skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Žena a automobil - historky ze života
21:10:24
05.03.2014
05.03.2014

dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :)
-> Hurdis: No jéje... Hurdis nám ožil a hned perlí.
Jsem rád, že tě tu zase vidím. :)

20:32:20
05.03.2014
05.03.2014

Pavel P@nkáč
-> Hurdis: ja teda nevim ale pritelkyně jezdí tady ty 1km trasy tak 5-10x denne a baterku jsem jeste nikdy nedobíjel, akorát mám zas problém že když stim jedu ja tak me to při prvním vytočení motoru zpadne do nouze, chtelo by to vyčistit turbínu:D
19:49:30
05.03.2014
05.03.2014

Hurdis
-> vhml: Beru cestu na nákup, do školky, ke kadeřníkovi...... Jde to i jinak než Start - 1km. Start - 1km. Start - 1km. Domů. A tak celý měsíc.
-> Nwkt: Ale pak si to do paneláku beru, no :-), Nabíječku mám uloženou v zimě pod botníkem a dobíjím v kuchyni :-)
Jinak ještě jedna z minulého týdne.
Ráno na firmě začalo jednou dlouhou větou. Hlavní manažerka (auto 1,8 TSi DSG - průtokáč oleje).
"Včera mi to ukazovalo dolít olej, tak jsem po 100 km měla čas zastavit, koupila jsem olej ale zrovna jsem měla důležitý telefonát, takže jsem nedávala moc pozor a dolila jsem to do nádržky ostřikovače. To asi tolik nevadí ne, zatím jsem raději ostřikovače nezapínala. Ono to nebylo mo, jen asi + nebo 2 deci".
-> Nwkt: Ale pak si to do paneláku beru, no :-), Nabíječku mám uloženou v zimě pod botníkem a dobíjím v kuchyni :-)
Jinak ještě jedna z minulého týdne.
Ráno na firmě začalo jednou dlouhou větou. Hlavní manažerka (auto 1,8 TSi DSG - průtokáč oleje).
"Včera mi to ukazovalo dolít olej, tak jsem po 100 km měla čas zastavit, koupila jsem olej ale zrovna jsem měla důležitý telefonát, takže jsem nedávala moc pozor a dolila jsem to do nádržky ostřikovače. To asi tolik nevadí ne, zatím jsem raději ostřikovače nezapínala. Ono to nebylo mo, jen asi + nebo 2 deci".
19:45:27
05.03.2014
05.03.2014

haso
ja som mojej slecne minule zamkol volant na aute, jak som vystupoval
a ona nasada a ze nejde otocit klucom a tak som jej vravel pohni volantom, nejde...zaroven toc aj klucom...nejde...si robis zo mna srandu mi vravi
tak som jej to odomkol a otocil klucom a potom bola spokojna, ze som ju daco naucil...ze to sa jej nikdy nestalo, ze by si zamkla volant
a este ma napadlo...ale to by ma zabila, ak by si to precitala :-)
vravim jej, rad tak medzi 2500-3000 ot/min ked nikto nikde neni a neponahlas sa, nemusis to dusit pod 2000ot/min na trojke...
a spyta sa ma...a odkial viem, kolko to ma otacok...
ukazem jej otackomer a ze...aha, to som nikdy nezistila, naco sluzi :-)
mam ju rad :)
a ona nasada a ze nejde otocit klucom a tak som jej vravel pohni volantom, nejde...zaroven toc aj klucom...nejde...si robis zo mna srandu mi vravi
tak som jej to odomkol a otocil klucom a potom bola spokojna, ze som ju daco naucil...ze to sa jej nikdy nestalo, ze by si zamkla volant

a este ma napadlo...ale to by ma zabila, ak by si to precitala :-)
vravim jej, rad tak medzi 2500-3000 ot/min ked nikto nikde neni a neponahlas sa, nemusis to dusit pod 2000ot/min na trojke...
a spyta sa ma...a odkial viem, kolko to ma otacok...
ukazem jej otackomer a ze...aha, to som nikdy nezistila, naco sluzi :-)
mam ju rad :)
19:44:24
05.03.2014
05.03.2014

