-> Jirik_Tuňák: -> Luky.: tuším na ZAKu tento týden proběhla zpráva, že byl otevřen čtvrtý farmářský obchod v Kollárovce
plzen.idnes.cz/v-plzni-v-
kollarove-ulici-otevrel-ct
vrty-farmarsky-obchod-pn9-
/plzen-zpravy.aspx?c=A1208
06_...
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Vegetariáni
prohledat
34 příspěvků (zobrazeno 1 až 34) od 07.08.2012 do 10.08.2012, založil/a Jirik_Tuňák - zrušená registrace
00:14:04
10.08.2012
10.08.2012

MATTESS
21:40:52
09.08.2012
09.08.2012

Jirik_Tuňák - zrušená registrace
-> Luky. 09.08.12 10:02:44: Díky.
Víme o obou, ale ani jednou jsme je nezastihli otevřené. Z toho důvodu nevíme ani o tom, že tam majo rybky. Máme i někde načárané z procházky webové stránky toho U zvonu, ale ještě jsme taky neviděli.

12:58:27
09.08.2012
09.08.2012

Pavel P..
-> P@nis: jooo jasně... ale furt je to tradičnější než všelijaký talianský těstoviny, pizzy, krevety, gyrosy a podobný blafy kterých je v každý rádoby lepší restauraci 3/4 jidelního lístku....každej si chce dát nějakou cizokrajnou specialitku, nezná to nebo to žral jednou kdysi, takže pozná hovno jestli to kuchař uvařil poctivě nebo to odfláknul...... u klasickýho vepřovýho nebo hovězího guláše poznáš hned jestli je dobrej nebo stojí za prd a můžeš ho kuchařovi vylejt na hlavu.
12:06:49
09.08.2012
09.08.2012

P@nis
-> Pavel P..: Guláš moc ryze český není
-> Jirik_Tuňák: Když se podívaš do kuchařek MDR, tak zjistíš značnou podobnost s dnešními jídly. Jen jsme podivně mentálně ujetí na fakt, že nás každy chce okrást a vše je drahé a zřejmě i z minulého režimu kdy byly porce dané normu je dnes jedno co dostaneš na talíř a jak to chutná, ale hlavně ať je toho kupa k prasknutí.
Jinak nemám problém si koupit sojové "řízečky" povařím je ve vývaru nechám okapat, udělám si pikantní těstíčko, chvilku uležet v lednici osmažit k tomu jogurtový dip s česnekem a večeře pro da luxusní cca za 30 kč. Šmakoun a jiné podobné věci taky nejsou špatné, ale lidé se nechávaji strhnou soja=bléé.

-> Jirik_Tuňák: Když se podívaš do kuchařek MDR, tak zjistíš značnou podobnost s dnešními jídly. Jen jsme podivně mentálně ujetí na fakt, že nás každy chce okrást a vše je drahé a zřejmě i z minulého režimu kdy byly porce dané normu je dnes jedno co dostaneš na talíř a jak to chutná, ale hlavně ať je toho kupa k prasknutí.
Jinak nemám problém si koupit sojové "řízečky" povařím je ve vývaru nechám okapat, udělám si pikantní těstíčko, chvilku uležet v lednici osmažit k tomu jogurtový dip s česnekem a večeře pro da luxusní cca za 30 kč. Šmakoun a jiné podobné věci taky nejsou špatné, ale lidé se nechávaji strhnou soja=bléé.
10:11:57
09.08.2012
09.08.2012

Pavel P..
Česká kuchyně je pořád stejná... nebo snad myslíš Jiříku že se dneska vepřo knedlo zelo, svíčková, guláš a podobný ryze český jídla dělaj jinak podle jinejch postupů? Dělá se to furt ze stejných surovin a stejným způsobem jak před 100 lety, kdy to psala Rettigová.....ty kuchařky se jen opisujou, časem se tam jen měnej názvy některých surovin které jsou zrovna na trhu........ nepovedený a nepoživatelný blafy z toho akorát dělaj v hospodách čtvrtý cenový (dost často ale i v těch lepších) aby ušetřili a nebyli drahý a kuchaři kteří sotva vylezly z učňáku tomu kuchařskýmu umění taky nepřidaj.... Dřív aspoň měli praxi v hotelech, restauračkách a jídelnách u šéfkuchařů než šli někam vařit sami, ale dneska to projde učňákem a rovnou do nějaký hospody vařit.... tak se pak kua nedivte co v těch hospodách žerete.
Děda byl řezník, vyučil se za první republiky a pak teprve šel k vyhlášenýmu pražskýmu řezníkovi u kterýho teprve získal zkušenosti a taky doporučení aby mohl jít nějak na lepší místo, bez doporučení by ho tehdá nikdo nepřijal. Dneska nic takovýho neni tak pak se neni čemu divit že to tak vypadá.
Děda byl řezník, vyučil se za první republiky a pak teprve šel k vyhlášenýmu pražskýmu řezníkovi u kterýho teprve získal zkušenosti a taky doporučení aby mohl jít nějak na lepší místo, bez doporučení by ho tehdá nikdo nepřijal. Dneska nic takovýho neni tak pak se neni čemu divit že to tak vypadá.
10:02:44
09.08.2012
09.08.2012

