skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Jaký vertikutátor?
08:37:06
25.04.2016
25.04.2016

StepaNoFUN
-> palinator: Nevím jestli budou lepší, ale když koupíš novej motor za 1100,- (protože pastorek za pár korun neprodávaj samostatně - celej vertikutátor stojí asi 2500,-) a on vydrží asi 20m2 (ta samá závada - poddimenzovanej pastorek a blátěnej rotor) tak je to k nasrání. A na servisu při reklamaci druhej den Ti řeknou že je to na 99% tvoje chyba, protože jsi to pustil moc hluboko do hlíny nebo jsi tam měl nějakej vystouplej drn, tak jsem docela nadával. Nakonec to jako reklamaci vzali a že pošlou SMS jak to dopadlo. SMS neposlali, měsíc už to určitě je. Musím je tam dojet pomrdat...
07:19:59
25.04.2016
25.04.2016

Jozka
-> Bukaj: Mám doma podobný nářadí divný - dvě sady hvězdic na dvou "hřídelích" za sebou, jedna sada se dá zaaretovat, aby se netočila.. Pracuje se s tím parádně, ale tak po dvou m2 mě to vždycky přestane úplně bavit..

06:28:40
25.04.2016
25.04.2016

Bukaj
-> palinator: No, menší roztříštěné plochy dělám těmi hráběmi - je to svým způsobem rychlejší a efektivnější, než strojem, ale pravdou je, že je to dost šílená makačka a záhul pro záda...
03:05:51
25.04.2016
25.04.2016

palinator
-> Bukaj:
Na to už jsem taky koukal, ale je to prej k posrání dělat jen plac 10x10, natož celou zahradu.
-> StepaNoFUN:
Myslíš že ostatní budou výrazně lepší?
Na to už jsem taky koukal, ale je to prej k posrání dělat jen plac 10x10, natož celou zahradu.

-> StepaNoFUN:
Myslíš že ostatní budou výrazně lepší?
22:04:13
24.04.2016
24.04.2016

StepaNoFUN
-> palinator: Hlavně ne Hecht... Dneska se mi to nechce rozepisovat a čekám jak dopadne reklamace. Teda dopadne - spíš jsem se tam ještě nestihnul stavit jim znova vynadat.
21:28:40
24.04.2016
24.04.2016

Bukaj
-> palinator: Nebo tohle taky funguje, moc se to nekazí a opravy nejsou složité...
na-doma.cz/hrabe/1369-hra be-kov-travni-11-21-hrotu- provzdusnovaci-s-nasadou-8 585023380220.html?gclid=CN W2...

na-doma.cz/hrabe/1369-hra be-kov-travni-11-21-hrotu- provzdusnovaci-s-nasadou-8 585023380220.html?gclid=CN W2...

21:25:19
24.04.2016
24.04.2016

palinator
-> Bukaj:
Díky. No právě jak říkáš, líbilo by se mi v případě poruchy/opotřebení mít možnost to rozumně opravit, což, jak u toho motorovýho říkáš, možný je. U těch elektrickejch mám strach, že právě ty namáhaný části budou vyměnitelný složitě. Proto bych rád ještě zkušenosti od někoho, kdo má ty levnější elektrický.
Přece jen ten dražší vertikutátor by mohl u nás sloužit desítky let, takže by se možná vyplatil víc, než kupovat furt ty levný křápy.
Díky. No právě jak říkáš, líbilo by se mi v případě poruchy/opotřebení mít možnost to rozumně opravit, což, jak u toho motorovýho říkáš, možný je. U těch elektrickejch mám strach, že právě ty namáhaný části budou vyměnitelný složitě. Proto bych rád ještě zkušenosti od někoho, kdo má ty levnější elektrický.
Přece jen ten dražší vertikutátor by mohl u nás sloužit desítky let, takže by se možná vyplatil víc, než kupovat furt ty levný křápy.
21:11:23
24.04.2016
24.04.2016

