime o skodovke a tiez dobre vieme co sa da a neda dobre urobit. Cele toto vlakno je len o tom ze poukazujem na to ako to bolo odflaknute. Ja som bol naivny a chcel som pomoct chalanovi ktory si chcel splnit sen o erke a ja si zaroven splnim davny sen o rapidke. Nic viac nic menej.
12:40:48
09.01.2018
09.01.2018

minno
-> MISCHO 09.01.18 11:27:31: Ja sa nikoho nezastávam, uvádzam to vo všeobecnej rovine, že tu vyťahuješ stále dookola už niekoľko rokov staré záležitosti. To sa mi nepáči. Mám snáď právo sa vyjadriť, nie? I keď takýchto "doťahovacích" diskusií sa väčšinou zdržiavam, teraz mi to už nedalo. Lebo sa to opakuje. Odpoviem ti zo slušnosti ešte tento raz a viac tu už prispievať nebudem, lebo to nepotrebujem.
Napísal si celkom dlhý zoznam vecí, čo bolo na tom aute zlých, až mám z toho pocit, že tam bolo spravené úplne zle kompletne všetko do bodky bez výnimky. Tomu zrejme ani celkom sám neveríš, len už z toľkej zlosti si si to asi vsugeroval :) V opačnom prípade - ak tomu tak naozaj bolo - nerozumiem, ako mohol skúsený automechanik pri kúpe a skúšaní tohto auta všetky tieto chyby prehliadnuť? Možno by stačilo zamyslieť sa aj sám nad sebou, prečo som potom takýto rozsypaný šrot kúpil. Ako chápem a viem sám, že niektoré veci boli na tom aute "repasované" len na oko, to niet pochýb. Tiež veľa vecí na škodovke nejde dotiahnuť úplne do dokonalosti aj keby sa človek na hlavu otočil, pretože to tak jednoducho nie je vyrobené a aj keď je to nové, funguje to horšie ako na inom "normálnom aute", až by človek povedal, že je to rozbité, ale to je zas iný príbeh.
Nepoznal som stav toho auta po technickej stránke pri kúpe, len tak ticho uvažujem, či nestačilo tie viditeľné závady a nedostatky prekonzultovať rovno s majiteľom, ako tu potom burcovať svoje hnevy v dave...
Keď čítam občas takéto názory, normálne si predstavujem, ako by niekto nadával, keby sa mu dostalo do rúk moje auto
Pretože tiež tam mám robených veľa vecí síce najlepšie ako viem, ale svojsky, prihliadnúc na vlastné potreby, niekomu inému by to zrejme nevyhovovalo a považoval by to za šrot.
Napísal si celkom dlhý zoznam vecí, čo bolo na tom aute zlých, až mám z toho pocit, že tam bolo spravené úplne zle kompletne všetko do bodky bez výnimky. Tomu zrejme ani celkom sám neveríš, len už z toľkej zlosti si si to asi vsugeroval :) V opačnom prípade - ak tomu tak naozaj bolo - nerozumiem, ako mohol skúsený automechanik pri kúpe a skúšaní tohto auta všetky tieto chyby prehliadnuť? Možno by stačilo zamyslieť sa aj sám nad sebou, prečo som potom takýto rozsypaný šrot kúpil. Ako chápem a viem sám, že niektoré veci boli na tom aute "repasované" len na oko, to niet pochýb. Tiež veľa vecí na škodovke nejde dotiahnuť úplne do dokonalosti aj keby sa človek na hlavu otočil, pretože to tak jednoducho nie je vyrobené a aj keď je to nové, funguje to horšie ako na inom "normálnom aute", až by človek povedal, že je to rozbité, ale to je zas iný príbeh.
Nepoznal som stav toho auta po technickej stránke pri kúpe, len tak ticho uvažujem, či nestačilo tie viditeľné závady a nedostatky prekonzultovať rovno s majiteľom, ako tu potom burcovať svoje hnevy v dave...
Keď čítam občas takéto názory, normálne si predstavujem, ako by niekto nadával, keby sa mu dostalo do rúk moje auto

12:26:11
09.01.2018
09.01.2018

castrol
-> darklord: jj vedia podla auta
11:42:22
09.01.2018
09.01.2018

Bukaj
-> MISCHO 09.01.18 11:27:31: Tak kromě výfuku a vnitřku motoru a převodovky vše, co tu kritizuješ jsou věci, které sis mohl při koupi prohlédnout či vyzkoušet...
Ale jinak souhlas - když prodejce tvrdil, že to a to bylo po GO, tak buď tomu sám věřil, nebo se snažil klamat...

