-> Syny: Proto jsem hlasitý odpůrce takovýchhle pseuhokruháků. Kruhák je pro mě věc - zpomal a zařaď se, všichni si to vyžerem - to mi připadá jako prapůvodní úmysl kruháku (se všema nedostatkama/výhodama a podmínkama (provozu atd) který musej bejt splněný, aby tenhle koncept mohl fungovat). Ostatně z raného mládí si pamatuju těch pár kruháků (první jsem asi začal vnímat jinde než v o mnoho větším hometownu) a tam to bylo přesně takto...čili spojka ulic někde ve městě, už jako kruhák koncipovaná (čili dávno před kancířem "semafory nebo obyč křižovatka "nevyhovuje", tak tam naserem kruhák se středem velikosti pětikoruny") - dokonce pamatuju úpravu, že přednost na kruháku se řdila značkama - tedy ne jako dnes "je-li tam značka C1 doplněná o P4", vozidlo na kruháku má přednost (mírnej offt: těď zprávama proběhlo info, že někdo někde zas posr.al zákon a bez P4ky by bylo přednost zprava nebo co, ale do toho nechci zabíhat, navíc už to asi nějakým přílepkem vrátili k "normálu", víc k tomu nevím a nehodlám se v tom pitvat. Ostatně ještě jsem asi neviděl kruhák (včetně moderních paskvilů), kde by P4 nebyla - no, ono je to dejme tomu 3*5k do něčí kapsy...

)
Tak a teď k situaci - předpokládám, že obě aktuální fota odrážej velmi podobnou situaci (akorát rozdíl v "opouštěcím" pruhu) - z hlediska obec/neobec, zákazy vjezdu (např nad 3.5t),... řekl bych, že se to řídí jízdou v pruzích dle ?? - teď to nemůžu najít, v §12 o.6 361/2000 se o tomhle nic nepíše, ale řekl bych, že existujou pravidla koho v pravým/levým smim/nesmim omezit a neohrozit - mimo obec je to předjíždění, v obci ne, ale pravidla by měly bejt stejný, nebo ne? (něco, jako přejíždění na třípruhovce, ale bez třetího pruhu)
Už to vidim - jako přejízděcí nesmim ohrozit ani omezit:
www.autorevue.cz/vite-jak
-jezdit-na-kruhovem-objezd
u-o-vice-pruzich (avšak i tehdy platí myslim, že při přejíždění doprava mohu omezit toho předjížděného, doleva ne, tam má přednost ten, co jede vlevo - viz pokusy o vícesáobný předjíždění, nebo i "jen" dálnice)
Takže za mě - žlutý a oranžový tam byl dřív, dřív přejede, ale prekérka je v tom, že ti zbylí měli celkem jistě vyšší rychlost, takže se akorát potkali a oba )jakože ti vedle sebe) by měli správně zpomalit a pustit, což situaci neřeší. No a proto si jedu jistotku pravýho (ta to většinou eliminuje) a všude nadávám na pseudokruháky, kde není celým kruhem jeden ani dva ani tři pruhy, ale třeba 0.7. Zmrdovi úřednickýmu tak dát do ruky pravítko nebo barvu na silnici. Příklad:
2i.cz/images/.../Screensh
ot-from-2018-08-14-09-10-4
9.png
2i.cz/images/.../Screensh
ot-from-2018-08-14-09-13-0
0.png
Ten první se soudruzi snažili opravit, tak tam aspoň dali "nárazníky", aby se lidi z dálnice hned nervali do středního, kterej vede na centrum, a museli z dálnice už sjíždět levym. V druhým pádě je to prostě v prdeli. 99% řidičů ignoruje povinnost blikat z pruhu do pruhu i v případě, že jsou přesvědčený, "že oni přece jedou rovně" - což možná platilo v pravěku, nebo dokud tam byl kruhál s plnejma 2 pruhama. Navíc návodnou značku před tím nikdo nečte (navíc ta je stejně k prdu) a pak dělá překvapenýho, když ho někdo vytroubí nebo sejme, když on milostpán dojede k zábranám (zatím jen ty oranžový kolečka, na kreténský balisety čekám..) a nemůže dál, protože zmrd na radnici namaloval 2metrový šrafování. Ideálně, když se tak stane 3x týdně, což se stává. Podotýkám, že obě fotky byly dřív normální dvouproudý kruháky (ten první měl max. takovou tu fajn "zkratku" ihned doprava zcela mimo dění na kruháku. Teď jsem na obou naprosto vytočenej, když to někdo střílí zleva, protože on tam byl první a on jede na dálnici, všichni ostatní počkáte. Podotýkám, že tohle jsou čestný výjimky, kdy kruhák vznikl dřív, než celá křižovatka (to první je obchvat, to druhý financoval hypermarket, asi aby měli víc oveček), takže žádný paskvil (v druhým případě je za další max 200m dvojice těch kokotin, co vznikly jako pohrobky semaforovejch nebo obyč křižovatek, takže blízko nastavěný baráky, chodníky, do toho pumpičky a ještě bus zastávka. Sqělej výhled za každýho počasí, o tom, jak jedou skrz 15m vozy MHD aj. radši nemluvě. Dokonce jim vyrthali ty "prahy" uprostřed, tyhle
encrypted-tbn0.gstatic.co
m/images?q=tbn:ANd9...
Taky suprově vyonanovali pseudokruháky v Chrudimi, dřív všechno jezdlo přes centrum, kde, jsou pokud se nepletu, jsou TŘI kruháky (historicky 1!!), dneska všechno značkama cpou po nedodělaným pseudoobchvatu, kde je pseudokruháků ŠEST - ideální pro dlouhý soupravy. Nevim, už jsem tam dlouho nejel, jezdím centrem, to je rychlejší. Kruhák se stává nejnenáviděnější dopravní šikanou, kam se hrabe úsekový měření nebo přechod pro chodce. Tvrdím a vždy budu, že okresní město potřebuje 2-3 kruháky, víc ne. Sám to ani nechci počítat, kolik jich "rozhodnutím" úředníka vzniklo, ale bude to hodně přes 10.