Oběžné čerpadlo

prohledat
8 příspěvků (zobrazeno 1 až 8) od 14.12.2016 do 17.12.2016, založil/a Shader
řadit dle data
18:47:06
17.12.2016
Bukaj
-> Shader: Přetížená ucpávka - to asi ne. Je možné, že si ucpávka ještě nesedla a pokud je čerpadlo v běhu, nic neteče, pokud se zastaví, lehce prolíná a když se zvýší tlak v okruhu sepnutím druhého čerpadla teče více. Čerpadla běží obě najednou, nebo jedno vypne a druhé sepne?
22:33:04
16.12.2016
Shader
Čerpadlo jsem včera složil a dnes ho namontoval do vířivky. Po napuštění, respektive už při napouštěni vody se čerpadlo spustilo a vše vypadalo v pořádku. Až do doby, kdy jsem spustil čerpadlo masážních trysek. Při spuštění masážních trysek (spuštění čerpadla) začala z oběžného čerpadla téct voda!! Čerpadlo pro masážní trysky má cca 3x vyšší výkon. Oba tyto čerpadla mají společný výtlak! Je možné, že se tlak z většího čerpadla objevil na malém čerpadle a ucpávka byla "přetížená"? Třeba v důsledku ucpání několika trysek, nebo rozvodových článku? Dík.
07:32:04
15.12.2016
Bukaj
-> Shader: Tak já se doposud nesetkal s čerpadlem, které by na hřídeli mělo ochranný kryt z plastu - buď byla ocelová hřídel bez povrchové úpravy, nebo jsem se setkal i s keramickou hřídelí...
19:51:59
14.12.2016
Shader
-> Bukaj: Problém je v tom, že to bylo zarezlé a už jen těžko říct, jaká vůle tam byla. Každopádně co jsem se bavil s chlapama co dělají s čerpadly, tak říkali, že plastové pouzdro by mělo být pevně nalisováno na hřídeli! Takže hřídel s pouzdrem se otáčí v lůžku ucpávky.
19:47:14
14.12.2016
Bukaj
-> Shader: No, však to jsem psal - buď anebo. To ti nikdo, kdo nezná konkrétní model čerpadla neřekne, ale poznáš to podle vůle/nevůle ve spoji plastového pouzdra a lůžka ucpávky. spíš bych tipoval, že pouzdro má být nalisováno na pevno na hřídeli, druhá varianta není nemožná, ale ani moc pravděpodobná.
19:38:10
14.12.2016
Shader
-> Bukaj: Lůžko mechanické ucpávky (č.2) je uloženo v těle čerpadla (to je statická část). Přes toto lůžko prochází výstupní hřídel, na které bylo plastové pouzdro. Jde o to, zda se má to plastové pouzdro točit s hřídeli nebo má být statické, tedy uložené v lůžku ucpávky a má se točit jen hřídel.
19:30:33
14.12.2016
Bukaj
No, jelikož z obrázku není patrná návaznost na tělo čerpadla, tak ti asi neporadíme. kdybys vyfotil jednotlivé díly čerpadla, tak možná budeme moudřejší...

Každopádně z obrázku jsou možné dvě verze - buď se červená část točí s hřídelí a ucpávkou v modré části (ta je každopádně statická), nebo druhá varianta je, že červená část je natěsno nalisována do modré části a slouží jen jako ochrana hřídele motoru před mechanickými vlivy a působením povětrnosti a uvnitř ní se točí hřídelka...
19:11:11
14.12.2016
Shader
Zdravím

Může někdo poradit ohledně čerpadla? Mám tady doma oběžné čerpadlo z vířivky. Čerpadlo několik let stálo a jelikož bylo po celou dobu plné vody, výstupní hřídel zrezivěla a kousla se do mechanické ucpávky! Výstupní hřídel motoru byla rzí značně poškozena, nechal jsem ji stáhnout na soustruhu a nechal vyrobit nové pouzdro hřídele. Jen mě zajímá, na co tam je to pouzdro (plastové)? To pouzdro musí byt pevně naraženo na hřídeli nebo se má hřídel v pouzdru otáčet? Přikládám obrázek (snad to bude srozumitelné).

1-motor; 2-lůžko mechanické ucpávky; 3-plastové pouzdro; 4- mechanická ucpávka; 5- výstupní hřídel z motoru; 6- oběžné kolo.
zvětšit Oběžné čerpadlo - obrázek od Shader vložen 14.12.2016 19:11:11
Extreme Tyres