Ale jinak souhlas - když prodejce tvrdil, že to a to bylo po GO, tak buď tomu sám věřil, nebo se snažil klamat...

11:42:05
09.01.2018
09.01.2018

MISCHO
-> havlik: tlmic robil spolu s nejakym kamaratom . Teda to tak tvrdil.
11:37:12
09.01.2018
09.01.2018

darklord
-> MISCHO: nemusis pisat meno, hned vsetci vedia ze kto to 

11:31:58
09.01.2018
09.01.2018

havlik
-> MISCHO: jako je mi to jinak vcelku jedno, ale popotahovat tu někoho kvůli výfuku který on určitě někde koupil jako hotový výrobek, tzn dost pravděpodobně s nim vydrbal už ten výrobce/prodejce. A silně pochybuju že někdo kontroloval nebo koukal jeslti je výfuk opravdu tak jak mu řekl. To že to někdo ojebal je smutný, ale zrovna tohle bych řekl je asi jedna z mála věcí co těžko mohl ovlivnit. To že zbytek byl ojebaný věděli snad všichni, stačilo to tady sledovat.
11:27:31
09.01.2018
09.01.2018

MISCHO
-> minno: Trosku ma prekvapil tvoj postoj , ale na druhej strane sa ani necudujem kedze si sa ho zastaval aj predtym. Ked sa ja budem buchat do hrude ako on ze predna naprava je zgeneralkovana tak isto aj motor a prevodovka tak to budem kvoli niecomu robit. A preco ? preto ze si budem stat zasvojim ale s cistym svedomim. Motor ktory ma udajne 10 tis po Go ti neklakne tesnenie pod hlavou , po dalsej tisicke prasknute kruzky na dvoch valcoch. Vo vodnom systeme kakao lebo nemrzku netreba, Namiesto brzdovej kvapaliny akysi sajrajt, zadne brzdy ani nekomentujem. Na prednej náprave boli vymenen iba silentbloky v ramenach, zvisle capy, silenty vnich ani loziska menene neboli, len vsetko nafarbickovane. Rozdrbane puzdro v riadeni, neprerezane zavity na napravnici, kazda podlozka ina, zalomena hadica na chladici,gumenne kocky nikde, svetla svietacie kade tade, padajuce trojuholniky v prednych dverach,rachotajuce mechanizmy stahovania, nefunkcny zamok volantu,kulisa prevodovky Ko tak isto aj tiahlo, Prevodovka vraj po repase ,, neviem od kedy znamena repas prevodovky vymena synchronov, vsetky loziska tesne pred smrtou, vole ako na zetore, staly prevod zrely do kosa. Poloosy natrete hadma cele farbou, dokonca aj na mieste pre simering co malo za nasledok jeho zodratie a unik oleja. A v neposlednom rade vyfuk, to ze zvody boli vselijake to som vedel , ale ten tlmic je podla LA ,, to je snad vysmech . Namiesto drotenky nejaka vata omotana drotom, trubka ma byt perforovana ,, vidis tam niekde diery ? Bingo , skoro ziadne tam neboli. vnutorna trubka nebola ani poriadne privarena. Na vyfuku som jazdil pokym nebol druhy motor a druhy vyfuk. Na ziadnu zaruku sa tu nedotazujem , ale ked nieco tvrdim tak si za tym stojim a mala by to byt pravda. To ze niektore z vysie popisanych veci su kvazi bezna udrzba tak je to ok , ale nemyl si pojmy s dojmy. Robim v autoservise uz nejaky ten piatok a pracoval som par rokov aj pri stavbe zavodnych aut a keby som toto niekomu spravil tak ma zabije. A je jedno ci to bude stara skodovka alebo 5 rocne auto. Slovo robi chlapa a to ze na SK je tolko dementov tak bohuzial, Nie vsetko zlato co sa blisti je aj zlatom. Serie ma to preto lebo velka cast skodasceny to brala ako nenormalne auto. A vysledok uz vies aj sam . Tak sa prosim nabuduce zdrz takychto komentarov ked vobec nevies o co tu ide. Nikde som schvalne nenapisal meno, nick ani nic co by ho urcilo . A ten kto vie o co sa jedna si spúravi vlastny nazor. Skode zdar.
10:37:01
09.01.2018
09.01.2018

