Exekuční dražby

prohledat
54 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 17.01.2014 do 17.08.2014, založil/a knapido
řadit dle data
08:55:55
17.08.2014
Vojtisek
-> Domajz: nene, vzali si je rok před uzavřením a za ty svoje hypotéky si pořídili byt.
21:59:27
16.08.2014
Domajz
-> Vojtisek: Z toho co jsi napsal dole jsem taky pochopil, že si hypotéky vzali až za trvání manželství...
14:00:54
16.08.2014
Vojtisek
-> P@nis: ale hypotéky si on i ona vzali před manželstvím
13:49:35
16.08.2014
P@nis
-> Vojtisek: Samozřejmě na to pyramida má právo. A naopak, může mít známa problém, že tento společný dluh z manželství nepřiznala v osobním bankrotu.
13:22:45
16.08.2014
Jarda/felda
-> Vojtisek 16.08.14 12:24:35: o případnej exekuci rozhoduje až soud, že ted něco zkusí nic neznamená ...
12:24:35
16.08.2014
Vojtisek
Zkusím to tady. Jana má kamarádku, která se rozvedla loni s manželem. Za trvání manželství nasekal manžel dluhy, díky kterým přišli o byt, na který si vzali hypotéku. Jsou dvě hypoteční smlouvy-na ni a něho. Kamarádka se rozhodla řešit tu svoji hypotéku po rozvodu osobním bankrotem a uvedla svoji výši hypotéky do bankrotu. Za bývalého manžela (který na hypotéku sere), platí ručitel (matka). Modrá pyramida přihlásila na kamarádku pohledávku, ale ne jen na její jméno, ale i hypotéku bývalého manžela. Má na to pyramida nárok? Když je druhá hypotéka vedená na manžela a tu hypotéka se splací (i když přes ručitele)?
20:24:05
20.03.2014
krup
Zétra Vrána :p
22:45:18
29.01.2014
Domajz
Hele JUDr. Podkonický draží nějaký šunky z Dubče - třeba "pěkná" 105 GL na díly za fér cenu:

www.portaldrazeb.cz/067EX 1039/.../oa-skoda?backsear ch...
zvětšit Exekuční dražby - obrázek od Domajz vložen 29.01.2014 22:45:18
11:52:24
22.01.2014
Kloggie
Jo u pana Vrány jsme tuhle s manželkou byli. Teda musím přiznat, že jsem byl hodně naivní, myslel jsem si, že tam bude pár lidí, že koupíme něco na kšeft a něco do bytu. Na aukci bylo cca 500 lidí, vydražilo se snad všechno, něco šlo i výše než by se to dalo sehnat na aukru. Tak jsme si dali hnusnej párek a kofolu, vrátili číslo a jeli dom.
11:09:59
20.01.2014
Jozka
-> krup: Bohužel dnes je treba obezřetnosti všude, ale to je na jinou debatu :)

Tohle je fakt smutná pravda.. Od synovce žádal jeden vyhlášený exekutor před 6ti lety 12500 Kč za tisícikorunovou pokutu v MHD (jeho chyba, dlabal na to). Současně tu samou částku vyžadoval formou srážek ze mzdy.. Tu duplicitu se povedlo stopnout.. došlo k omylu, sorry.. A vloni se stejná situace opakovala, opět dvakrát 12 a půl litru na základě stejnýho soudního rozhodnutí a ještě na starou adresu, kde měl tenkrát trvalý.. takže sotva stihli lhůtu na námitky..

Mimochodem firemní účetní je taky milujou, pány exekutory..
00:42:28
20.01.2014
cPetan
Dá se ještě někde najít seznam aut co se drazí z odstavnýho parkoviště v Praze? Nějak se mi nedaří to dohledat
21:38:26
19.01.2014
Domajz
ted si trochu prihreju vlastni polivcicku, ale serte na exekutory...

www.financnisprava.cz/cs/ .../drazby-financnich-urad u?stav=1&...
21:33:09
19.01.2014
knapido
Celkem zajímavá diskuze. Teď jsem se chtěl podívat na jednu dražbu a případně se přihlásit tak mě zajímalo jak to tam chodí a vypadá.

