skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Garážová vrata
13:37:57
25.05.2011
25.05.2011

VeTeV
-> Mr_Kubas: jj věřím, že je to pobočka od pobočky a dokonce paní od které mám garáž má jordán a teda ani instalace a ani konecne provedeni okna me nenadchlo
18:27:25
24.05.2011
24.05.2011

Mr_Kubas
-> VeTeV: Ono asi záleží vždy na pobočce. Co my jsme byli ve styku s Euro Jordán (Litoměřice), tak snad vše na jedničku. Jednání super, vyhověli ve všem, práce zatím vypadá dobře odvedená a to co se udělalo špatně resp. jinak než jsme se dohodli, tak se jim vysvětlilo a hned to přijeli sami zdarma opravit..
16:25:59
24.05.2011
24.05.2011

Luky
-> Tuner#2: nó, to je pravda, no...
16:25:46
24.05.2011
24.05.2011

Nwkt
-> Tuner#2: Padnout nemusí, ale můžou to odfláknout. Nám to taky dělala firma s dobrýma referencema a posrali co mohli
takže nedostali doplaceno

16:20:28
24.05.2011
24.05.2011

Tuner#2 - zrušená registrace
-> Luky. 24.05.11 15:51:13: Jo z jednoho pohledu určitě, na druhou stranu když si to řeknu takhle u všeho, tak to hodí pěknou sumu... Je to dle mě solidní česká firma s velkou fabrikou a tak to snad nepadne. Vazníky mám taky zaplacený od února za zimní cenu.
16:01:41
24.05.2011
24.05.2011

VeTeV
nebyl jordán klasickej polák se vším všudy? mě ta firma při schánění oken vypadla jako první - úplně mimo prodejci...nakonec jsem zvolik slovaktual, neboť prodejce odpověděl na cokoliv, líbilo se mi řešení do bytu i ochota dostat se s prachama v podstatě kousek nmírně nad celý Jordán
15:51:13
24.05.2011
24.05.2011

Luky
-> Tuner#2: myslim že 2 000 Kč navíc se v rozpočtu na barák už nějak ztratí...
15:40:33
24.05.2011
24.05.2011

Tuner#2 - zrušená registrace
O tom Euro Jordánu to psal kluk na AHC už někdy v březnu že to padne a prý to není konec.
Já jsem se rozhodnul pro vrata Horman od místního dodavatele co je dělá už leta a okna tam mám vybráno firmu oknotherm s 90mm profilem, trojsklem 4-16-4-16-4 a kováním Siegnia AUBI. Jen váhám zda jim přes 100tKč dát předem a mít 2% dolů a nebo raději neriskovat
Já jsem se rozhodnul pro vrata Horman od místního dodavatele co je dělá už leta a okna tam mám vybráno firmu oknotherm s 90mm profilem, trojsklem 4-16-4-16-4 a kováním Siegnia AUBI. Jen váhám zda jim přes 100tKč dát předem a mít 2% dolů a nebo raději neriskovat

13:42:07
22.05.2011
22.05.2011

Mr_Kubas
Hurdis 22.05.11 13:35:24 napsal: Zmetkové to ale většinou nějak zjistí, takže dál vybírají zálohy a současně stěhují vybavení z hal a předem převádí majetek na příbuzné. Přesně něco takového jsem teď slyšel o jedné "Plasťákové" firmě, co působila u nás v regioně a právě svojí praxí se dostala taky do insolvence, ale vychytralí majitelé rozkradli co šlo a v tý firmě právě do insolvence nic nezbylo.. Povídá se, že jsou to takoví kšeftaři, takže v tom holt umí chodit.. Však mají luxusní domky, Hummery apod 

