Pánové, tak teď trošku z jiného soudku..
vím že už jsem tu tehle dotaz pokládal, ale nemůžu to najít..
Chtěl bych pořídit nový stolní pc do 5 max 6 tisíc.
Nechci na tom hrát žádné hry atd, chci to prostě jen na internet, filmy, hudbu, word atd..
a současná prehistorika už mi nevyhovuje.
Teď jsem našel toto, co na to říkáte? pocitace.aukro.cz/ctyrjad
rove-pc-x4-2-8ghz-8gb-ram-
ati-1gb-i2871074648.html
nebo toto
pocitace.aukro.cz/akce-ct
yrjadro-4x2-8ghz-8gb-dvd-r
w-3-roky-zar-i2853496771.h
tml
ale mělo by to být asi stejný, akorát jiný prodejce..?
disk mám svůj..
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Jaky notebook do 20 000kc?
-> palinator: Aha, no já mám v případě potřeby studentskou MSDNAA licenci, ale používám to dost minimálně, spíš když potřebuju něco otestovat nebo navigovat po telefonu zákazníka a nevím z hlavy. Na práci jsou jinak widle prostě nepoužitelný...
Jinak chtěl jsem napsat "já také většinou měním celé PC i s case", jenže ono by to bylo trochu odvážné tvrzení - za celý život jsem si opravdu svoje PC pořizoval nové pouze dvakrát (a dvakrát notebook), a obě dvě mám tady u sebe pod stolem :) Starší je staré 10.5 roku a ještě před pár měsíci to byl hlavní domácí pracovní stroj (a +- stačil), protože to novější používala v obýváku žena
Pak mi tu zbyl volný motherboard, v práci volný case se zdrojem a dva 320GB disky, no tak jsem zainvestoval asi tisícovku za core2duo CPU a 4 GB RAM a žena dostala svoje vlastní PC a já si mohl to novější vzít do pracovny. K němu tři monitory, dohromady rozlišení 4800x1200 a nic moc mi nechybí 
Jinak chtěl jsem napsat "já také většinou měním celé PC i s case", jenže ono by to bylo trochu odvážné tvrzení - za celý život jsem si opravdu svoje PC pořizoval nové pouze dvakrát (a dvakrát notebook), a obě dvě mám tady u sebe pod stolem :) Starší je staré 10.5 roku a ještě před pár měsíci to byl hlavní domácí pracovní stroj (a +- stačil), protože to novější používala v obýváku žena

-> dragon_cb_cz:
MS k šípku neposílám, protože jsem na tom odrostlej. Já sehnal jakýsi DVDčko, ze kterýho se instalovaly mašiny a zpětně mi to začíná bejt docela divný, že nikdy nebyly problémy s aktivací, takže vlastně ani nevim co to mám. Radši to ani vědět nechci.
E: A case u nás téměř vždy byla pevně spjatá se základem, kterej v ní byl instalován poprvé... čili vyřazovaly se vždy celé mašiny, většinou použitelné - také dodnes v příbuzenstvu stále fungují. I když mě mrzí, že odešla základní deska na PC 3. generace zpět. Pentium III 800 MHz a ATI 9600. To byla pecka! Ale naše druhá mašina v historii (80486 DX2 tuším), ta snad chodí dodnes, i když jí nikdo asi 4 roky nepustil.
EII: jinak bočnice se mi taky kroutí v ruce a navíc jelikož jsem odpůrcem zašroubovaných bočnic, tak mi kvůli krutu a vibracím ta bočnice nedrží, časem prostě upadne.
MS k šípku neposílám, protože jsem na tom odrostlej. Já sehnal jakýsi DVDčko, ze kterýho se instalovaly mašiny a zpětně mi to začíná bejt docela divný, že nikdy nebyly problémy s aktivací, takže vlastně ani nevim co to mám. Radši to ani vědět nechci.

E: A case u nás téměř vždy byla pevně spjatá se základem, kterej v ní byl instalován poprvé... čili vyřazovaly se vždy celé mašiny, většinou použitelné - také dodnes v příbuzenstvu stále fungují. I když mě mrzí, že odešla základní deska na PC 3. generace zpět. Pentium III 800 MHz a ATI 9600. To byla pecka! Ale naše druhá mašina v historii (80486 DX2 tuším), ta snad chodí dodnes, i když jí nikdo asi 4 roky nepustil.
EII: jinak bočnice se mi taky kroutí v ruce a navíc jelikož jsem odpůrcem zašroubovaných bočnic, tak mi kvůli krutu a vibracím ta bočnice nedrží, časem prostě upadne.

