skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Ako na idiota ?
prohledat
25 příspěvků (zobrazeno 1 až 25) od 26.10.2015 do 28.10.2015, založil/a Jawák - zrušená registrace
21:43:30
28.10.2015
28.10.2015

dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :)
-> Jawák: Ohledně přepisů v ČR už to tu bylo vysvětleno. V podstatě to bylo stejné, ale to už neplatí...
20:17:34
28.10.2015
28.10.2015

Jawák - zrušená registrace
-> Tomaso435: Asi tak
Zatiaľ sa mi neozval, tak neviem...
Inač neviem ako v ČR, ale u nás na prepis netreba žiadnu zmluvu, stačí ak predávajuci auto odhlasi na meno kupujuceho, alebo vypíše splnomocnenie

Zatiaľ sa mi neozval, tak neviem...
Inač neviem ako v ČR, ale u nás na prepis netreba žiadnu zmluvu, stačí ak predávajuci auto odhlasi na meno kupujuceho, alebo vypíše splnomocnenie
16:19:57
28.10.2015
28.10.2015

Tomaso435
-> Jawák: pokud proběhne druhé setkání tak bych asi jediný co udělal tak na místo zavolal policii...
15:59:51
28.10.2015
28.10.2015

ochoda
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Tak jasný, ale to pak Jawák může na policajty (je to kravina, ale víš jak) nebo tak něco žejo, páč on v tom bude "nevinně" když má to auto legálně.
15:38:26
28.10.2015
28.10.2015

-> ochoda: Vypustit gumy, obejít ho klíčem... ale na vlastnictví nemůže, jedině nějakou žalobou na zneplatnění převodu, ale do toho se určitě někdo takový pouštět nebude a nemá žádný důkaz ani oprávněný nárok, takže smůla. A když ho Jawák prodá, tak to už bude vůbec pasé...
Podle popisu takýho debila stejně dřív nebo později dostihnou vlastní problémy, takže bude od něj pokoj. Evidentně se jen teď snaží zoufale sehnat prachy kde může i nemůže.
Podle popisu takýho debila stejně dřív nebo později dostihnou vlastní problémy, takže bude od něj pokoj. Evidentně se jen teď snaží zoufale sehnat prachy kde může i nemůže.
15:15:53
28.10.2015
28.10.2015

ochoda
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Aha, jelikož tahle situace u mě nenastala tak to neznám.
...pokud máš auto přepsaný na sebe tak co ti může?
...pokud máš auto přepsaný na sebe tak co ti může?
14:02:26
28.10.2015
28.10.2015

-> ochoda: Tak když už to na tebe bylo odhlášený, tak nebylo co řešit, to je snad pochopitelné. Případně pokud tam byl dosavadní majitel s tebou, ověřili si jeho totožnost a hotovo. Ale když jsi tam přišel sám, bylo to v rámci okresu a odhláška být nemusela, tak chtěli plnou moc nebo alespoň smlouvu, ve který to bylo napsaný, že původní vlastník souhlasí s přepisem na tebe - to si samozřejmě okopírovali/oscanovali.
Ale řešíme tady případ odehrávající se na SK...
Ale řešíme tady případ odehrávající se na SK...
13:04:42
28.10.2015
28.10.2015

ochoda
-> Luky: Tak buď sem tam došel s velkym TP kde to bylo v polopřevodu na mě od původního majitele a jen sem to přihlásil na sebe a nebo s původním majitelem kterej to přepsal na mě. Takže prostě buď je to odhlášený na mě a na úřad jdu už jen sám a nebo tam jdem s původním majitelem oba.
12:39:57
28.10.2015
28.10.2015

Jozka
-> Luky 28.10.15 11:31:58: Ani jedno auto jsem nepřeváděl nikdy s kupní smlouvou - ona taky nebyla vůbec k ničemu potřeba, když to na tebe předchozí vlastník "odhlásil"... současně bylo strašně jednoduchý takhle "nadělit" do "polopřevodu" cokoliv komukoliv - třeba pekaři, kterej ti prodal tejden starý rohlíky..

11:55:35
28.10.2015
28.10.2015

Syny
-> Luky 28.10.15 11:31:58: Dobry den, nevite ci je to Porsche 911 pred vchodem? Ne? Tak ho prosim prevedte na me, me se moc libi 

11:41:53
28.10.2015
28.10.2015

ZZ__Top
-> vhml: to je i v té zemi za velkou louží ne? K tomu skenování no aspoň už vím proč mi ji vždy sebrali a někam odešli a pak ji vrátili. Letos už nevím, protože když jsem kupoval feldu tak to za mě vyřídil na základě PM předchozí majitel.
11:37:12
28.10.2015
28.10.2015

Luky
-> vhml: Ústí nad Orlicí, co má ochoda psaný v ID zas tak moc na východ není... 