13:35:24
22.05.2011
22.05.2011

Hurdis
Trochu OT:
Pokud jde o to insolvenční řízení, často je zájem ze strany úřadů dostát momentu překvapení a chytit podnik v plné vybavenosti, aby bylo možné zachytit a osamolepkovat co nejvíce inventáře, hmotného i nehmotného majetku a aktiv. Takže i když firma tuší, že to přijde, nemusí vědět, že to bude zítra, takže funguje do poslední chvíle.
Zmetkové to ale většinou nějak zjistí, takže dál vybírají zálohy a současně stěhují vybavení z hal a předem převádí majetek na příbuzné.
V současné době už má legislativa rozlišovat zda nejde o trestný čin poškozování věřitele a má možnost převod majetku anulovat, ale tohle bude jen bič na podnikatele, kteří dřeli a s poctivostí nejdřív pošli a snaží se zachránit alespoň to nejnutnější, aby neskončili na dlažbě.
Ostatní, u nichž je úpadek součástí podnikatelského zájmu nuceného správce z ulitých aktiv uplatí a nic se neděje. Taková je praxe.
Pokud jde o to insolvenční řízení, často je zájem ze strany úřadů dostát momentu překvapení a chytit podnik v plné vybavenosti, aby bylo možné zachytit a osamolepkovat co nejvíce inventáře, hmotného i nehmotného majetku a aktiv. Takže i když firma tuší, že to přijde, nemusí vědět, že to bude zítra, takže funguje do poslední chvíle.
Zmetkové to ale většinou nějak zjistí, takže dál vybírají zálohy a současně stěhují vybavení z hal a předem převádí majetek na příbuzné.
V současné době už má legislativa rozlišovat zda nejde o trestný čin poškozování věřitele a má možnost převod majetku anulovat, ale tohle bude jen bič na podnikatele, kteří dřeli a s poctivostí nejdřív pošli a snaží se zachránit alespoň to nejnutnější, aby neskončili na dlažbě.
Ostatní, u nichž je úpadek součástí podnikatelského zájmu nuceného správce z ulitých aktiv uplatí a nic se neděje. Taková je praxe.
13:32:46
22.05.2011
22.05.2011

Mr_Kubas
-> Hurdis: Co se týče toho Jordánu, tak máme v okolí hodně známých, co dávalo plasty zrovna od nich. A tento "chudák" dal na reference většiny známých a šel do toho Jordánu, kde doufal v jistotu. Bohužel měl pech a vyšlo to zrovna takhle v blbou dobu.
Rodiče to dělali formou "výběrového řízení", kde prostě měli nějaké požadavky (plány) a společně jsme to rozeslali do zhruba 10 společností, kde jsme chtěli konkrétní nabídku a v závislosti na jednání té firmy se postupně vybíralo. Byly firmy, které nebyly schopné dát do měsíce konkrétní nabídku. A to dokonce šéf té jedné firmy projížděl kolem stavby a sám se zastavil, jestli bysme od nich nechtěli okna! Tak jsme jim poslali poptávku a už se neozvali. Kdo chce kam, pomozme mu tam. Nicméně vyhráli EJ jak cenou, rychlostí a přesností nabídky, dál hráli roli hlavně ty reference.. Ukecali jsme je dokonce ještě na 15% slevu z nabídky. Jenže tímhle přístupem to dopadlo tak, jak to dopadlo...
Rodiče to dělali formou "výběrového řízení", kde prostě měli nějaké požadavky (plány) a společně jsme to rozeslali do zhruba 10 společností, kde jsme chtěli konkrétní nabídku a v závislosti na jednání té firmy se postupně vybíralo. Byly firmy, které nebyly schopné dát do měsíce konkrétní nabídku. A to dokonce šéf té jedné firmy projížděl kolem stavby a sám se zastavil, jestli bysme od nich nechtěli okna! Tak jsme jim poslali poptávku a už se neozvali. Kdo chce kam, pomozme mu tam. Nicméně vyhráli EJ jak cenou, rychlostí a přesností nabídky, dál hráli roli hlavně ty reference.. Ukecali jsme je dokonce ještě na 15% slevu z nabídky. Jenže tímhle přístupem to dopadlo tak, jak to dopadlo...
13:25:05
22.05.2011
22.05.2011

Hurdis
-> Mr_Kubas: Masakr, to nevím jestli bych vydýchal. Osobně už teď dopředu jezdím po jednáních s majiteli fungujících společností a na základě předchozích informací, osobního dojmu, referencí a schopností řešit problém a projekční přípravu dopředu se rozhoduju.
Zatím jsme se na několika dodávkách dohodli na systému zapracování konkrétního dodavatelského prvku do projektu, pokud jde o realizace, platba až při předání budoucího díla. Žádné zálohy.
Na výplně se teprve chystám, to je pravda lahůdka. S dodávkou oken a dveří mají kolegové ze střediska pozemních sil problémy i na velkých zakázkách. Tady je jasné zásadní pravidlo - nevybírat dle ceny, u oken nikdy. Trh je konkrétně u toho velice špatný.
Zatím jsme se na několika dodávkách dohodli na systému zapracování konkrétního dodavatelského prvku do projektu, pokud jde o realizace, platba až při předání budoucího díla. Žádné zálohy.
Na výplně se teprve chystám, to je pravda lahůdka. S dodávkou oken a dveří mají kolegové ze střediska pozemních sil problémy i na velkých zakázkách. Tady je jasné zásadní pravidlo - nevybírat dle ceny, u oken nikdy. Trh je konkrétně u toho velice špatný.
11:02:20
22.05.2011
22.05.2011

palinator
-> Mr_Kubas:
No, nevím co nastuduješ, ale práce na rok a na 300 tKč v tý firmě určitě nebylo. Moje příbuzná byla několik let zaměstnaná jako SKP podniku a pomalu posílala návrhy do Microsoftu na vylepšení Solitare.
No, nevím co nastuduješ, ale práce na rok a na 300 tKč v tý firmě určitě nebylo. Moje příbuzná byla několik let zaměstnaná jako SKP podniku a pomalu posílala návrhy do Microsoftu na vylepšení Solitare.