Luky
-> Jirik_Tuňák: u Zvonu a v Lobezský u kruháče s Částkovkou jsou farmářské obchody. Mívají tam chlazené pstruhy (odpoledne ale už bývají vyprodaní). Cca 30 cm ryba kolem 60 - 70 Kč. Hodíš to doma s máslem na pánev (trochu kouká ocásek, ale už jsem si koupil hranatou pánvičku
), za pár minut opečeš, na talíř k tomu dáš třeba brambory a je to 100% véča pro dva lidi
A jestli tyhle shopy neznáš, vyzkoušej tam i 5L krabici s Nebílovským moštem a nějaké klobásky


A jestli tyhle shopy neznáš, vyzkoušej tam i 5L krabici s Nebílovským moštem a nějaké klobásky

09:57:32
09.08.2012
09.08.2012

Jirik_Tuňák - zrušená registrace
-> Luky. 09.08.12 09:53:35: Taky se prej u nás žere málo ryb, což je taky pravda. Jenomže markety jsou plný mraženejch hoven dopovanejch vodou a pro čerstvou rybu nevím kam (vím o jedné jediné rybárně v Plzni). Čerstvá mořská ryba vůbec....
09:53:35
09.08.2012
09.08.2012

Luky
-> Jirik_Tuňák: když nemáte máslo, tak tam dejte sádlo, když nemáte sádlo, tak tam dejte olej...
-> King: my teď s drahou na dovolené v pizzerii místo obvyklých dvou kousků volili jenom jednu a k tomu salát s krevetama a hezky se o to podělili, a taky to byla příjemná obměna. No ale stejk je stejk, to souhlasím...
EDIT: nicméně mezi vegetariánstvím a zdravou stravou nevidím žádnou přímou úměru...

-> King: my teď s drahou na dovolené v pizzerii místo obvyklých dvou kousků volili jenom jednu a k tomu salát s krevetama a hezky se o to podělili, a taky to byla příjemná obměna. No ale stejk je stejk, to souhlasím...
EDIT: nicméně mezi vegetariánstvím a zdravou stravou nevidím žádnou přímou úměru...
09:47:44
09.08.2012
09.08.2012

Jirik_Tuňák - zrušená registrace
-> King 08.08.12 23:24:51: Ono se ale říká, že česká kuchyně byla lehká a dobře stravitelná. To co je z ní teď, tak to se doprasilo postupem doby. Nekoukal jsem, ale kuchařka dle Rettigové je toho prý mimo jiné také důkazem.
Jo a největší vrah je Babica.
Jo a největší vrah je Babica.
23:24:51
08.08.2012
08.08.2012