Bukaj
Letitou zkušenost mám s firemním SOLO 518 (dnes Al-Ko - koupila firmu SOLO), ale pokud to máš na domácí použití (jednou, dvakrát, třikrát do roka) tak se ty motorové asi nevyplatí vzhledem k ceně.
Mé zkušenosti s tím SOLO za cca 8 let používání - každoročně cca 10 000 m2:
Motor Honda - bezproblémový, jednou za sezonu měním olej a vzduchový filtr podle počasí (prašnosti) jednou za dva roky.
Převod na hřídel s noži je primitivní - klíňákem - za 8 let je tam teď třetí klíňák.
Uložení hřídele s noži je v zapouzdřených ložiskách, ale tím, že jsou vystavena vysoké prašnosti, písku a někdy vlhkosti, tak vydrží většinou tak jednu až dvě sezony. Když se zadře ložisko, odnese to klíňák...
Nože - originály vydrží tak tři sezony, vloni jsme koupili neorigo a nevydržely ani celou sezonu. Sice stojí cca 800 Kč (originály cca 2600), ale pro firemní použití na houby. Možná by mohlo být finančně zajímavé nechat si nože z nějakého kvalitního materiálu nařezat laserem...
Celkově k práci s vertikutátorem:
Sice se vertikutátory prodávají se sběrným košem, jako sekačky, ale jsou na nic - nic moc to neposbírá, takže koš zahodit...
Pokud chceš mít kvalitně zvertikutováno, je nutné se strojem couvat (všechny se zřejmě kvůli bezpečnosti obsluhy vyrábějí s pohonem nožů ve směru jízdy, ovšem stroj je poměrně lehký na to, aby se nože řádně zařízly do trávy a spíše má tendenci se noži po trávě pohybovat vpřed.
Sice je to trochu pakárna s tím couvat (a prý s tím z dálky vypadám jako egyptský otrok), ale výsledek je nesrovnatelný
A pokud to chceš dělat pořádně, tak vertikutuj dvěma směry (ideálně na sebe kolmými)
Mé zkušenosti s tím SOLO za cca 8 let používání - každoročně cca 10 000 m2:
Motor Honda - bezproblémový, jednou za sezonu měním olej a vzduchový filtr podle počasí (prašnosti) jednou za dva roky.
Převod na hřídel s noži je primitivní - klíňákem - za 8 let je tam teď třetí klíňák.
Uložení hřídele s noži je v zapouzdřených ložiskách, ale tím, že jsou vystavena vysoké prašnosti, písku a někdy vlhkosti, tak vydrží většinou tak jednu až dvě sezony. Když se zadře ložisko, odnese to klíňák...
Nože - originály vydrží tak tři sezony, vloni jsme koupili neorigo a nevydržely ani celou sezonu. Sice stojí cca 800 Kč (originály cca 2600), ale pro firemní použití na houby. Možná by mohlo být finančně zajímavé nechat si nože z nějakého kvalitního materiálu nařezat laserem...
Celkově k práci s vertikutátorem:
Sice se vertikutátory prodávají se sběrným košem, jako sekačky, ale jsou na nic - nic moc to neposbírá, takže koš zahodit...
Pokud chceš mít kvalitně zvertikutováno, je nutné se strojem couvat (všechny se zřejmě kvůli bezpečnosti obsluhy vyrábějí s pohonem nožů ve směru jízdy, ovšem stroj je poměrně lehký na to, aby se nože řádně zařízly do trávy a spíše má tendenci se noži po trávě pohybovat vpřed.
Sice je to trochu pakárna s tím couvat (a prý s tím z dálky vypadám jako egyptský otrok), ale výsledek je nesrovnatelný

A pokud to chceš dělat pořádně, tak vertikutuj dvěma směry (ideálně na sebe kolmými)

20:36:40
24.04.2016
24.04.2016

palinator
Chlapci a dívky,
máte někdo zkušenosti s vertikutátorama? Požadavek je na něj asi 600 m2 mizerný trávy a určitá odolnost vůči kamenům. Ty elektrický mi přijdou takový na jedno použití, ale nechám si poradit.
máte někdo zkušenosti s vertikutátorama? Požadavek je na něj asi 600 m2 mizerný trávy a určitá odolnost vůči kamenům. Ty elektrický mi přijdou takový na jedno použití, ale nechám si poradit.