10:50:42
22.05.2011
22.05.2011

Mr_Kubas
-> palinator: Přiznám se, že nevim jak přesně probíhají insolvenční řízení, budu si to muset nastudovat. Nicméně o takhle těžce poctivě vydělaných penězích jsem už slyšel v několika kauzách..
10:47:47
22.05.2011
22.05.2011

Mr_Kubas
-> Jirik_Tuňák: Až známého potkám, tak se optám jak to ten kamarád řeší, protože je to opravdu hodně peněz. Jenže v insolvenčním řízení z nich asi nic nedostane 

10:47:03
22.05.2011
22.05.2011

palinator
-> Mr_Kubas:
Naše bytovka, na níž měly být měněny společná okna a dveře, přišla zase na záloze o 160 tKč, klekla firma z Kutný Hory - Denic s r.o.. Rozsudek padl, že majitel musí škodu zaplatit a že odškodnění se vyplatí podle toho, co z firmy zůstalo. O rok později přišlo vyrozumění, že na firmu byl zrušen konkurz, že není žádná zbytková hotovost a že správkyně konkurzní podstaty si z firmy vzala 300 000 Kč! Tomu se říkají poctivě vydělané peníze, jak jsou zde občas diskuze, v souvislosti se závistí.
A vím, jak konkurzní podstata pracuje, mám jednu v rodině, dnes již v důchodu.
Naše bytovka, na níž měly být měněny společná okna a dveře, přišla zase na záloze o 160 tKč, klekla firma z Kutný Hory - Denic s r.o.. Rozsudek padl, že majitel musí škodu zaplatit a že odškodnění se vyplatí podle toho, co z firmy zůstalo. O rok později přišlo vyrozumění, že na firmu byl zrušen konkurz, že není žádná zbytková hotovost a že správkyně konkurzní podstaty si z firmy vzala 300 000 Kč! Tomu se říkají poctivě vydělané peníze, jak jsou zde občas diskuze, v souvislosti se závistí.

10:35:02
22.05.2011
22.05.2011

Jirik_Tuňák - zrušená registrace
-> Mr_Kubas: No tak to bych shrábnul poslední peníze a poslal Voloďu a Sašu provětrat majitelům ledviny.
09:15:19
22.05.2011
22.05.2011

iDawe
-> Mr_Kubas: tak to je teda kurva smůla..
00:11:55
22.05.2011
22.05.2011

Mr_Kubas
-> palinator: Žádná firma není nesmrtelná, když padl Goldman Sachs (na počátku finanční! krize, tak to taky nikdo nečekal, že největší a "nejsilnější" banka světa by mohla padnout, ironie je, že ji položili sami klienti, ale to je už OT). Ještě je možnost, že by EJ někdo koupil a dál podnikal, ale asi by musel trochu změnit strategii. Rodiče už od nich mají naštěstí vše zařízené, ale tou insolvencí a další možnou likvidací přicházejí a následný servis a záruku...
Mluvil jsem o tom právě se známým a ten mi řikal, že nějakej jeho kamarád si zařizoval plastový okna na barák, tak dal předem 80.000,- nějaký firmě a ta následně zkrachovala a on neviděl ani korunu. No tak dostal doporučení na Euro Jordán a, že to teda nechá udělat od nich. Zaměřili si to, on zaplatil asi jen 20.000,- zálohu a ten den co to poslal, tak hned druhej den firma šla do insolvenčního řízení. No a to k němu ten druhej den měli přijet a on jim chtěl ulehčit práci, tak si sám vyboural všechny okna........
Mluvil jsem o tom právě se známým a ten mi řikal, že nějakej jeho kamarád si zařizoval plastový okna na barák, tak dal předem 80.000,- nějaký firmě a ta následně zkrachovala a on neviděl ani korunu. No tak dostal doporučení na Euro Jordán a, že to teda nechá udělat od nich. Zaměřili si to, on zaplatil asi jen 20.000,- zálohu a ten den co to poslal, tak hned druhej den firma šla do insolvenčního řízení. No a to k němu ten druhej den měli přijet a on jim chtěl ulehčit práci, tak si sám vyboural všechny okna........
22:44:32
21.05.2011
21.05.2011