Teoreticky by tohle mohl bejt zajímavej způsob jak se dostat k náhradním dílům a ještě na tom lehce vydělat. Ano přiznávám je to vychcanost- levně koupit a ještě na tom chtít vydělat.

Tj.: Bude-li se dražit něco zajímavýho ( koukal jsem a vyhlašovací částka u starších škodovek je cca 500.- a příhozy po 100.- ) takže do 2500.- by se to teoreticky i vyplatilo.

-> krup 19.01.14 17:39:56:1
upraveno 1x, naposled 19.01.2014 21:33:48
20:38:16
19.01.2014
dragon_cb_cz
-> krup: Pokud budu opravdu hnidopich - vůbec není pravda, že buď máš bydliště "někde" nebo na úřadě - taky ho nemusíš mít vůbec. Je to sice velice vzácné, ale zákon to umožňuje. To může být první zdroj problémů.

Další věc je, že můžeš úřadům pro potřeby kontaktování nahlásit jinou adresu než adresu trvalého bydliště - a ty by to měly respektovat, což ovšem ne vždy činí. To je druhý zdroj problémů.

Jak píše -> Domajz: , třetí problém je exekuce na osobu, která ale zasáhne i tvůj majetek. Pokud ale vím, není to tak že se tam dlužník musí zdržovat či tam mít věci - exukotorovi (pokud nedošlo ke změně) stačí, pokud má důvod se to domnívat (nemusí to prokazovat). A to je kámen úrazu.

Co se týká cest jak tohle ošetřit před podpisem nájemní smlouvy, rád se nechám poučit - já jsem to zjišťoval v předchozím bydlišti a výsledek byl takový, že pokud nebudu mít aktivní a rozsáhlou spolupráci majitele bytu, tak jsem naprosto bez šance.

Co se týká toho "věřitel se bude opakovaně domáhat" - nevím jak dnes ale ještě nedávno žádnou takovou povinnost neměl.

Pokud jde o některé výhrady k fungování exekutorů v ČR, tak už jsem jich výše myslím naznačil dost, další je třeba skutečnost, že pokud ti exekutor zabaví majetek neoprávněně a ty následně dosáhneš (na vlastní náklady) jeho vyloučení z exekuce, tak nemá exekutor povinnost ti ho vrátit, ale naopak si ho opět na své náklady musíš sebrat zpátky sám. Což je naprosto absurdní, protože exekutor funguje vpodstatě jako soukromá firma a pokud udělal chybu a soud to uznal, je absurdní aby její náklady nesla oběť té chyby. Pokud by exekutoři museli nést náklady podobných chyb, byli by opatrnější.

Další věcí je již zmíněný průběh dražeb - dorovnávání, sdružování věcí do celků, dohody účastníků atd - to už není problém jen exekutorů jako takových, ale celého navazujícího "byznysu". Absurdní poplatky jsou už jen třešnička na dortu.

Takže opět opakuju - nemám nic proti exekuci jako principu, ale myslím si, že některé parametry toho systému by v ČR snesly optimalizaci, v některých případech naprosto zásadní.
17:39:56
19.01.2014
krup
-> Mr_Kubas: ono je otázka, nakolik v tom celém sehrálo roli herectví "vymahače" (ten totiž častokrát vědom si faktu, že exekuce neuspokojí pohledávky ani z části..). V každém případě je to ale jiná věc. Já tady mluvím o exekuci, resp. o důsledku a ty o dluhu, resp. příčině. A ono to v podstate potvrzuje moje slova: neb neni paní trumpeta, řešení našla, exekuce ani nebyla a svět neumřel :)

-> Domajz: jasan, ale pak si zase trumpeta ty, neb si do baráku pustiš zmrda / když už, tak si to nijak neošetřiš.