-> palinator: No právě, "subtilní", já když sundám bočnici tak se mi v ruce kroutí jak papír, to nejni plech, to jsou lisovaný čínský h**na... To si radši těch 300 nebo kolik příště připlatím. A case může pak přežít víc inkarnací PC (pravda, než já budu upgradovat, tak už budou určitě zase jiné zdroje a já nevím co ještě, mě PC vydrží většinou dost dlouho).
Jinak Windows máš přístup k nějaké multilicenci nebo už jsi poslal MS k šípku?
Jinak Windows máš přístup k nějaké multilicenci nebo už jsi poslal MS k šípku?
-> dragon_cb_cz: Je pravda, že to AMD 7770 má snad nejlepší poměr cena/výkon na trhu 

-> U-Geen: Přesně. Nejsem žádný PC tuner, je to pro mě pracovní nástroj, ale nesnáším, když mě ve 4 ráno při práci otravuje drnčení plechů. CoolerMaster mi kdysi vyšel u našeho hlavního dodavatele (na některé věci mají fakt mizernou nabídku) jako nejlevnější "značkový" výrobce, vzal jsem od nich tenkrát case pro bráchovo PC a spokojenost maximální. Solidní tloušťka plechu, vše pěkně opracované, promyšlené uchycení disků a celkově snadný montáž... za těch 200 nebo kolik navíc oproti levnému sráči to stojí určitě.
-> dragon_cb_cz:
Já mám tuhle:
www.czc.cz/eurocase-ml-30 1-cerna-stribrna/.../produ kt?q-category...
Žádná krasavice to není, ale stačí to, s tím co popisuješ nemám problém. Jen je na ní poznat, že jsou tenký plechy, je lehoučká a taková subtilní, skoro fórová, ale nelituju toho výběru. Stejně to mám schovaný pod stolem, tak je to jedno.
A rozpočet jsem uvažoval bez tý tvý poslední položky... zapomínám, že ostatní to kupovat téměř musí.
Já mám tuhle:
www.czc.cz/eurocase-ml-30 1-cerna-stribrna/.../produ kt?q-category...
Žádná krasavice to není, ale stačí to, s tím co popisuješ nemám problém. Jen je na ní poznat, že jsou tenký plechy, je lehoučká a taková subtilní, skoro fórová, ale nelituju toho výběru. Stejně to mám schovaný pod stolem, tak je to jedno.
A rozpočet jsem uvažoval bez tý tvý poslední položky... zapomínám, že ostatní to kupovat téměř musí.
-> dragon_cb_cz: CoolerMastery jsou ok... u tech levnejch casu bejva tragedie vsechno, slabej plech, na krajich neopracovanej, takze se clovek fikne, kvuli slabymu plechu to navic castejc rezonuje atd.
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : A já zase pořádné pískoviště... ne, vážně - jestli AMD nebo nVidia se nerozhoduje podle preference značky, ale podle toho co má zrovna který výrobce na trhu za jaké peníze. Někdy má navrch AMD a má za rozumné peníze lepší karty, někdy zase nVidia. Jak je to teď netuším, když jsem skládal naposled tak ta AMD HD7770 vycházela v té cenové relaci nejlépe.
EDIT: aha, původní poznámka už zmizela ;)
EDIT: aha, původní poznámka už zmizela ;)
Nevím, jestli jsem to sem dával, ale já jsem nakonec pořídil ACER V3 17" i5-3210M s grafikou GT 650M.
- interlink.tsbohemia.cz/ac er-aspire-v3-771g-53218g75 makk_d146497.html
Byla to omezená akce, takže se to přesně vešlo do hranice 20tis. Krom toho, že hned na začátku nešla vypálit záloha systému na dvd a vyřešili to až tři týdny v servisu, kde krom nějakých ovladačů apod. měnily i mechaniku, zatím za ty 4 měsíce spokojenost. Jsem rád, že jsem se pak rozhodnul něco si připlatit a vzít 17", protože u 15" širokoúhlé je strašně nízký display, což mi nevyhovovalo (klasická 15" co jsem měl předtím byla v pohodě a na výšku vychází stejně jako tahle širokoúhlá 17").
- interlink.tsbohemia.cz/ac er-aspire-v3-771g-53218g75 makk_d146497.html
Byla to omezená akce, takže se to přesně vešlo do hranice 20tis. Krom toho, že hned na začátku nešla vypálit záloha systému na dvd a vyřešili to až tři týdny v servisu, kde krom nějakých ovladačů apod. měnily i mechaniku, zatím za ty 4 měsíce spokojenost. Jsem rád, že jsem se pak rozhodnul něco si připlatit a vzít 17", protože u 15" širokoúhlé je strašně nízký display, což mi nevyhovovalo (klasická 15" co jsem měl předtím byla v pohodě a na výšku vychází stejně jako tahle širokoúhlá 17").
