-> Domajz2:
Aha, dík :-)
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Odkup vozu od státu
16:28:21
24.07.2012
24.07.2012

1560 - zrušená registrace
16:27:36
24.07.2012
24.07.2012

Domajz2
-> 1560: AČR má svůj vlastní registr. Vozdila (i Favority,Felicie, Karosy, Liazky atd.) jsou v AČR provozovány podle zvláštního zákona (zák. č 219/1999 Sb., Zákon o ozbrojených silách České republiky) Registr vojenských vozidel vede VP. Tudíž vojenské papíry nejsou "přenositelné" do civilního registru. Chvíli po revoluci to tak měly i vozy PČR (značky s písmenem B a pětičíselnou kombinaci), ale právě proto, aby se daly vysloužilé vozy odprodat do civilistům a šlo to přihlásit (tím pádem se zvýšila hodnota auta a více se odprodejem utržilo) přešlo se na klasický registr, tuším někdy v druhé polovině 90. let.
Mám dojem, že s tím byl právě nějaký průser, že někdo vysloužilé policejní Formany bez notiček "legalizoval" pro normální provoz, samozřejmě za úplatek. U armádních vozů to zatím nejde.
Respektive, všechno jde, ale je to papírová válka a moc času a pěnez, UAZe nebo ZILa hodíš na veteránské značky bez potíží, ale právě co se týče "nevojenských" aut je to problém, nevím kdo ti hodí na véčka Filcku pickapa...
Mám dojem, že s tím byl právě nějaký průser, že někdo vysloužilé policejní Formany bez notiček "legalizoval" pro normální provoz, samozřejmě za úplatek. U armádních vozů to zatím nejde.
Respektive, všechno jde, ale je to papírová válka a moc času a pěnez, UAZe nebo ZILa hodíš na veteránské značky bez potíží, ale právě co se týče "nevojenských" aut je to problém, nevím kdo ti hodí na véčka Filcku pickapa...
16:16:56
24.07.2012
24.07.2012

1560 - zrušená registrace
No, a jak je to s papírama třeba od vozidel Armády? Byl jsem u nákupu dvou osobáků, tří autobusů a jedné Lízy, vše ex AČR, a noty nemělo nic. Na to maj nějaký zákon, že je prodej možný pouze bez not nebo je to jen jejich vůle?
22:28:18
23.07.2012
23.07.2012

Dieter Bonrath
Ano, odhláška je provedena na Tebe stejně jako v případě prodej u jiného majitele, techničák je většinou zasílán a ekodaň se na vozidla z majetku státu vztahuje.
22:20:24
23.07.2012
23.07.2012

Domajz2
-> Dieter Bonrath: Jedná se o nabídku FO nebo PO ke koupi majetku dle §19 odst. 3 zák. č. 219/2000 Sb. o majetku ČR....
Zajímá mě to, zda po tom, co si auto vyzvednu normálně pošlou techničák s odhláškou na moje jméno a zda se i na toto vztahuje ekodaň, popř. zda se ji dá nějak obejít.
Chcu si koupit vyřazenou felicii. Je to normální nabídka. Kdo dá víc má auto. Ale spíš jsem měl namysli potom kolečko po úřadech, zda je to totožné jako bych to kupoval normálně od FO...
Zajímá mě to, zda po tom, co si auto vyzvednu normálně pošlou techničák s odhláškou na moje jméno a zda se i na toto vztahuje ekodaň, popř. zda se ji dá nějak obejít.
Chcu si koupit vyřazenou felicii. Je to normální nabídka. Kdo dá víc má auto. Ale spíš jsem měl namysli potom kolečko po úřadech, zda je to totožné jako bych to kupoval normálně od FO...
22:12:35
23.07.2012
23.07.2012

Dieter Bonrath
Co přesně máš na mysli? Prodej vozidel probíhá na téměř standardní kupní smlouvu, forma, jakou probíhá prodej rozhoduje konkrétní organizace, např. ministerstvo vnitra má vlastní aukci, ostatní statní podniky mají transparentní výběr, tzn. nabízejí min. 3 subjektům, většinou se jedná o bazary nebo jiné organizace, které se zabývají likvidací vozidel. Je možné, že některé organizace mají i RS na odprodej vozidel, s tou jsem se zatím nesetkal. Pokud Tě zajímá výběr vozidel, tak to se řídí usnesením vlády číslo xxx (mohu doplnit) - není možné prodat vozidlo mladší 4 let s vyjímkou vozidel, u kterých došlo k zániku využití, rozhodnutí o výběru vyřazení se pak samozřejmě řídí potřebami, náklady a efektivitou provozu jednotlivých vozidel.
21:38:25
23.07.2012
23.07.2012

Domajz2
Tak jako ja vim jak to chodi: nejdriv nabidka nepotrebneho majetku jinym organizacnim slozkam statu, kdyz neni zajem - nabidka k bezuplatnemu prevodu na obce a VUSC popr. jimi zrizovane org. (JSDH, skoly, obecni policie apod.) a pokud ani tak nikdo neprojevi zajem potom nasleduje nabidka fyzickym a pravnickym osobam k odprodeji... ale me zajima spis podrobne ten proces, kdyz uz je majetek v konkretnim pripade automobil, nabidnut k odprodeji a ja, jako FO ho koupim a chcu ho prihlasit... u armadnich aut to nejde, ale u ostatnich slozek (Policie, hasici...) ano... a to me zajima.
19:58:57
23.07.2012
23.07.2012

Kuladmin
To zalezi dle meho od koho presne to je. Napr my jsme prispevkova organizace a nemuzeme takto sami vubec odprodavat majetek do soukromych rukou. Pouze ho muzeme nabizet dalsim prisp. org. a samo vse pres zrizovatele.
19:48:35
23.07.2012
23.07.2012

Domajz2
Chtěl bych se zeptat, má někdo zkušenost s koupí vozu, který odprodává stát (státní organizace) jako nepotřebný majetek? Typicky Správa státních hmotných rezerv, policie, školní a zdravotnická zařízení jejichž zřizovatelem je kraj atd. Zajímají mě formality jako přepis, ekovýpalné uvedení do provozu, jak probíhá odhlášení na úřadě atd. díky