Bohužel dnes je treba obezřetnosti všude, ale to je na jinou debatu :)

..kdo si na portaldrazeb.cz/ našel něco zajímavého? :)
13:49:35
19.01.2014
Mr_Kubas
-> krup: Nekonalo se žádné vyhrožování fyzického rázu, ale pohrození právě tou exekucí (čili to nebyla lichva nelegální). Mám za to, že byla částečně započata, ale nějak se to nakonec vyřešilo jistými opatřeními. Úplné detaily neznám a šťourat v tom už nebudu, páč je to už pryč a pochybuju nad tím, že by bylo možné to ještě z toho ex dostat, když se soudí i o alimenty, které se mu nechce platit a taky má na sebe sám údajně 10 exekucí...

Chtěl jsem tím jen naznačit, že ta možnost nevědomosti exekuce tu je a dokáže to dosti znepříjemnit život.. Ta exekuce začala v době, kdy přišli o barák při povodni (2002) a druhý téměř dostavený barák jim chtěla právě exekuce odebrat. Neměli v té době nikoho, kde by mohli přebývat, čili by nakonec skončili na ulici, mamina s třema malýma dětma.. Z toho samozřejmě nevyplývá, že taková je každá exekuce, nicméně často se stane, že na to doplatí "nevinní" lidé..
upraveno 2x, naposled 19.01.2014 13:53:27
13:30:56
19.01.2014
Domajz
-> krup: mas pravdu ty a castecne i dragon, je fakt, ze exekutorovi staci k "oblepeni" veci skutecnost, ze se tam dluznik dlouhodobe zdrzuje a muze tam mit svuj majetek. A nemusi tam mit ani bydliste nebo neco podobnyho.

Aby se dluznik nedozvedel o tom, ze na neho exekutor jde, tak to musi byt opravdu blbec. Ovsem problemem jsou exekuce u pribuznych a znamych, kteri ani nemusi mit tuseni, ze povedeny synacek, synovec, vnoucek, bratranec, bracha je peknej lump. Tam vidim kamen urazu.

K mobiliarni exekuci dochazi uz v krajnich pripadech - i kdyz neni vylouceno, ze pokud je majetek pro exekutora velmi lukrativni, muze na neho jit hned. Coz se urcite stava. Jak uz jsem psal vyse, problem je silna lobby exekutoru, takze ti si nejak moc oklestit svoje pravomoce nenechaji.
upraveno 1x, naposled 19.01.2014 13:31:20
13:21:31
19.01.2014
krup
-> Nwkt: je to možné, pro smlouvy před tou dobou by měla platit tehdejší legislativa. V problematice SJM obecně nejsem moc kovanej :)

-> Mr_Kubas: mno, pokud si přišla chátra lichvářská pro hotovost, tak to s exekutorem nemelo nejspíš nic do činění - zcela to mění situaci, ono totiž soudnî cesta vymožení pohledávky (exe) je v podstatě jen jedna možnost.. kdyz ti přijde nějaká dobrá duše s ocelovou trubkou rozbit kukuč, páč tvuj starej nesplácí, je to asi veselejší a jistě tam fungují zcela jiné emoce.. Jestli na to máš chuť, tak se v tom trošku poštárej, pozjišťuj a můžeme se tím prokousat - treba z toho vzejde pěkné ponaučení :)
12:02:23
19.01.2014
Mr_Kubas
-> krup: Byly od sebe sotva pár měsíců, zatím co řešili co a jak. V momentě, kdy zjistila, že se manžel zadlužuje (žádný hypotéky, ani klasický úvěry - nic jí o žádném dluhu na schválení nepřišlo) ihned požádala o to, že už nejsou spolu, čili další dluhy už se jí nenačítaly. Ale asi právník nestál za to, a polovinu musela prostě zaplatit, jinak by o vše přišla.. Co já vim, tak se zadlužil u nějakých pofidérních lichvářů a ty si jednoho dne pro peníze přišli za ní, protože z něho to dostat nemohli. Musela teda udělat "opatření", aby o vše nepřišla.. Ona není ten typ, co by na vše kašlala. Když to zjistila, tak se snažila to vše co nejdřív a nejlíp pro ní vyřešit, tak si prosím nech komentáře o tom, že si za to může sama (svým způsobem sice ano, ale není to lajdák). To, že si vybrala špatného manžela neudělala úmyslně, takové věci se bohužel stávají.. BTW: Tohle začalo už někde před rokem 2000, tak se přiznám, že nevím jak to bylo tehdy legislativně pořešeno..
upraveno 1x, naposled 19.01.2014 12:03:12
11:54:53
19.01.2014
Nwkt
-> krup: S těma dluhama a manželstvím se to teď díky novým obč. zákoníku změnilo ne? Nějakej článek jsem na to viděl, ale do hloubky nestudoval
11:51:40
19.01.2014
krup
-> dragon_cb_cz: Hovno fikce doručení. Pokud nemáš trvale v nejaké nemovitosti, mas ho na radnici. To, ze si nechodís schránku vyzvedávat je zase opět a jen tvoje chyba. Ono aby se stalo, "ze ti někdo oblepi věci", musí ti té korespondence něco málo přijít.