11:33:44
28.10.2015
28.10.2015

vhml
-> Luky 28.10.15 11:31:58: Oldovo brácha byl v Indonésii a povídal, že tam to funguje tak, že majitelem je ten, kdo má v ruce velkej techničák :-)
11:31:58
28.10.2015
28.10.2015

Luky
-> ochoda: při přepisu smlouvu nechtěli?! A na základě čeho to převedli? "Dobrý den, já jsem koupil tohle auto, tak ho na mě prosímpěkně přepište" ?! 

11:28:32
28.10.2015
28.10.2015

vhml
-> ZZ__Top 28.10.15 11:27:00: u nás ji chtějí vždy a skenují ji.
11:27:54
28.10.2015
28.10.2015

Michal N 283 - zrušená registrace
-> Luky: -> ochoda: u nás sa to donedávna tiež nevyžadovalo ako nutnosť ale od tohto roku je to potrebné preukázať, pretože sa robilo vela čachrov-machrov a všelijakých podvodov pri zmenách vlastníkov vozidiel
11:27:00
28.10.2015
28.10.2015

ZZ__Top
-> ochoda: Po mě ji párkrát zase chtěli. Holt u nás co úředník to jiný postup, ale nikdo ti neříká, že ji máš samozřejmě skladovat.
11:22:24
28.10.2015
28.10.2015

ochoda
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : -> Luky: ...po mě vživotě na úřade kupní smlouvu nechtěli. Vždycky jen evidenčku a pojištění na moje jméno.
01:03:27
28.10.2015
28.10.2015

Já si myslím, že takového netřeba nějak zvlášť řešit, ten se umlátí sám, resp. se o to postarají jeho věřitelé. :)
Auto je přepsané, to muselo na základě něčeho proběhnout. Nevím, jestli se musí při převodu dokládat nějaká smlouva nebo se souhlas provádí účastí obou stran, ale každopádně to je hotová věc. Jak už tu bylo řečeno, spočítat si, co ti dluží, odečíst od toho hodnotu, co jsi dostal protiúčtem a říct mu to a chtít po něm doplatit zbytek. Hlavně se od něj nenechat zastrašit a trvat si na svým, pak dá nejspíš pokoj...
Auto je přepsané, to muselo na základě něčeho proběhnout. Nevím, jestli se musí při převodu dokládat nějaká smlouva nebo se souhlas provádí účastí obou stran, ale každopádně to je hotová věc. Jak už tu bylo řečeno, spočítat si, co ti dluží, odečíst od toho hodnotu, co jsi dostal protiúčtem a říct mu to a chtít po něm doplatit zbytek. Hlavně se od něj nenechat zastrašit a trvat si na svým, pak dá nejspíš pokoj...
12:22:12
27.10.2015
27.10.2015

Luky
Na základě čeho bylo auto přepsané v registru, když nemáš smlouvu? Jinak pokud je přepsané, předpokládal bych, že smlouvu už mít nemusíš...
10:50:29
27.10.2015
27.10.2015

Jirik_Tuňák1983
-> Jawák - zrušená registrace 26.10.15 21:48:21: Když to tak čtu, tak jsi docela dobrodruh.
07:32:25
27.10.2015
27.10.2015

itchy
-> Jawák: Na čo nie je papier, ako keby nebolo. Ak máš vozidlo na seba napísané, tak ho pošli tam odkiaľ pri narodení prišiel. Ak vyložene nemá ako dokázať či si mu zaplatil, alebo nie tak fakt nemá nič v rukách a keby za tebou prišiel vyrátaj si presný rozdiel z nedoplatenej sumy a peniaze čo ti mal dať a s tým argumentuj.
05:48:27
27.10.2015
27.10.2015

ZZ__Top
A co chceš řešit? Výplatu? Tu neuvidíš a nedostaneš z něj. Auto? Smlouva snad může být i ústní tak si případně sežeň svědka (slovo proti slovu) a happy a borcovi nasrat zvlášť když je auto na tebe napsané. No a pokud bude mít kecy tak mu řekni, že on tobě taky dluží výplatu i s úroky třeba 1500e 

22:02:57
26.10.2015
26.10.2015

To, že po nemu idu exekutory viem od pár ľudí, takže asi to bude pravda. Každý týždeň, vždy v piatok som mu nosil peniaze čo som zarobil na jeho účet, na konci mesiaca sme sa mali vyrovnať...
Za tie peniaze si vraj zaplatil dovolenku, aspoň tak mi to povedal jeho syn.
V aute, ktoré som od neho kupil sa za 2 mesiace objavilo pár skrytých závad ( hlavne elektroniky ) na ktoré ma neupozornil, opravy stáli okolo 400€
Dnes sa s nim nedalo ani normálne rozprávať, každé druhé slovo bola nadávka, kamarát sa len smial
Najradšej by som ho už nikdy nevidel, no viem že to nebude možné.
Aj keď teraz budem za debila, no mal som s neho strach, a bojím sa že to neostane len pri nadávkach...
A ešte keď som pri nemu robil, tak sa pár krát s nim niekto povadil, čiže asi bude mať viac nepriateľov ako priateľov.
Za tie peniaze si vraj zaplatil dovolenku, aspoň tak mi to povedal jeho syn.
V aute, ktoré som od neho kupil sa za 2 mesiace objavilo pár skrytých závad ( hlavne elektroniky ) na ktoré ma neupozornil, opravy stáli okolo 400€
Dnes sa s nim nedalo ani normálne rozprávať, každé druhé slovo bola nadávka, kamarát sa len smial