minno
-> MISCHO 09.01.18 00:02:19: Prepáč, ale podľa môjho skromného názoru, príspevok dosť o hovne. Nezainteresovaným to nič nepovie. Akurát to, že máš v sebe voči niekomu konkrétnemu zlosť. Ale to je tvoja zlosť, nás do toho nič. Alebo o čo ide? Že sa po rokoch cítiš stále podvedený? Ale prosím ťa, klamstvá s podfuky sa okolo nás dejú denno-denne, to by človek nič iné nerobil, len nadával. Je to len tvoj postoj.
Ten výfuk robil on? O čo ide? Že bol vyplnený niečim iným, ako si si ty naivne po celé tie roky myslel a teraz si z toho sklamaný? Predpokladám, že určitý čas si ho používal aj ty a kým si nevedel "pravdu", tak bol OK, je tak? Alebo si dostal k nemu aj presný technický list s certifikátom a zárukou 10 rokov a nesedí to?
To isté aj Rapid. Snáď ti dal pri predaji na papieri podpísané, že každý detail je tam 100% hotový so zárukou, že do toho už nikdy (alebo aspoň nejaké obdobie) viac netreba zasahovať? Ak si chcel takéto auto, mal si si kúpiť nové. Aj tam by sa ti po týždni mohlo niečo nepozdávať a cítil by si sa oklamaný predajcom, že ti predali šmejd.
Naivita nezná hraníc.
Sú to škodovky, každý si to robí podľa seba a nikdy tomu nie je koniec, pretože to auto nie je možné "dokončiť". Tak tu teraz hádž ešte ďalších neviem koľko rokov špinu na predajcu, ako ťa podviedol.
Ten výfuk robil on? O čo ide? Že bol vyplnený niečim iným, ako si si ty naivne po celé tie roky myslel a teraz si z toho sklamaný? Predpokladám, že určitý čas si ho používal aj ty a kým si nevedel "pravdu", tak bol OK, je tak? Alebo si dostal k nemu aj presný technický list s certifikátom a zárukou 10 rokov a nesedí to?
To isté aj Rapid. Snáď ti dal pri predaji na papieri podpísané, že každý detail je tam 100% hotový so zárukou, že do toho už nikdy (alebo aspoň nejaké obdobie) viac netreba zasahovať? Ak si chcel takéto auto, mal si si kúpiť nové. Aj tam by sa ti po týždni mohlo niečo nepozdávať a cítil by si sa oklamaný predajcom, že ti predali šmejd.
Naivita nezná hraníc.
Sú to škodovky, každý si to robí podľa seba a nikdy tomu nie je koniec, pretože to auto nie je možné "dokončiť". Tak tu teraz hádž ešte ďalších neviem koľko rokov špinu na predajcu, ako ťa podviedol.

10:00:55
09.01.2018
09.01.2018

Majklsto
Ojebavači sa najdu všade, ja som si tu kupil prevodovku skladanu z nových dielov, len predajca zabudol podotknut že najlepšie časy ma davno za sebou, bola zrela na GO a stala nekrestanské peniaze.
Ale tak ako na BMWklube mame ojebavačov, tak sa najdu tu, a aj všade inde. To je asi mentalna porucha. Treba si dávat pozor.
Ale tak ako na BMWklube mame ojebavačov, tak sa najdu tu, a aj všade inde. To je asi mentalna porucha. Treba si dávat pozor.
00:04:01
09.01.2018
09.01.2018

MISCHO
4
00:03:47
09.01.2018
09.01.2018

MISCHO
3
00:03:26
09.01.2018
09.01.2018

MISCHO
2
00:02:54
09.01.2018
09.01.2018

MISCHO
1
00:02:19
09.01.2018
09.01.2018

MISCHO
Tak a tu mate moznost vidiet pracu a klamstva najvacsieho zachrancu skodoviek z okresu Prievidza. Znaly problematike vedia aky je to tlmic vyfuku . Vraj je robeny podla L/A dokumentacie . ANO je to ten ktory bol na najobdivovanejsej modrej rapidke. S dobrym umyslom som ho posunul dalej aby robil radost . No teraz sa hanbim ako pes. Tak ako tento tlmic bolo spravene cele ,,HOTOVE,, auto ktore som si kupil. Hotove auto ktore este stale davam do kopy uz 4 rok kedze sa vzdy nieco objavi.