palinator
-> Mr_Kubas:
Jo, táta mi to taky řikal před nějakou dobou, ale nebyl si jistej, tak jsem to vyzjistil a dal to rovnou sem.
Je to tak, ale překvapilo mě, že taková velká firma padla. A 200 mil. dluh. Ale když v tomhle státě může padnout i Sazka, tak se nedá divit ničemu.
Jo, táta mi to taky řikal před nějakou dobou, ale nebyl si jistej, tak jsem to vyzjistil a dal to rovnou sem.
Je to tak, ale překvapilo mě, že taková velká firma padla. A 200 mil. dluh. Ale když v tomhle státě může padnout i Sazka, tak se nedá divit ničemu.
22:14:23
21.05.2011
21.05.2011

Mr_Kubas
-> spartra: To je právě ono, ale třeba prasecký firmy jako Frital a Aplast, co působily u nás v okolí byly jen a jen problémový, špatně odvedená práce a vůbec se nestyděly si za to vzít takovejch peněz. A trvalo snad 5 let než na to dojeli a loni zkrachovali..
21:57:43
21.05.2011
21.05.2011

spartra
nízky ceny a servis nemůžeš dlouho držet, pokud máš prd zisk, pač půdeš do insolvence jako spousta jinejch
mě občas český lidi přijdou jako mimoni
mě občas český lidi přijdou jako mimoni

21:23:27
21.05.2011
21.05.2011

Mr_Kubas
-> palinator: Doslechl jsem se to před týdnem a nestačil jsem zírat.. Plno mých známých měla právě okna, vrata i dveře od nich a jednou tam byl nějakej problém s oknem, tak hned druhej den přijeli, okno vyměnili a samozřejmě zadarmo. Prostě skvělej servis, přístup i ceny.. Je to škoda.. 

19:46:37
21.05.2011
21.05.2011

palinator
-> Mr_Kubas:
tn.nova.cz/zpravy/.../vyr obce-oken-euro-jordan-je-v -insolvenci-stovky-lidi-se -uz-oken-nedockaji.html
Naštěstí nám nakonec vrata udělala firma z Hradce, vrata Hörmann, ale Euro Jordán taky byla ve hře. Dneska člověk nemůže věřit ničemu.
tn.nova.cz/zpravy/.../vyr obce-oken-euro-jordan-je-v -insolvenci-stovky-lidi-se -uz-oken-nedockaji.html
Naštěstí nám nakonec vrata udělala firma z Hradce, vrata Hörmann, ale Euro Jordán taky byla ve hře. Dneska člověk nemůže věřit ničemu.

12:35:03
03.02.2011
03.02.2011

Mr_Kubas
-> palinator: Tady je internetová adresa na tu firmu, co jsem psal níže..
www.vrata-a-brany.cz/cz/u vod
www.vrata-a-brany.cz/cz/u vod
22:43:44
02.02.2011
02.02.2011

jarda.u1
-> David29 02.02.11 19:10:44: tak ja mam treba zrovna ty rolovaci a zatim si nemuzu stezovat.Jsou sice trosku vetsi,cca 4x4m,ale jine tam ani kvuli zvedaku mit nemuzu.Kdybych tam mel sekcni,tak bych nemohl zvednout ani dodavku.Zalezi,jake budou mit v danem pripade vyuziti...
19:37:38
02.02.2011
02.02.2011

palinator
-> Mr_Kubas:
Jenže těch firem, které se montážemi zabývají, je poněkud privela.
Na řešení je času ještě dost, takže něco konkrétního budem hledat až na to přijde čas.
Jenže těch firem, které se montážemi zabývají, je poněkud privela.

19:30:32
02.02.2011
02.02.2011

Mr_Kubas
-> palinator: Jinak co se týče vzdálenosti, tak tu bych neřešil, bez problému dojedou dál, něco si za to samozřejmě přihodí, ale celkově tak pak stejně vyjde třeba líp
Rodiče si tak nechali dovízt krbovou vložku až z Ostravy (přes celou ČR) a vyšlo je to taky cenově líp než to tahat třeba z Prahy..