King
-> Jirik_Tuňák: Nedávno jsme byli na obědě pod Hradem U Zlatý Studny, kde se pyšněj mišellínskou hvězdou ještě teď slintám, jenom na to vzpomenu :)
Prej......Royal steak z argentinské svíčkové „Angus“ servírovaný s Foie Gras „Rougié“, bramborovým pyré s lanýži z Piemonte a omáčkou ze Sauternes od Barona Philippe de Rothschild. Když pak člověk ochutná ty hospodský parodie na bramborovou kaši, je mu nablití :)
Ale jinak jsem na starý kolena zjistil, že se bez masa obejdu a dokonce mi to dělá dobře. Před měsícem jsem byl na tejden v Říši na školení a po vzoru kolegy z emirátů jsem se celej tejden živil jenom směskama ze salátovýho baru, jenom sem tam trošku tuňáka nebo lososa a umím si představit, že bych to vydržel - dokonce hovínko bylo "zdravější", než normálně :)
Ona ta naše kuchyně je taková prazvláštní v tý posedlosti červeným masem a ta celosvětově první příčka ve výskytu kolerektální karcinomu asi nebude jenom náhoda.....
Dobrá, ale přiznávám, že když je v nabídce půlkilovej stejk, tak není co řešit :)
Prej......Royal steak z argentinské svíčkové „Angus“ servírovaný s Foie Gras „Rougié“, bramborovým pyré s lanýži z Piemonte a omáčkou ze Sauternes od Barona Philippe de Rothschild. Když pak člověk ochutná ty hospodský parodie na bramborovou kaši, je mu nablití :)
Ale jinak jsem na starý kolena zjistil, že se bez masa obejdu a dokonce mi to dělá dobře. Před měsícem jsem byl na tejden v Říši na školení a po vzoru kolegy z emirátů jsem se celej tejden živil jenom směskama ze salátovýho baru, jenom sem tam trošku tuňáka nebo lososa a umím si představit, že bych to vydržel - dokonce hovínko bylo "zdravější", než normálně :)
Ona ta naše kuchyně je taková prazvláštní v tý posedlosti červeným masem a ta celosvětově první příčka ve výskytu kolerektální karcinomu asi nebude jenom náhoda.....
Dobrá, ale přiznávám, že když je v nabídce půlkilovej stejk, tak není co řešit :)
17:06:25
08.08.2012
08.08.2012

castrol
-> kamikaze 08.08.12 11:36:04: 

16:57:12
08.08.2012
08.08.2012

Luky
-> charon:
U nás za kopcem ve vedlejší vesnici je prasečák. Když je inverze, smrdí to tam za kopcem neskutečně. Ty lidi kolem fakt lituju... (zase na druhou stranu, když tam shořela hala se selátky, krásně to tam vonělo po vepřovým...)


U nás za kopcem ve vedlejší vesnici je prasečák. Když je inverze, smrdí to tam za kopcem neskutečně. Ty lidi kolem fakt lituju... (zase na druhou stranu, když tam shořela hala se selátky, krásně to tam vonělo po vepřovým...)
16:46:03
08.08.2012
08.08.2012

charon
-> Luky. 08.08.12 11:53:44:
Kdo chtel, pochopil ...
Prase na talíři nesmrdí a prasecak vetsinou taky az tak ne. Komu to smrdi, je cimprlína
Kdo chtel, pochopil ...

Prase na talíři nesmrdí a prasecak vetsinou taky az tak ne. Komu to smrdi, je cimprlína
16:06:12
08.08.2012
08.08.2012

palinator
-> WMA - navigátor :) 07.08.12 22:50:38:
Máš recht Mařenko!
Máš recht Mařenko!
11:53:44
08.08.2012
08.08.2012

Luky
charon 07.08.12 22:55:44 napsal: Mám hrozně rád prambory. Prohnaný přes prase.
Fuj, vždyť to hrozně smrdí...
Mě stačí kolem prasečáku projíždět a puchem se mě dělají mžitky před očima. A ty tu kejdu jako jíš?

Fuj, vždyť to hrozně smrdí...


11:36:04
08.08.2012
08.08.2012

kamikaze
Nejlepší je řízek s řízkem

22:55:44
07.08.2012
07.08.2012

charon
Já jsem poloviční vegetarián. Mám hrozně rád prambory. Prohnaný přes prase. Jo, brambory pěkně prasátku a prasátko potom mě. Masožroutům zdar.
22:50:38
07.08.2012
07.08.2012

WMA - navigátor :)
-> VSICHNI: co takhle si udelat seznam nami doporucenych restauraci? Ja ve svem meste a okoli to mam vyzkousene, tak muzu radit.
A Takhle kdyz nekam s mladou jedeme, tak by se to hodilo.
A Takhle kdyz nekam s mladou jedeme, tak by se to hodilo.
22:43:53
07.08.2012
07.08.2012

WMA - navigátor :)
-> Jirik_Tuňák: to me docela zajima, nedal by jsi k tomu i odkazy asp na googl mapy?
22:27:28
07.08.2012
07.08.2012

Jarda - zrušená registrace
-> Jirik_Tuňák 07.08.12 21:16:37: ja uz 21let, asi jedna z mala veci na kterou jsem u sebe hrdy
a nevypadam na to (ale to ze mam rad sladke) a soju moc nemusim

a nevypadam na to (ale to ze mam rad sladke) a soju moc nemusim

22:01:09
07.08.2012
07.08.2012

suri
-> Michal N 283: tak je no... nesťažujem sa
22:00:18
07.08.2012
07.08.2012

Michal N 283 - zrušená registrace
-> suri: tam sú všetci mäsoví...aj u nás, len ja som to nejak moc nepochytil...a furt mi vravia že "daj si, to je dobrô"