-> Mantrabeach: OK, dohledal jsem objednávku od dodavatele, ceny jsou naše nákupní ceny od dodavatele bez DPH, ale na czc.cz to nebylo o moc jiné:
- Motherboard GigaByte H61M-S2PV - 896,-
- CPU Intel Core i3-2120 - 2363,-
- VGA Gigabyte AMD Radeon HD7770 1GB DDR5 OverClock - 2520,-
- RAM Kingston ValueRAM 2x 4GB DDR3 1333MHz - 890,-
- Zdroj Seasonic 500W OEM SS500ET T3 80+, 12cm fan, PFC, BRONZE certifikace - 968,-
- Disk Seagate Barracuda 7200.14 1TB SATAIII/600 7.2k rpm, 64MB cache - 1786,-
- case CoolerMaster Elite 342, mATX, black, bez zdroje - 631,-
- DVD mechanika ASUS DRW-24B5ST black SATA bulk - 333,-
- Windows 7 HP SP1 64bit CZ OEM - 2010,-
Celkem (jestli dobře sčítám) 12 397,- bez DPH, 14 876,- s DPH. Takže do 15ti tisíc se vejdeš bohatě (pokud teda nemusíš kupovat i monitor, ten jsem řešit nemusel) i s legální licencí windows (což v zájmu tvého duševního zdraví doporučuju, protože pokud to nejen budeš kupovat ale i udržovat, tak řešit co zrovna microsoft vymyslel za protipirátské opatření je fakt voser).
Ceny jsou červencové, takže teď ve stejné cenové relaci asi budou trochu lepší kusy, ale musím říct, že s výše uvedeným výsledkem (který mě stál dost úsilí, hardware už řeším jen serverový poslední dobou) jsem byl celkem spokojen a bratránci si pokud vím nestěžují.
-> palinator: To úplně nedoporučuju. V levném case mám poskládaný svůj vlastní PC (který jsem si neskládal sám) a je to tragédie - přeženeš to se silou při dotahování šroubku a strhneš závit - stalo se mi opakovaně. Takže už nic nejde pořádně dotáhnout a má to tendenci pořád někde rezonovat :( Ten CoolerMaster stál 631,- bez DPH, to není nic hrozného, a je to fakt hezký malý case, moc se mi líbil.
- Motherboard GigaByte H61M-S2PV - 896,-
- CPU Intel Core i3-2120 - 2363,-
- VGA Gigabyte AMD Radeon HD7770 1GB DDR5 OverClock - 2520,-
- RAM Kingston ValueRAM 2x 4GB DDR3 1333MHz - 890,-
- Zdroj Seasonic 500W OEM SS500ET T3 80+, 12cm fan, PFC, BRONZE certifikace - 968,-
- Disk Seagate Barracuda 7200.14 1TB SATAIII/600 7.2k rpm, 64MB cache - 1786,-
- case CoolerMaster Elite 342, mATX, black, bez zdroje - 631,-
- DVD mechanika ASUS DRW-24B5ST black SATA bulk - 333,-
- Windows 7 HP SP1 64bit CZ OEM - 2010,-
Celkem (jestli dobře sčítám) 12 397,- bez DPH, 14 876,- s DPH. Takže do 15ti tisíc se vejdeš bohatě (pokud teda nemusíš kupovat i monitor, ten jsem řešit nemusel) i s legální licencí windows (což v zájmu tvého duševního zdraví doporučuju, protože pokud to nejen budeš kupovat ale i udržovat, tak řešit co zrovna microsoft vymyslel za protipirátské opatření je fakt voser).
Ceny jsou červencové, takže teď ve stejné cenové relaci asi budou trochu lepší kusy, ale musím říct, že s výše uvedeným výsledkem (který mě stál dost úsilí, hardware už řeším jen serverový poslední dobou) jsem byl celkem spokojen a bratránci si pokud vím nestěžují.
-> palinator: To úplně nedoporučuju. V levném case mám poskládaný svůj vlastní PC (který jsem si neskládal sám) a je to tragédie - přeženeš to se silou při dotahování šroubku a strhneš závit - stalo se mi opakovaně. Takže už nic nejde pořádně dotáhnout a má to tendenci pořád někde rezonovat :( Ten CoolerMaster stál 631,- bez DPH, to není nic hrozného, a je to fakt hezký malý case, moc se mi líbil.
Tak na hry bych pořídil něco s grafikou NVidia.
-> dragon_cb_cz:
Case zásadně beru "seřadit dle: cena - vzestupně" a ty z prvních.
Case zásadně beru "seřadit dle: cena - vzestupně" a ty z prvních.