19:28:19
02.02.2011
02.02.2011

Mr_Kubas
-> palinator: Jak jsem psal tak jednogaráž vrata + komplet příslušenství stála tušim 29.000,- a práce k tomu za 3.000,- (dovoz komplet rozměření + montáž), takže komplet cca 32.000,-.. Abych to věděl na beton, tak bych musel vyhledat fakturu.
Mimochodem kamarád, možná od té samé firmy z Teplic má vrata na dvojgaráž, ale vrata jsou zvlášť ne dvoje v celku, takže jsou to vlastně dvě jednogaráže... Jako na ty Euro Jordán bych rozhodně zavolal a nechal si to spočítat. Jak jsem psal, cenově vyšli opravdu suprově, je teda fakt, že je rodiče ještě ukecali o pár dalších slev..
Mimochodem kamarád, možná od té samé firmy z Teplic má vrata na dvojgaráž, ale vrata jsou zvlášť ne dvoje v celku, takže jsou to vlastně dvě jednogaráže... Jako na ty Euro Jordán bych rozhodně zavolal a nechal si to spočítat. Jak jsem psal, cenově vyšli opravdu suprově, je teda fakt, že je rodiče ještě ukecali o pár dalších slev..
19:25:09
02.02.2011
02.02.2011

David29
-> palinator: Oni možná vyjdou i levnějc, pač to bude konstrukčně jednodušší...
19:20:49
02.02.2011
02.02.2011

palinator
-> David29:
To je skoro škoda. Si tam nebudu moc dát sloupovej zvedák.
To je skoro škoda. Si tam nebudu moc dát sloupovej zvedák.

19:19:42
02.02.2011
02.02.2011

palinator
-> Mr_Kubas:
Na to Euro Jordán jsem se díval a je tomu opravdu tak. Mají pobočku v Pardubicích, takže by bylo co se vzdálenosti týče docela dobré. Kolik odhaduješ cenu za vrata do dvojgaráže? Protože nevím, kolik ve vašem případě stály vrata samotný (vrata, kování) a kolik stálo ono přístušenství (pružiny, motor).
Na to Euro Jordán jsem se díval a je tomu opravdu tak. Mají pobočku v Pardubicích, takže by bylo co se vzdálenosti týče docela dobré. Kolik odhaduješ cenu za vrata do dvojgaráže? Protože nevím, kolik ve vašem případě stály vrata samotný (vrata, kování) a kolik stálo ono přístušenství (pružiny, motor).
19:10:44
02.02.2011
02.02.2011

David29
Neporadim konkrétně, ale něco malýho mám...
Nechte si radši nainstalovat ty, co vyjížděj nad auto a ne do role. Kdekoliv jsem viděl rolovací, byl tam nějakej problém
Nechte si radši nainstalovat ty, co vyjížděj nad auto a ne do role. Kdekoliv jsem viděl rolovací, byl tam nějakej problém
19:09:37
02.02.2011
02.02.2011

Mr_Kubas
Ještě zevnitř...
19:03:44
02.02.2011
02.02.2011

Mr_Kubas
-> palinator: Loni si rodiče nechali dělat vrata od firmy z Teplic a sakum prdum to stálo zhruba 30.000,-. Jsou teda na klasickou jednogaráž a montáž je vyšla na 3.000,- přímo od firmy. Výhoda je, že když to namontujou oni, tak na to máš od nich záruku. Montáž trvala zhruba 3 hodiny. Zatím spokojenost, ale ještě se nestačili pořádně použít. Jen jsem je zkoušel ten den a od té doby jsou vypnuté.. Co se týče jednání, tak bylo rychlé a v pořádku. Kdyby si chtěl další informace nebo i kontakt, tak není problém...
Ale co jsem slyšel, tak garážová vrata začali dělat i Euro Jordán, od kterých mají rodiče "oplastovanej" celej barák za bezkonkurenčně nízkou cenu. Ostatní "plasťáci" měli ceny o 40% a více větší. Euro Jordán můžu mimochodem taky doporučit..
Ale co jsem slyšel, tak garážová vrata začali dělat i Euro Jordán, od kterých mají rodiče "oplastovanej" celej barák za bezkonkurenčně nízkou cenu. Ostatní "plasťáci" měli ceny o 40% a více větší. Euro Jordán můžu mimochodem taky doporučit..
18:06:04
02.02.2011
02.02.2011

palinator
Zdravím,
má někdo zkušenost s montážemi garážových vrat (sekční, lamelové, atp.)? Na jaro budem potřebovat vrata do dvojgaráže, tak se chci zeptat, jestli někdo nemá nějaké reference na slušnou a nepředraženou firmu.
má někdo zkušenost s montážemi garážových vrat (sekční, lamelové, atp.)? Na jaro budem potřebovat vrata do dvojgaráže, tak se chci zeptat, jestli někdo nemá nějaké reference na slušnou a nepředraženou firmu.