Garážová vrata

prohledat
36 příspěvků (zobrazeno 1 až 36) od 02.02.2011 do 25.05.2011, založil/a palinator
řadit dle data
13:37:57
25.05.2011
VeTeV
-> Mr_Kubas: jj věřím, že je to pobočka od pobočky a dokonce paní od které mám garáž má jordán a teda ani instalace a ani konecne provedeni okna me nenadchlo
18:27:25
24.05.2011
Mr_Kubas
-> VeTeV: Ono asi záleží vždy na pobočce. Co my jsme byli ve styku s Euro Jordán (Litoměřice), tak snad vše na jedničku. Jednání super, vyhověli ve všem, práce zatím vypadá dobře odvedená a to co se udělalo špatně resp. jinak než jsme se dohodli, tak se jim vysvětlilo a hned to přijeli sami zdarma opravit..
upraveno 1x, naposled 25.05.2011 15:00:04
16:25:59
24.05.2011
Luky
-> Tuner#2: nó, to je pravda, no...
16:25:46
24.05.2011
Nwkt
-> Tuner#2: Padnout nemusí, ale můžou to odfláknout. Nám to taky dělala firma s dobrýma referencema a posrali co mohli 8 takže nedostali doplaceno
16:20:28
24.05.2011
Tuner#2 - zrušená registrace
-> Luky. 24.05.11 15:51:13: Jo z jednoho pohledu určitě, na druhou stranu když si to řeknu takhle u všeho, tak to hodí pěknou sumu... Je to dle mě solidní česká firma s velkou fabrikou a tak to snad nepadne. Vazníky mám taky zaplacený od února za zimní cenu.
16:01:41
24.05.2011
VeTeV
nebyl jordán klasickej polák se vším všudy? mě ta firma při schánění oken vypadla jako první - úplně mimo prodejci...nakonec jsem zvolik slovaktual, neboť prodejce odpověděl na cokoliv, líbilo se mi řešení do bytu i ochota dostat se s prachama v podstatě kousek nmírně nad celý Jordán
15:51:13
24.05.2011
Luky
-> Tuner#2: myslim že 2 000 Kč navíc se v rozpočtu na barák už nějak ztratí...
15:40:33
24.05.2011
Tuner#2 - zrušená registrace
O tom Euro Jordánu to psal kluk na AHC už někdy v březnu že to padne a prý to není konec.

Já jsem se rozhodnul pro vrata Horman od místního dodavatele co je dělá už leta a okna tam mám vybráno firmu oknotherm s 90mm profilem, trojsklem 4-16-4-16-4 a kováním Siegnia AUBI. Jen váhám zda jim přes 100tKč dát předem a mít 2% dolů a nebo raději neriskovat 8
13:42:07
22.05.2011
Mr_Kubas
Hurdis 22.05.11 13:35:24 napsal: Zmetkové to ale většinou nějak zjistí, takže dál vybírají zálohy a současně stěhují vybavení z hal a předem převádí majetek na příbuzné. Přesně něco takového jsem teď slyšel o jedné "Plasťákové" firmě, co působila u nás v regioně a právě svojí praxí se dostala taky do insolvence, ale vychytralí majitelé rozkradli co šlo a v tý firmě právě do insolvence nic nezbylo.. Povídá se, že jsou to takoví kšeftaři, takže v tom holt umí chodit.. Však mají luxusní domky, Hummery apod 3
13:35:24
22.05.2011
Hurdis
Trochu OT:

Pokud jde o to insolvenční řízení, často je zájem ze strany úřadů dostát momentu překvapení a chytit podnik v plné vybavenosti, aby bylo možné zachytit a osamolepkovat co nejvíce inventáře, hmotného i nehmotného majetku a aktiv. Takže i když firma tuší, že to přijde, nemusí vědět, že to bude zítra, takže funguje do poslední chvíle.

Zmetkové to ale většinou nějak zjistí, takže dál vybírají zálohy a současně stěhují vybavení z hal a předem převádí majetek na příbuzné.