Věřitel se bude několikrát domáhat, pak pozvánku k soudu, soudní rozhodnuti, listiny od exekutora, listiny z katastru.. To vše nejméně tak v horizontu roku => neprebiras? si pitomec.

Záměrně jsem doposud nenaznačoval nic o nevedemosti o vlastním dluhu, protože jak píse -> Mr_Kubas: "ona to manželka náhle zjistilla", zatímco se s manželem uz roky nevida.. ÁLE ještě se nestihla rozvod. Dobře jí tak.

Mimochodem a) zavazky v manželství nad 500 000 musí tuším potvrdit oba manžele - pokud tedy vzniknul závazek pres tuto částku, kdy jsou tc. manžele a ona ho nepotvrdila, ma byt smlouva neplatná.

Mimochodem b) i madam přicházelo postupně několik lejster - kdyby se zavčas rozvedla a zároveň prokázala, ze závazek vzniknul v okamžiku, kdy uz se nekamarádili, každy schopny pravnik ji z toho vyseka (mam ted obdobný případ v okolí, madam se nerozvedla a asi po 20 letech, co neni po pánovi ani vidu, bác ho, exe. Koza ale trvale pobyt kdesi v kosočtvercově a "přece tam nebudu jezdit pro postu, kdyz je to tak daleko" - přičemž ma možnost si trvale napsattam, kde bydlí - uz asi 10 let. Ma docela kliku a schopnyho advokata, takže z toho možná vyvázne - většina movitého majetku je ale uz prošla dražbou, v tudle chvilku hraje o "důchod".

Zase: kdyby jedinec nebyl trumpeta, "nic" by se nestalo.

Vznikne li dluh za svazku manželského, je skutečně (velmi zjednodušuju) uvažováno "v dobrém i ve zlém" => neberte si kosočtverce a pokud, neodkládejte rozvod.

-> dragon_cb_cz: ad "bydlím v najmu": samozřejmě ze existuje mnoho cest, jak todle ošetřit před samotným podpisem nájemní smlouvy - neudělal si to? tvoje blbost.

Dragone, prosimtě, "ne jak ho zname v ČR" - studoval si to (cely proces)? víš jak to cele funguje? Jak "ho prosimtě zname v ČR?"
10:09:44
19.01.2014
Domajz
Hosi jestli si myslite, ze po mobiliarnich exekucich chodi takovej Vrana a spol. osobne a zabavuje veci, tak si to predstavujete jak Hurvinek valku. Soudni exekutori maji zamestnance - vykonavatele a ti provadeji samotne mobiliarky.
upraveno 1x, naposled 19.01.2014 10:10:02
09:55:16
19.01.2014
ZdeněkH - zrušená registrace
-> P@nis: Je rozdíl mezi dobrou a špatnou prací a kam tedy řadíš práci exekutora když podle tebe jim někdo vyhrožuje, atd.? Můžou jít dělat za kasu do supermarketu, nebo uklízet. Pochybuju, že uklízečce někdo vyhrožuje násilím, zabitím. Je to o prioritách.
09:26:04
19.01.2014
itchy
-> dragon_cb_cz: samozrejme ze je vzdy kopec aj hentakych firiem, 3 pozicaju od 2 nedostanu 3tieho zoderu, ale samozrejme som myslel normalnych opravnenych
08:33:48
19.01.2014
P@nis
-> ZdeněkH: Lidé jsou rádi, že mají nějakou práci. Avšak kecům, že každý si může najít dobrou práci snad dnes věří jen nesvéprávný člověk.