21:57:20
07.08.2012
07.08.2012

suri
-> Michal N 283: tak ujo je z Osady z 8 detí , on vie jesť rýchlo a nebojí sa pridať a ničoho , a teraz ako sa priženil do zemianskej rodiny ...
21:56:48
07.08.2012
07.08.2012

Strašlivý Píďa (aka PeťaKlíč)
znám jednu veganku.. a ta je samý maso!!




21:49:25
07.08.2012
07.08.2012

Michal N 283 - zrušená registrace
suri 07.08.12 21:22:35 napsal: → Michal N 283: jj a rezeň je najlepší koláč




21:45:25
07.08.2012
07.08.2012

TTomas
-> Jirik_Tuňák: Tak to uz je fakt moc...ja kdyz chci poradne maso, tak jdu do Ambiente...posledni dobou uz ne All you can eat - Brasilero, ale spis spickovy steak house Čestr....fakt doporucuju a oproti tomu co tu pises, tak je to skoro zadarmo:)
21:40:45
07.08.2012
07.08.2012

castrol
Jirik_Tuňák 07.08.12 21:38:02 napsal: Jak bez masa může někdo fungovat?zeru to sojove ale chut si neviem a ani nechcem predstavit
21:40:42
07.08.2012
07.08.2012

suri
-> Jirik_Tuňák: nie je nad kvalitné mäso , v dobrej marináde a dobre grilované ...
21:38:02
07.08.2012
07.08.2012

Jirik_Tuňák - zrušená registrace
Pro nás s mojí paní byl nej masový zážitek večeře ve Steak housu, U Majáku a restaurace kousek od Konopiště. Ale nechávají si kvalitní jídlo patřičně zaplatit. Na druhou stranu zaslouženě. Jsou i drahé restaurace za hovno stojící a levné příjemně překvapující.
Nicméně zatím největší spokojenost s těmito (kvalitní příprava, žádná typicky putykářská pachuť v tlamě při odchodu a stejná chuť všech jídel).
Steak house - parádní steaky s přílohou a omáčkou na samostatných talířích, příjemné navnadění polévkou. 1200,-
Maják - Pfeffersteak, paní výborného lososa. Cca 800,-
Konopiště - vývar s trhanou zvěřinou (masem), silný bažantí vývar s cherry a křepelčím vajíčkem, zvěřinový guláš. Se serepetičkama okolo cca 500,-.
Jak bez masa může někdo fungovat?
Nicméně zatím největší spokojenost s těmito (kvalitní příprava, žádná typicky putykářská pachuť v tlamě při odchodu a stejná chuť všech jídel).
Steak house - parádní steaky s přílohou a omáčkou na samostatných talířích, příjemné navnadění polévkou. 1200,-
Maják - Pfeffersteak, paní výborného lososa. Cca 800,-
Konopiště - vývar s trhanou zvěřinou (masem), silný bažantí vývar s cherry a křepelčím vajíčkem, zvěřinový guláš. Se serepetičkama okolo cca 500,-.
Jak bez masa může někdo fungovat?
21:22:35
07.08.2012
07.08.2012

suri
-> Michal N 283: jj a rezeň je najlepší koláč
21:20:28
07.08.2012
07.08.2012

castrol
-> Jirik_Tuňák: ten kto neje maso nevie o co priadzach
21:20:18
07.08.2012
07.08.2012

Michal N 283 - zrušená registrace
-> suri: a zo zákuskov je najlepšia klobása?

21:18:15
07.08.2012
07.08.2012

suri
-> Jirik_Tuňák: neznám , nepoužívam , ako vraví môj ujo , najlepšia zelenina je mäso ...
21:16:37
07.08.2012
07.08.2012

Jirik_Tuňák - zrušená registrace
Tak nějak mě to dnes po masovém obědě a večeři, při mojí slabosti pro steaky a dobré maso napadlo.
Kolik je zde asi vegetariánů?
Jinak tohle je good.
www.cilichili.cz/clanky/m aso-je-pravda-226.html
Kolik je zde asi vegetariánů?
Jinak tohle je good.

www.cilichili.cz/clanky/m aso-je-pravda-226.html