V současné době už má legislativa rozlišovat zda nejde o trestný čin poškozování věřitele a má možnost převod majetku anulovat, ale tohle bude jen bič na podnikatele, kteří dřeli a s poctivostí nejdřív pošli a snaží se zachránit alespoň to nejnutnější, aby neskončili na dlažbě.

Ostatní, u nichž je úpadek součástí podnikatelského zájmu nuceného správce z ulitých aktiv uplatí a nic se neděje. Taková je praxe.
13:32:46
22.05.2011
Mr_Kubas
-> Hurdis: Co se týče toho Jordánu, tak máme v okolí hodně známých, co dávalo plasty zrovna od nich. A tento "chudák" dal na reference většiny známých a šel do toho Jordánu, kde doufal v jistotu. Bohužel měl pech a vyšlo to zrovna takhle v blbou dobu.

Rodiče to dělali formou "výběrového řízení", kde prostě měli nějaké požadavky (plány) a společně jsme to rozeslali do zhruba 10 společností, kde jsme chtěli konkrétní nabídku a v závislosti na jednání té firmy se postupně vybíralo. Byly firmy, které nebyly schopné dát do měsíce konkrétní nabídku. A to dokonce šéf té jedné firmy projížděl kolem stavby a sám se zastavil, jestli bysme od nich nechtěli okna! Tak jsme jim poslali poptávku a už se neozvali. Kdo chce kam, pomozme mu tam. Nicméně vyhráli EJ jak cenou, rychlostí a přesností nabídky, dál hráli roli hlavně ty reference.. Ukecali jsme je dokonce ještě na 15% slevu z nabídky. Jenže tímhle přístupem to dopadlo tak, jak to dopadlo...
13:25:05
22.05.2011
Hurdis
-> Mr_Kubas: Masakr, to nevím jestli bych vydýchal. Osobně už teď dopředu jezdím po jednáních s majiteli fungujících společností a na základě předchozích informací, osobního dojmu, referencí a schopností řešit problém a projekční přípravu dopředu se rozhoduju.

Zatím jsme se na několika dodávkách dohodli na systému zapracování konkrétního dodavatelského prvku do projektu, pokud jde o realizace, platba až při předání budoucího díla. Žádné zálohy.

Na výplně se teprve chystám, to je pravda lahůdka. S dodávkou oken a dveří mají kolegové ze střediska pozemních sil problémy i na velkých zakázkách. Tady je jasné zásadní pravidlo - nevybírat dle ceny, u oken nikdy. Trh je konkrétně u toho velice špatný.
upraveno 1x, naposled 22.05.2011 13:26:01
11:02:20
22.05.2011
palinator
-> Mr_Kubas:

No, nevím co nastuduješ, ale práce na rok a na 300 tKč v tý firmě určitě nebylo. Moje příbuzná byla několik let zaměstnaná jako SKP podniku a pomalu posílala návrhy do Microsoftu na vylepšení Solitare.3
10:50:42
22.05.2011
Mr_Kubas
-> palinator: Přiznám se, že nevim jak přesně probíhají insolvenční řízení, budu si to muset nastudovat. Nicméně o takhle těžce poctivě vydělaných penězích jsem už slyšel v několika kauzách..
10:47:47
22.05.2011
Mr_Kubas
-> Jirik_Tuňák: Až známého potkám, tak se optám jak to ten kamarád řeší, protože je to opravdu hodně peněz. Jenže v insolvenčním řízení z nich asi nic nedostane 8
10:47:03
22.05.2011
palinator
-> Mr_Kubas:

Naše bytovka, na níž měly být měněny společná okna a dveře, přišla zase na záloze o 160 tKč, klekla firma z Kutný Hory - Denic s r.o.. Rozsudek padl, že majitel musí škodu zaplatit a že odškodnění se vyplatí podle toho, co z firmy zůstalo. O rok později přišlo vyrozumění, že na firmu byl zrušen konkurz, že není žádná zbytková hotovost a že správkyně konkurzní podstaty si z firmy vzala 300 000 Kč! Tomu se říkají poctivě vydělané peníze, jak jsou zde občas diskuze, v souvislosti se závistí.4 A vím, jak konkurzní podstata pracuje, mám jednu v rodině, dnes již v důchodu.4
10:35:02
22.05.2011
Jirik_Tuňák - zrušená registrace
-> Mr_Kubas: No tak to bych shrábnul poslední peníze a poslal Voloďu a Sašu provětrat majitelům ledviny.
09:15:19
22.05.2011
iDawe
-> Mr_Kubas: tak to je teda kurva smůla..
00:11:55
22.05.2011
Mr_Kubas
-> palinator: Žádná firma není nesmrtelná, když padl Goldman Sachs (na počátku finanční! krize, tak to taky nikdo nečekal, že největší a "nejsilnější" banka světa by mohla padnout, ironie je, že ji položili sami klienti, ale to je už OT). Ještě je možnost, že by EJ někdo koupil a dál podnikal, ale asi by musel trochu změnit strategii. Rodiče už od nich mají naštěstí vše zařízené, ale tou insolvencí a další možnou likvidací přicházejí a následný servis a záruku...

Mluvil jsem o tom právě se známým a ten mi řikal, že nějakej jeho kamarád si zařizoval plastový okna na barák, tak dal předem 80.000,- nějaký firmě a ta následně zkrachovala a on neviděl ani korunu. No tak dostal doporučení na Euro Jordán a, že to teda nechá udělat od nich. Zaměřili si to, on zaplatil asi jen 20.000,- zálohu a ten den co to poslal, tak hned druhej den firma šla do insolvenčního řízení. No a to k němu ten druhej den měli přijet a on jim chtěl ulehčit práci, tak si sám vyboural všechny okna........
22:44:32
21.05.2011
palinator
-> Mr_Kubas:

Jo, táta mi to taky řikal před nějakou dobou, ale nebyl si jistej, tak jsem to vyzjistil a dal to rovnou sem.

Je to tak, ale překvapilo mě, že taková velká firma padla. A 200 mil. dluh. Ale když v tomhle státě může padnout i Sazka, tak se nedá divit ničemu.
22:14:23
21.05.2011
Mr_Kubas
-> spartra: To je právě ono, ale třeba prasecký firmy jako Frital a Aplast, co působily u nás v okolí byly jen a jen problémový, špatně odvedená práce a vůbec se nestyděly si za to vzít takovejch peněz. A trvalo snad 5 let než na to dojeli a loni zkrachovali..
21:57:43
21.05.2011
spartra
nízky ceny a servis nemůžeš dlouho držet, pokud máš prd zisk, pač půdeš do insolvence jako spousta jinejch

mě občas český lidi přijdou jako mimoni40
upraveno 1x, naposled 21.05.2011 21:57:59
21:23:27
21.05.2011
Mr_Kubas
-> palinator: Doslechl jsem se to před týdnem a nestačil jsem zírat.. Plno mých známých měla právě okna, vrata i dveře od nich a jednou tam byl nějakej problém s oknem, tak hned druhej den přijeli, okno vyměnili a samozřejmě zadarmo. Prostě skvělej servis, přístup i ceny.. Je to škoda.. 10
19:46:37
21.05.2011
palinator
-> Mr_Kubas:

tn.nova.cz/zpravy/.../vyr obce-oken-euro-jordan-je-v -insolvenci-stovky-lidi-se -uz-oken-nedockaji.html

Naštěstí nám nakonec vrata udělala firma z Hradce, vrata Hörmann, ale Euro Jordán taky byla ve hře. Dneska člověk nemůže věřit ničemu.8
12:35:03
03.02.2011
Mr_Kubas
-> palinator: Tady je internetová adresa na tu firmu, co jsem psal níže..

www.vrata-a-brany.cz/cz/u vod
22:43:44
02.02.2011
jarda.u1
-> David29 02.02.11 19:10:44: tak ja mam treba zrovna ty rolovaci a zatim si nemuzu stezovat.Jsou sice trosku vetsi,cca 4x4m,ale jine tam ani kvuli zvedaku mit nemuzu.Kdybych tam mel sekcni,tak bych nemohl zvednout ani dodavku.Zalezi,jake budou mit v danem pripade vyuziti...
19:37:38
02.02.2011
palinator
-> Mr_Kubas:

Jenže těch firem, které se montážemi zabývají, je poněkud privela.4 Na řešení je času ještě dost, takže něco konkrétního budem hledat až na to přijde čas.
19:30:32
02.02.2011
Mr_Kubas
-> palinator: Jinak co se týče vzdálenosti, tak tu bych neřešil, bez problému dojedou dál, něco si za to samozřejmě přihodí, ale celkově tak pak stejně vyjde třeba líp 4 Rodiče si tak nechali dovízt krbovou vložku až z Ostravy (přes celou ČR) a vyšlo je to taky cenově líp než to tahat třeba z Prahy..
19:28:19
02.02.2011
Mr_Kubas
-> palinator: Jak jsem psal tak jednogaráž vrata + komplet příslušenství stála tušim 29.000,- a práce k tomu za 3.000,- (dovoz komplet rozměření + montáž), takže komplet cca 32.000,-.. Abych to věděl na beton, tak bych musel vyhledat fakturu.

Mimochodem kamarád, možná od té samé firmy z Teplic má vrata na dvojgaráž, ale vrata jsou zvlášť ne dvoje v celku, takže jsou to vlastně dvě jednogaráže... Jako na ty Euro Jordán bych rozhodně zavolal a nechal si to spočítat. Jak jsem psal, cenově vyšli opravdu suprově, je teda fakt, že je rodiče ještě ukecali o pár dalších slev..
19:25:09
02.02.2011
David29
-> palinator: Oni možná vyjdou i levnějc, pač to bude konstrukčně jednodušší...
19:20:49
02.02.2011
palinator
-> David29:

To je skoro škoda. Si tam nebudu moc dát sloupovej zvedák. 1
19:19:42
02.02.2011
palinator
-> Mr_Kubas:

Na to Euro Jordán jsem se díval a je tomu opravdu tak. Mají pobočku v Pardubicích, takže by bylo co se vzdálenosti týče docela dobré. Kolik odhaduješ cenu za vrata do dvojgaráže? Protože nevím, kolik ve vašem případě stály vrata samotný (vrata, kování) a kolik stálo ono přístušenství (pružiny, motor).
19:10:44
02.02.2011
David29
Neporadim konkrétně, ale něco malýho mám...

Nechte si radši nainstalovat ty, co vyjížděj nad auto a ne do role. Kdekoliv jsem viděl rolovací, byl tam nějakej problém
19:09:37
02.02.2011
Mr_Kubas
Ještě zevnitř...
zvětšit Garážová vrata - obrázek od Mr_Kubas vložen 02.02.2011 19:09:37
19:03:44
02.02.2011
Mr_Kubas
-> palinator: Loni si rodiče nechali dělat vrata od firmy z Teplic a sakum prdum to stálo zhruba 30.000,-. Jsou teda na klasickou jednogaráž a montáž je vyšla na 3.000,- přímo od firmy. Výhoda je, že když to namontujou oni, tak na to máš od nich záruku. Montáž trvala zhruba 3 hodiny. Zatím spokojenost, ale ještě se nestačili pořádně použít. Jen jsem je zkoušel ten den a od té doby jsou vypnuté.. Co se týče jednání, tak bylo rychlé a v pořádku. Kdyby si chtěl další informace nebo i kontakt, tak není problém...

Ale co jsem slyšel, tak garážová vrata začali dělat i Euro Jordán, od kterých mají rodiče "oplastovanej" celej barák za bezkonkurenčně nízkou cenu. Ostatní "plasťáci" měli ceny o 40% a více větší. Euro Jordán můžu mimochodem taky doporučit..
zvětšit Garážová vrata - obrázek od Mr_Kubas vložen 02.02.2011 19:03:44
18:06:04
02.02.2011
palinator
Zdravím,

má někdo zkušenost s montážemi garážových vrat (sekční, lamelové, atp.)? Na jaro budem potřebovat vrata do dvojgaráže, tak se chci zeptat, jestli někdo nemá nějaké reference na slušnou a nepředraženou firmu.
upraveno 1x, naposled 02.02.2011 18:06:16
Extreme Tyres