-> dragon_cb_cz: Co vím jejich náplň práce je jiná, než se nechat urážet a případně vyfasovat něco od cesty. Nedokážu si představit, kdy mi zákazník dluží peníze, příjdu si pro ně a místo toho mě napadne s tyčkou co si dovoluju chtít peníze.

Jinak v Tv bylo pokud se nepletu počet exekucí 300 000 a stížnosti na neoprávněnost 600 což je hrozivých 0,2 %, ale ty zmedializujeme a hurá funguje to.

To mi hne vždy žlučí, jak se neplacení stálo národním sportem a ještě si hrát na schudinky.
02:56:46
19.01.2014
dragon_cb_cz
-> itchy: Sorry, ale spousta oprávněných si za to může sama... proč myslíš, že spousta různých "finančních společností" půjčuje kde komu? Samozřejmě že předem ví, že bude mít problém splácet a že ho budou ždímat skrz exekuce.... Tyhle firmy sází na to, že se můžou vysrat na zajištění a v případě, že dlužník přestane splácet, stát jim zajistí vymáhání na náklady daňových poplatníků.

Opakuju, nemám nic proti férovým exekucím, ale situace jaká je v ČR opět tradičně dopadne především na ty, kteří nikomu nic nedluží nebo ty, kteří sice možná dluží, ale kolikrát o tom ani neví. Institut exekuce asi má svůj smysl, ale ne v podobě v jaké ho známe v ČR.
02:09:38
19.01.2014
itchy
Chlapci zlati taka je nako.ot doba snazim sa maximalne vychazdzat v ustrety kazdemu ale nikto nema peniaze, kazdy pracuje na cierno a co firma to tunel, skoda reci vzite sa trosku do role opravnenych, ktorym tie penaize dlzia, vyby ste to nechceli naspat. Kazdy povinny co komunikuje ma super podmienky dam im dole co mozem, len aby som sa toho zbavil a aj oni... Ked nekomunikuje, alebo to je invektivna svina co s nim, hmm..... ?
01:16:04
19.01.2014
Jarda/felda
-> dragon_cb_cz 18.01.14 22:32:33: zrovna u zmiňovaného exekutora Vrány to tak je, cokoliv nejni na jméno je zabaveno ...
00:08:53
19.01.2014
Mr_Kubas
-> krup: To by ses divil, jak se do toho dá jednoduše dostat, aniž bys o tom osobně věděl.. Tchýně by mohla vyprávět o svým bejvalým manželovi. Ten od ní odešel a než se stihli rozvést, tak se ještě stihl slušně zadlužit. Zjistila to až když to dosahovalo dvou milionů a nemohla se tomu vyhnout. Musela to zaplatit, jinak by ona a její tři děti přišly o střechu nad hlavou..
00:01:59
19.01.2014
dragon_cb_cz
-> krup: Stačí pokud v bytě který si pronajmeš má hlášené trvalé bydliště takový dlužník - jednoho dne přijdeš domů a byt prázdný či oblepený.

Co se týká přebírání pošty, nikde není napsáno, že máš povinnost přebírat poštu v trvalém bydlišti (které navíc ani nemusíš mít a nebo naopak nemáš možnost ho mít). Případně stačí být ve vhodnou dobu v nemocnici. Fikce doručení je zlo.
23:49:52
18.01.2014
krup
-> dragon_cb_cz: hele nejde nevědět, to bys zase musel byt pitomec => nepřebírat poštu na trvale adrese atp.