StepaNoFUN
-> Hurdis: Ta poslední hláška je masakr. :-D
Asi jako když mi kdysi dávno vlolala přítelkyně (dneska už naštestí bejvalá přítelkyně) jak natankovat do feldy...
Reakce - no normálně. Dojedeš k benzínce a natankuješ do toho.
Ale já u tý benzínky stojím a nejde mi dát pistole do nádrže.
Počkej jako že Ti nejde otevřít nádrž, to musíš klíčkem.... Přerušila mě.
Ne. Nádrž mám odemčenou, ale nejde mi tam ta pistole zastrčit.
Po pár vteřinách mi to došlo... :-D Moje odpověď zněla - polož prosím Tě tu černou pistoli zpátky do stojanu a vezmi si tu zelenou. Ta Ti tam půjde. Ta černá je na jiný auta. :-D
Asi jako když mi kdysi dávno vlolala přítelkyně (dneska už naštestí bejvalá přítelkyně) jak natankovat do feldy...
Reakce - no normálně. Dojedeš k benzínce a natankuješ do toho.
Ale já u tý benzínky stojím a nejde mi dát pistole do nádrže.
Počkej jako že Ti nejde otevřít nádrž, to musíš klíčkem.... Přerušila mě.
Ne. Nádrž mám odemčenou, ale nejde mi tam ta pistole zastrčit.
Po pár vteřinách mi to došlo... :-D Moje odpověď zněla - polož prosím Tě tu černou pistoli zpátky do stojanu a vezmi si tu zelenou. Ta Ti tam půjde. Ta černá je na jiný auta. :-D
19:39:48
05.03.2014
05.03.2014

vhml
Já přidám taky jeden ze včera. Sice ne se ženou, ale s jedním členem, který si plný nadšení koupil novou převodovku:
- Hele, mě se na dvojce vůbec nedotýkají zuby koleček...
- Druhý kolečko je přece zpátečka ne?
- (Dlouhé ticho)
- Hele, mě se na dvojce vůbec nedotýkají zuby koleček...
- Druhý kolečko je přece zpátečka ne?
- (Dlouhé ticho)

19:38:05
05.03.2014
05.03.2014

Nwkt
-> vhml: Se u takovýho paneláku dělá dost blbě
19:37:39
05.03.2014
05.03.2014

vhml
-> Hurdis 05.03.14 19:33:30: jezdit po okolí aby se mi dobila baterka by mě teda taky nenapadlo. Od toho slouží nabíječky 

19:36:41
05.03.2014
05.03.2014

Nwkt
19:35:47
05.03.2014
05.03.2014

Tomaso435
-> Hurdis: " ajo "

19:33:44
05.03.2014
05.03.2014

Tomaso435
.. at taky přispěju, jelikož bydlíme v kopci a u starýho hnědýho nefachčí ručka tak matka když zahřejvala motor aby ji to na sněhu nehnalo na sytič z kopce na votáčky (pač tady to nejde kolikrát sjet ani po prdeli na sněhu) tak tu stála deset minut s nastartovaným motorem na spojce se zařezenou zpátečkou (aby to nejelo dolu) a s nohou na brzdě aby to pojistila že to neujede..
evidentně nepochopila ještě princip klacku vedle sedačky a tech tří mačkátek u nohou a vubec... asi nic....
evidentně nepochopila ještě princip klacku vedle sedačky a tech tří mačkátek u nohou a vubec... asi nic....
19:33:30
05.03.2014
05.03.2014