-> dragon_cb_cz: klidně můžeš
-> Mantrabeach: Pokud bude hrát hry, tak se vykašli na i5 a dej klidně i3 a za ušetřený peníze dej o fous lepší grafickou kartu. Já skládal sestavu se stejným požadavkem (cena 15 tisíc, určení pro mládež na hry) pár měsíců zpátky a výsledek byl core i3 a AMD HD7770... pokud vím zatím si nestěžují
A omáčku okolo se podařilo pořídit relativně kvalitní - case CoolerMaster, zdroj Seasonic 500W (na tom bych nešetřil). Pokud chceš, můžu přesnou sestavu vyhrabat a poslat.

-> palinator: vim já? Nicméně jinej už v rodině máme a není s tim problém. Já používám výhradně klitoris :D.
-> m8rinek:
Jak se jí líbí ten debilní touchpad bez klasickejch tlačítek?
Jak se jí líbí ten debilní touchpad bez klasickejch tlačítek?
-> havlik:
3470K jsem neviděl, jen 3570K a máš pravdu, má lepší GPU... myslel jsem, že Kčka maj "jen" odemčenej násobič.
3470K jsem neviděl, jen 3570K a máš pravdu, má lepší GPU... myslel jsem, že Kčka maj "jen" odemčenej násobič.
Jinak k mýmu dotazu, žena nakonec pořídila tuto www.alza.cz/lenovo-ideapa
d-z580-metal-d367026.htm
-> palinator: no hrál sem na tom assassins creed 3ku, ale dělá se snad 3470K a to má lepší to jádro, ale to je fuk:)
-> havlik:
Snad i7 by měla mít lepší grafický jádro. Ale i tak, Ivy Bridge má oproti předchůdci údajně výhodu hlavně v GPU, který má mít o 75% vyšší výkon jak u Sandy Bridge. Každopádně s tím osobní zkušenost nemám a nevěřím, že bych nenašel pařbu, která by to integrovaný jádro přetížila - třeba starý dobrý debilní GTA IV.
Snad i7 by měla mít lepší grafický jádro. Ale i tak, Ivy Bridge má oproti předchůdci údajně výhodu hlavně v GPU, který má mít o 75% vyšší výkon jak u Sandy Bridge. Každopádně s tím osobní zkušenost nemám a nevěřím, že bych nenašel pařbu, která by to integrovaný jádro přetížila - třeba starý dobrý debilní GTA IV.

-> palinator: já mam tenhle core i5 v práci a používam to i jako integrovanou grafiku a nemam problém si tam pustit jakoukoliv novou hru bez sekání. Dělaj i model s lepším grafickym procesorem mam pocit.
-> Mantrabeach:
Core i5-3470
AMD HD7850
+ omáčka a mělo by to tak nějak dát 15 tKč.
Core i5-3470
AMD HD7850
+ omáčka a mělo by to tak nějak dát 15 tKč.
tak se zeptám opět.Tchýně syn by chtěl počítač ale tak nějak neví jestli notebook nebo normální.podle mě teda bude spíš hrát hry takže by se hodil stolní počítač.kvůli výkonu a dalšímu rozšíření a taky ceně.protože co sem koukal na notebooky tak základ je tak od 15t.kč jako mám já a nebude to za chvíli taky hitparáda.co byste navrhovali za konfiguraci stolního počítače do 15t.kč asi?
díky
díky
-> dragon_cb_cz 02.12.12 23:56:04: Matrix

-> Mr_Kubas: Pokud někdy pracovnu uklidím, tak jí vyfotím a hodím sem na virt - ale to je hodně velké "pokud". Koncentrace výpočetní techniky je tu skutečně docela vysoká 
Ale tuhle fotku jsem sem už myslím dával - moje pracovní plocha při delším pracovním večeru

Ale tuhle fotku jsem sem už myslím dával - moje pracovní plocha při delším pracovním večeru

-> dragon_cb_cz: Tak já osobně se taky nebráním větší investice do výpočetní techniky
Jen ta cena za dva NTB mě zaujala 

-> Mr_Kubas:
No a pak jsou blázni jako já, co to rvou do počítačů a škodovek zároveň
Pravda, ve škodovkách je peněz asi víc...