Vysvětli prosím "kteří s ní nemají nic společného".

Znovu, nejsou "oběti", jsou jen dlužníci neschopní dostát svých závazků.
23:36:33
18.01.2014
dragon_cb_cz
-> P@nis: To nepochybně a pokud si na někoho takového exekutoři došlápnou, nemám s tím problém. Mám problém s tím, že exekuce se může silně negativně dotknout i lidí, kteří s ní nemají nic společného nebo lidí, který se do ní dostali aniž by o tom věděli (a to se může stát velice snadno).

Až přestanou exekutoři vydělávat na absurdních poplatcích a začnou svojí práci dělat tak, aby maximalizovali rychlost uspokojení pohledávek místo toho aby se snažili z "oběti" vyždímat co nejvíc, nebudu mít námitek.

A to že jim někdo vyhrožuje atd - to patří k práci a jsou za to placení.
23:19:52
18.01.2014
ZdeněkH - zrušená registrace
-> P@nis: Jen reakce na druhou část. Však je nikdo nenutí s pistolí v zádech dělat práci exekutora nebo jo? Pokud by jim to vadilo ať už z jakéhokoli důvodu můžou si najít jinou práci a nenechat se urážet a vyhrožovat si smrtí jak píšeš. Spíš tu práci dělají protože asi dobře sype.
23:10:20
18.01.2014
P@nis
-> dragon_cb_cz: Taky je svinstvo dlužit někomu peníze a neplatit své závazky. Kolik firem tohle položilo, případně hodně skomplkovalo chod firmy?

A jako exekutorům není moc co závidět chodit k socialně slabým, cikánum atd. co tě permanentně slovně uráží, vyhrožují ti smrtí a podříznutím dětí, sem tam ti dají na cestu do tlamy.
22:32:33
18.01.2014
dragon_cb_cz
-> Jarda/felda: Až takhle hluboce jsem to neřešil, tam už je to pak taky o soudci (a třeba by stačilo číslo bankovní karty, většinu "větších" věcí platím kartou). Každopádně fungování exekutorů v tomhle státě je svinstvo.
08:21:36
18.01.2014
Jarda/felda
-> dragon_cb_cz 17.01.14 23:09:24: účtenky jsou ti prd platný když na nich nejni tvoje jméno 4
23:09:24
17.01.2014
dragon_cb_cz
-> krup: To zase pozor. Exekutor v pricnipu není zloděj, ovšem to jakým způsobem fungují v ČR je v mnoha případech těžce za hranou (nedávno o tom byl hezký rozhovor s jedním právníkem - dorovnávání při aukcích, seskupování věcí a prodej větších celků atd).

Stejně jako nesouhlasím s tím, že dostat se do exekuce může jen blbec - můžeš se do ní dostat velice snadno a vůbec o tom nevědět. Co je ale ještě horší - nemusíš být vůbec v exekuci a byt ti stejně vyberou a pokud nemáš notářský zápis nebo schované účtenky, už ty věci nikdy neuvidíš.
22:57:02
17.01.2014
itchy
Je to vsetko na taky velky k...t vymozitelnost prava na SK je asi 5% a este si budu huby otvarat vsetci. Vozidla aj nehnutelnosti sa musai vzdy pred drazbou vyvesit na tabuli ako u exekutora tak na meste, cize keby mal niekto balik a cas dostane sa ku kazdej exekucii, myslim ze ziadny exekutor neni taky je..u.y, ze porusi taku banalnu povinnost zverejnenia terminu a veci drazieb. Zaklad je jedno mat penáze, pretoze tu plati zakon, penáze robia penáze. Bohuzial ale je to tak....
22:46:41
17.01.2014
saskyn2
Dneska už to dělá hodně lidí a naopak ty nemovitosti jsou finančně snad ještě horší než movitý majetek, možná garáž v nějaký pr.eli o kterou nemá nikdo zájem koupíte na dražbě lacino, ale jakmile se jedná o něco smysluplného tak se na to okamžitě všichni slítnou jako supy. Nejlíp je koupit přímo od majitele. Navíc pokud jde o barák tak pak od něj jsou alespon plány a nehrozí nějaký problém s původním majitelem(např tlupou indiánů), doplácení dluhu u ČEZu a podobný labužnosti. Já kupoval garáž, bába za ní chtěla 120 nakonec jí pustila 50, chtěla se jí zbavit...