Hurdis
Další záležitostí, kterou marně (a za opakovanéno nazlobení dotčené polovičky) je po šestou zimu vysvětlování nutnosti při stálých krátkých trasách alespoň občas využít motor jako dobíjecí agregát aku a jako bonus prohřátí motoru a oleje.
Po prvních letech ranních oživování vytlučeného 1.9 TDI, následně 1,6 CDRDi, jsem rezignoval a na zimu nechal 1,6 MPi, kde už je letos při mírné zimě za mnou 2x dobíjení dobré aku z hodnot 11,1 V na normální provozní stav.
Ač již navyklý, stejně mne vždy dostane důvod - nebudu přece ohříváním, nebo pár km zajížďkou plýtvat palivo. Tím spíše, že ho platím já :-)
Další perličky jen ve zkratce (každá od jiné spolujezdkyně)
"Jedeš moc rychle, tady je 30ka a ty jedeš skoro 50" (měla pravdu, ale dívala se na otáčkoměr při rozjezdu ze dvojky - 50x100)
Po průjezdu zatáčkou kdy vnitřní kolo marně sbíralo adhezi:
-"Nevadí to tomu autu?"
-"Ne, podle časopisu Můj diferenciál je to dobré na promazání poloos"
-"Aha, a to kromě těch časopisů o veteránech kupuješ i odebíráš i tohle?"
-"Jo, ale není to tak poutavé jako občasník Klínové řemeny"
- (ticho) - "Jseš blbej"
- "Honzo prosímtě, mohl bys objednat tu světlou Fabii na servis, rozbila se převodovka"
-" Co s tím je?"
- "Nemůžu vyjet z parkoviště, nejde tam jednička"
- "Aha (jakože vtipně) a odemkla sis Defend-lock?"
- (Chvíle ticho) " A jo...."
"
Po prvních letech ranních oživování vytlučeného 1.9 TDI, následně 1,6 CDRDi, jsem rezignoval a na zimu nechal 1,6 MPi, kde už je letos při mírné zimě za mnou 2x dobíjení dobré aku z hodnot 11,1 V na normální provozní stav.
Ač již navyklý, stejně mne vždy dostane důvod - nebudu přece ohříváním, nebo pár km zajížďkou plýtvat palivo. Tím spíše, že ho platím já :-)
Další perličky jen ve zkratce (každá od jiné spolujezdkyně)
"Jedeš moc rychle, tady je 30ka a ty jedeš skoro 50" (měla pravdu, ale dívala se na otáčkoměr při rozjezdu ze dvojky - 50x100)
Po průjezdu zatáčkou kdy vnitřní kolo marně sbíralo adhezi:
-"Nevadí to tomu autu?"
-"Ne, podle časopisu Můj diferenciál je to dobré na promazání poloos"
-"Aha, a to kromě těch časopisů o veteránech kupuješ i odebíráš i tohle?"
-"Jo, ale není to tak poutavé jako občasník Klínové řemeny"
- (ticho) - "Jseš blbej"
- "Honzo prosímtě, mohl bys objednat tu světlou Fabii na servis, rozbila se převodovka"
-" Co s tím je?"
- "Nemůžu vyjet z parkoviště, nejde tam jednička"
- "Aha (jakože vtipně) a odemkla sis Defend-lock?"
- (Chvíle ticho) " A jo...."
"
19:23:33
05.03.2014
05.03.2014

Tomaso435
doufám že se to tu rozroste a dá to na druhé vydání 

19:19:49
05.03.2014
05.03.2014

Hurdis
Jako příklad, první příspěvky:
Nedávno jsem předal klíčky od vozu kamarádce (z důvodu, že můj stav se ne zcela shodoval s jistou nesmyslnou textací vyhlášky).
Téměř hned jsem si všiml, že ačkoliv řízení není problém, tak na každé křižovatce stojí se zařazenou jedničkou na spojce, nebo mocně zatahuje ruční brzdu.
Brzy mi to nedalo a ptal jsem se na důvod.
Nad odpovědí jsem následně zalapal po dechu: "Přeci aby mi to nechcíplo, buď mám vyšlápnutou spojku, nebo neutrál a zataženou ruční brzdu."
Zbytek jízdy probíhal pomalým vysvětlováním funkce neutrálu a jeho nepropojeností s lanovody ruční brzdy směřující na zadní nepoháněnou nápravu.
Nedávno jsem předal klíčky od vozu kamarádce (z důvodu, že můj stav se ne zcela shodoval s jistou nesmyslnou textací vyhlášky).
Téměř hned jsem si všiml, že ačkoliv řízení není problém, tak na každé křižovatce stojí se zařazenou jedničkou na spojce, nebo mocně zatahuje ruční brzdu.
Brzy mi to nedalo a ptal jsem se na důvod.
Nad odpovědí jsem následně zalapal po dechu: "Přeci aby mi to nechcíplo, buď mám vyšlápnutou spojku, nebo neutrál a zataženou ruční brzdu."
Zbytek jízdy probíhal pomalým vysvětlováním funkce neutrálu a jeho nepropojeností s lanovody ruční brzdy směřující na zadní nepoháněnou nápravu.
19:15:28
05.03.2014
05.03.2014

Hurdis
S ohledem na několik - naštěstí úsměvných - zážitků mne napadá téma pro sdělení našich zážitků v uvedené problematice.
V žádném případě se nejedná o útok na slabší pohlaví, větší část problémů na silnici zaviní chlapské emoce a agresivita, od spousty žen za volantem si lze vzít příklad.
Stejně tak to není o situacích spadajících do topicu "výstupů s ostatními řidiči".
Prostě jen více či méně zábavné historky při kterých na chvíli ztratíte řeč. :-)
V žádném případě se nejedná o útok na slabší pohlaví, větší část problémů na silnici zaviní chlapské emoce a agresivita, od spousty žen za volantem si lze vzít příklad.
Stejně tak to není o situacích spadajících do topicu "výstupů s ostatními řidiči".
Prostě jen více či méně zábavné historky při kterých na chvíli ztratíte řeč. :-)