-> Mr_Kubas:

-> dragon_cb_cz: Však to nemyslim zle
To je jako bych nazval bláznama všechny virťáky, když vidim, co narvou peněz do škodovek 

-> Mr_Kubas: Proč? Jsou podle tebe lidi v autoservisu blázni, když dají za kvalitní nářadí 10x (a často víckrát) tolik co ty když si kupuješ na domácí "škodění"? Pokud tě něco živí, nešetříš na tom...
-> dragon_cb_cz: Blázne 

-> Mr_Kubas: No já si fakt nekupuju notebook na hraní her, takový masochista fakt nejsem. Ale v roce 2004 sehnat notebook s váhou lehce přes 1kg, solidní výdrží baterky (4 hodiny s běžnou, když jsem byl ochotnej tahat dalších cca 0.4kg navíc tak 7-8 hodin), tenký a přiměřeně odolný opravdu nebylo nic jednoduchého. Přidej tříletou záruku s opravou na místě do druhého pracovního dne, pojistku na krádež a náhodné zničení a jsi na částce 53 tisíc s DPH - za ten Dell Latitude X1.
Druhý je ThinkPad X200s, základ stál nějakých 29 tisíc bez DPH tuším, k tomu 9tičlánková baterka a rozšíření záruky na 4 roky, opět s pojistkou na náhodné poškození (na krádež nenabízeli) a opravou do druhého dne na místě a nějaké drobnosti a cena tuším 38 bez DPH. Takže jsem trochu kecal, součet lehoučce pod 100 tisíc. Tři roky zpátky už situace byla o něco lepší, ale výdrž 4 hodiny při váze 1kg a 10 hodin při váze 1.5kg rozhodně pořád běžná nebyla.
Je to sice trochu divný, ale paradaxně skoro nejvíc se dneska u notebooku platí za kvalitní klávesnici. Když jsem kupoval ten ThinkPad, tak jsem dost přemýšlel, že vezmu něco levného - s ne o moc horšími parametry byly ty stroje třeba za půlku. Ale všechny měly společné neřesti moderních notebooků - lesklý display, nekvalitní plastové tělo, nic moc touchpady a hlavně zoufale mizerné klávesnice. Odolnost je důležitý parametr - když s tím občas lezeš po půdách a střechách, snadno to přijde k úhoně, padá do toho prach a podobně. Na ten thinkpad jsem si už i sednul (zavřený) - je stejně matně černý jako stoličky v serverovně :D
No a hlavně ty klávesnice.... to je zoufalství. Já vím, že je dneska v módě patlat prstem po dotykovém displayi, ale když má člověk pracovat, tak stejně nakonec nejvíc používá tu klávesnici. Jo, přiznám se, je to můj fetiš - naposledy když jsem si kupoval klávesnici ke stolnímu PC, tak jsem za 15 let starou a použitou dal přes 100 dolarů - protože lepší jsem nesehnal. A klidně bych dneska dal i dvojnásobek, na zvýšené produktivitě se mi už vrátila mnohonásobně. A na notebooku chci to samé - když už musím ve tři ráno vstávat protože se vysral nějaký server, tak fakt netoužím po tom, aby mě od chvíle kdy se budu moct vrátit do postele zdržovala nekvalitní klávesnice na které budu mít násobně větší počet překlepů....
Druhý je ThinkPad X200s, základ stál nějakých 29 tisíc bez DPH tuším, k tomu 9tičlánková baterka a rozšíření záruky na 4 roky, opět s pojistkou na náhodné poškození (na krádež nenabízeli) a opravou do druhého dne na místě a nějaké drobnosti a cena tuším 38 bez DPH. Takže jsem trochu kecal, součet lehoučce pod 100 tisíc. Tři roky zpátky už situace byla o něco lepší, ale výdrž 4 hodiny při váze 1kg a 10 hodin při váze 1.5kg rozhodně pořád běžná nebyla.
Je to sice trochu divný, ale paradaxně skoro nejvíc se dneska u notebooku platí za kvalitní klávesnici. Když jsem kupoval ten ThinkPad, tak jsem dost přemýšlel, že vezmu něco levného - s ne o moc horšími parametry byly ty stroje třeba za půlku. Ale všechny měly společné neřesti moderních notebooků - lesklý display, nekvalitní plastové tělo, nic moc touchpady a hlavně zoufale mizerné klávesnice. Odolnost je důležitý parametr - když s tím občas lezeš po půdách a střechách, snadno to přijde k úhoně, padá do toho prach a podobně. Na ten thinkpad jsem si už i sednul (zavřený) - je stejně matně černý jako stoličky v serverovně :D
No a hlavně ty klávesnice.... to je zoufalství. Já vím, že je dneska v módě patlat prstem po dotykovém displayi, ale když má člověk pracovat, tak stejně nakonec nejvíc používá tu klávesnici. Jo, přiznám se, je to můj fetiš - naposledy když jsem si kupoval klávesnici ke stolnímu PC, tak jsem za 15 let starou a použitou dal přes 100 dolarů - protože lepší jsem nesehnal. A klidně bych dneska dal i dvojnásobek, na zvýšené produktivitě se mi už vrátila mnohonásobně. A na notebooku chci to samé - když už musím ve tři ráno vstávat protože se vysral nějaký server, tak fakt netoužím po tom, aby mě od chvíle kdy se budu moct vrátit do postele zdržovala nekvalitní klávesnice na které budu mít násobně větší počet překlepů....
-> Mr_Kubas: Tak, když by jsi bral v úvahu, že je to to nej. Tak se to dá stále doplnit o spešl display. Jako si nechávaj někteří fotografové. Tím cena zase šplhá a ne málo. Ale jinak taky nějak nedávám tu cenovku.
-> dragon_cb_cz: Za dva NTB více než 100k KČ? To nějak nechápu
Když za "herní" NTB, kterej je teda postavenej čistě na výkonu, tak za to nejsilnější se dá zaplatit 40.000 včetně DPH. Potom nerozumim výsledné ceně za dva NTB, který jsou předpokládám kancelářskýho typu. Nic proti, jen taková úvaha, každej to má jinak 