pak byla stejná garáž vedle mé v dražbě(říkal jsem si že bych si to proboural na dvougaráž) a vydražila se za 108000....

Stačí se nebát a zkusit nabídnout, na baráku jsem ukecal taky pomalu 1/3 dolu

Pokud se jedná o ofiko dražby RD tak to maj všechno ošéfovaný realitky, jedině by jste museli mít někoho kdo tu dražbu udělá na míru, pamatuju se jak kámoš už měl napůjčovaný prachy na dva paneláky někde ve Zlíně s tím že o tý dražbě neměl nikdo vědět, snad krom nájemníků a stejně se to domákli nějaký Rusáci a přeplatili ho...

Něco jinýho je třeba když má někdo přístup na neveřejný aukce pojištoven, to je pak jiná.

Osobně jsem z nějakých aukcí vyléčenej, jasně tak dá se tam občas pořídit lacino, ale ve většině případů žádný zázrak, něco jako aukro...
upraveno 1x, naposled 17.01.2014 22:54:44
22:41:36
17.01.2014
krup
-> dragon_cb_cz: technicky je to trestný čin, "pleticha při soutěži" tuším.

-> Shackall: Jsem zásadně proti. Exekutor není zloděj. Je to vykonavatel soudního rozhodnutí. Kdy ty, věřitel, nemáš jinou zákonou cestu, jak se dostát naplnění závazku.

Na exekutora může v principu nadávat leda tak dlužník - povinný - tedy ten, jemuž bylo zabaveno.

Fakt, že "situace" dojde až do exekuce je do jisté míry vypovídající o kvalitách jedince, jehož se týká. "Do exekuce" může totiž průser nechat vygradovat snad jen úplnej pitomec. A na tom trvám.

Neexistuje žádné bezpráví, neexistuje žádně "oni, ti zlí". Jsou jen dloužnící neschopní dostát svým závazkům a věřitelé.

Dražby nemovitostí jsou exekutoři povini zveřejňovat mimo standardní úřední desky i na portálu www.portaldrazeb.cz./ "Dostat" se na takovou dražbu není žřádná výsada a už vůbec netřeba kohokoliv kamkoliv "protahovat". Dražby movitých věcí a informování o nich jinou formou, než jak ukládá zákon ("úřední deska") si většinou řeší každý exekutor sám. Vrána to posunul - vyplatí se mu kupovat reklamu v médiích - na jeho dražbách se prodá všechno, co draží = dobře pro věřitele.
22:22:58
17.01.2014
Shackall
-> dragon_cb_cz: Jo, tenhle argument beru.
22:09:00
17.01.2014
dragon_cb_cz
-> Shackall: Tak zúčastnit se exekuční dražby podle mě žádné svinstvo není - naopak čím víc lidí se jich bude zúčastňovat, tím menší bude šance pro ty různý "dohadovače" co o nich mluvil -> Luky: - což je to skutečný svinstvo. Takže to že se účastní víc lidí a "už to není takové terno" vnímám jako pozitvní posun hlavně pro ty dlužníky - že třeba přijdou o barák, ale ten se neprodá pod cenou a skutečně to ty jejich dluhy zamázne...
22:03:56
17.01.2014
Shackall
Tohle mne nepřestává fascinovat - každej nadává na exekutory, ale v momentě, kdy lze koupit auto za 1/5 ceny, je to najednou O.K. Totéž čórkaři - kdyby někdo viděl, jak mu Dežo tahá z auta rádio, tak to je hned dokopat, střílet, trest smrti, kamenolom etc., ale taková pěkná Alpine s DVD za litr, no vole nekup to, když seš šikovnej a ten utrženej drát dovedeš sletovat, že jo.