Najradšej by som ho už nikdy nevidel, no viem že to nebude možné.
Aj keď teraz budem za debila, no mal som s neho strach, a bojím sa že to neostane len pri nadávkach...
A ešte keď som pri nemu robil, tak sa pár krát s nim niekto povadil, čiže asi bude mať viac nepriateľov ako priateľov.
21:48:21
26.10.2015
26.10.2015

Možno blbý názov temy, ale chcel by som vedieť ako by ste sa zachovali na mojom mieste vy.
Približne pred rokom som robil v jednom autoservise. Nebol som zamestnaný na zmluvu, bolo to len také privyrobenie, takže o tom nemám žiadny doklad.
Za 2 mesiace čo som tam robil, som nedostal ani cent. Kupil som od neho auto ( vtedy som potreboval niečo benzinové na zimu ) Dohodli sme sa na 1800€, dal som mu za neho cca 1255€ ( 155€ som platil za GO hlavy ), ostatok som si bral ako kompenzáciu za to, že mi nedal výplatu, ani on ma peniaze nepýtal.
Potom som odišiel, všetko bolo v pohode aj keď som bol na neho na*rany
Medzitým som ho pár krát stretol v meste.
No dnes prišiel za mnou na také miesto kde by som ho vôbec nečakal a neviem ako ma tam našiel, a začal sa so mnou hádať že mu dlhujem 1000€ za auto...
Auto je dávno prepisané na mňa, tohto času už na predaj, no kúpnu zmluvu ani nič podobné sme neriešili, aj keď s mojej strany bol záujem.
Dnes ma s tým neskutočne naštval, a vravel že to tak nenechá... Trvalo asi pol hodiny kým som sa ho zbavil.
Je to taký pofiderný podnikateľ, má auto / pneu servis, lakovňu, obchod s náhradnými dielmi.
Poznám ďalších 2 ľudí ktorým dlhuje peniaze, bohužiaľ tiež nemaju o tom žiadny doklad, jeden s nich robil vtedy so mnou a tiež nič nedostal...
+ jeho vlastný syn nechce pri nemu robiť, lebo vie že od neho peniaze nedostane, a pár mesiacov po ňom idu exekutory. Asi nemá s čoho platiť, jazdí na zhnitej Felicii tak potrebuje od niekoho vytiahnuť peniaze.
Ako by ste to riešili vy ? Pokazilo mi to celý deň, také nervy som už dávno nemal. Nikdy v živote som takéto niečo neriešil... Môže sa mi niečim vyhrážať ? Bohužiaľ, vtedy som bol debil a nenapisal kupno - predajnu zmluvu.
Približne pred rokom som robil v jednom autoservise. Nebol som zamestnaný na zmluvu, bolo to len také privyrobenie, takže o tom nemám žiadny doklad.
Za 2 mesiace čo som tam robil, som nedostal ani cent. Kupil som od neho auto ( vtedy som potreboval niečo benzinové na zimu ) Dohodli sme sa na 1800€, dal som mu za neho cca 1255€ ( 155€ som platil za GO hlavy ), ostatok som si bral ako kompenzáciu za to, že mi nedal výplatu, ani on ma peniaze nepýtal.
Potom som odišiel, všetko bolo v pohode aj keď som bol na neho na*rany
Medzitým som ho pár krát stretol v meste.
No dnes prišiel za mnou na také miesto kde by som ho vôbec nečakal a neviem ako ma tam našiel, a začal sa so mnou hádať že mu dlhujem 1000€ za auto...
Auto je dávno prepisané na mňa, tohto času už na predaj, no kúpnu zmluvu ani nič podobné sme neriešili, aj keď s mojej strany bol záujem.
Dnes ma s tým neskutočne naštval, a vravel že to tak nenechá... Trvalo asi pol hodiny kým som sa ho zbavil.
Je to taký pofiderný podnikateľ, má auto / pneu servis, lakovňu, obchod s náhradnými dielmi.
Poznám ďalších 2 ľudí ktorým dlhuje peniaze, bohužiaľ tiež nemaju o tom žiadny doklad, jeden s nich robil vtedy so mnou a tiež nič nedostal...
+ jeho vlastný syn nechce pri nemu robiť, lebo vie že od neho peniaze nedostane, a pár mesiacov po ňom idu exekutory. Asi nemá s čoho platiť, jazdí na zhnitej Felicii tak potrebuje od niekoho vytiahnuť peniaze.
Ako by ste to riešili vy ? Pokazilo mi to celý deň, také nervy som už dávno nemal. Nikdy v živote som takéto niečo neriešil... Môže sa mi niečim vyhrážať ? Bohužiaľ, vtedy som bol debil a nenapisal kupno - predajnu zmluvu.