Osobně bych vychcánkům, co se za flašku a za meloucha nechají kamarádem z hospody "protáhnout" na exekuční dražbu, přál druhý den ráno exekutora Vránu, aby okoštovali, jak se tyhle levné věci "vyrábí".
22:02:04
17.01.2014
krup
-> Vitek: Je to přesně tak, jak píše itchy: todle je v podstatě jen "opatření" a něco jako "exekutorská plomba" proti prodeji.

Resp. takovou funkci má "Zástavní právo exekutorské". "Exekuční příkaz k prodeji nemovitosti" dává naději, že se věci dají do pohybu.

Nech si vytisknout plny LVčko, kde najdeš identifikaci exekutora, který to obstavil. Kontaktuj ho a požádej o další info.

Řeknou ti, v jakém stavu je celá věc. Od těchto záznamů do dražby samotné to může trvat klidně i několik let :/
21:48:33
17.01.2014
itchy
-> Vitek: ak je to co i len podobne slovenskym zakonom tak to vobec nic neznamena, nehnutelnost je len zabezpecena aby povinny uhradil svoju pohladavku, najlepsie skusit kontaktovat exekutora, ci nebude nehnutelnost predavat, ak bude kupec a pohladavka len troksu vyskou zaujimacia, je pravdepodobnost ze do drazby pojde. Vseobecne je problem dnes nieco predat, musi to mat aspon trosku umernu cenu, vozidla byvaju sroty (ostatne si vedia povinni uz poriesit) a nehnutelnosti vdaka krize klesli tak, ze aj ked das nizku cenu je problem sa toho zbavit, penazi je malo a ludia si ich drzia...
21:40:54
17.01.2014
Vitek
-> krup: možná bych potřeboval radu, pokukuji po nemovitosti na které je vypsáno toto

Exekuční příkaz k prodeji nemovitosti

Nařízení exekuce

Zahájení exekuce

Zástavní právo exekutorské

ale na žádném portále to zatím nevisí, údajně je to za neplasene zdravotní pojištění.
21:20:50
17.01.2014
krup
-> Hurdis: kdo pozdě chodí 2
19:58:21
17.01.2014
Hurdis
-> knapido 17.01.14 11:21:19: V době, kdy jsem neměl tolik kontaktů mezi právními společnostmi jsem vlastní neschopností (s ohledem na předchozí práci) dostavit se na místo dražby přišel u nás ve městě o 2 laciné garáže na super fleku.

Subjekty se již naučili, podávají nabídky, platí jistiny, dostavují se. Nicméně možná časem zkusím nějaké pozemky v kraji.
15:47:00
17.01.2014
krup
Dnes, zejména po začátku „portaldrazeb.cz“ už to není „taková slává“ a 1/5tina tržní ceny atp už se v podstatě nestane.

Dražby movitých věcí jsou spíš pro otužilce – „překupník“ si moc na své nejpřijde. Platí to pro všechny movité věci (i auta), zejména pak na velkých dražbách, kam se sjíždí „celé okolí“. Typicky pak přikladem budiž cirkus pana Vrány -> exekuce.cz (doporučuju minimálně coby zážitek si to celé absolvovat).

Dražby nemovitostí jsou „ještě stále“ zajímavej „byznýs“. Celej ten cirkus je ale poněkud náročnější / nákladnější.

Já se tomu věnuju velmi okrajově, „sem tam si zobnu nějakou tu garáž“ -> ptejte se, jestli můžu, rád pomůžu.
12:52:12
17.01.2014
dragon_cb_cz
-> Luky: No ono takový dohody jsou taky pěkný svinstvo, že jo...

-> knapido: Hlavně bacha ať někomu nešlápneš na kuří oko... co tuším, tak to maj pod palcem různý vetešníci a nováčky mezi sebe pouští asi stejně ochotně jako taxikáři.
Extreme Tyres