-> palinator: AMD a mobilní CPU nikdy nešlo dohromady (v poslední době už jsou na tom snad trochu líp, ale asi pořád žádná sláva). Intel Core už je hodně slušná architektura, ale ono i Pentium-M před ní bylo super... Intel totiž vyloženě blbou architekturu od dob NetBurstu a P4 asi neudělal.
Můj současný stroj je ThinkPad X200s, core2duo nevím kolik, šlape to dobře, ale občas větrák slyšet je - no, je starý přes 3 roky, tak má nárok. Předtím jsem měl Dell Latitude X1 (dodnes slouží ženě), ten byl chlazený komplet pasivně, ale s peřinou už si moc netykal teda - chtělo to pod ním tvrdou podložku aby stál na gumových nožičkách a mohl k tomu spodku vzduch. Pak to bylo OK.
Mimochodem, oba velice podařené stroje... jen dohromady stály (s DPH) přes 100 tisíc. Při zpětném pohledu se ptám jestli nemám tak trochu fetiš a neměl bych se příště držet víc při zemi - za to už by byla hezky zrenovovaná škodovka...
Můj současný stroj je ThinkPad X200s, core2duo nevím kolik, šlape to dobře, ale občas větrák slyšet je - no, je starý přes 3 roky, tak má nárok. Předtím jsem měl Dell Latitude X1 (dodnes slouží ženě), ten byl chlazený komplet pasivně, ale s peřinou už si moc netykal teda - chtělo to pod ním tvrdou podložku aby stál na gumových nožičkách a mohl k tomu spodku vzduch. Pak to bylo OK.
Mimochodem, oba velice podařené stroje... jen dohromady stály (s DPH) přes 100 tisíc. Při zpětném pohledu se ptám jestli nemám tak trochu fetiš a neměl bych se příště držet víc při zemi - za to už by byla hezky zrenovovaná škodovka...
-> dragon_cb_cz:
Taky jsem názoru jít cestou nejmodernějšího dostupnýho jádra, na řadě už tolik nesejde. Až mě zaráží, kolik si furt lidi kupujou nějakejch Arrandalů, kterej už je poměrně dost out.
Jinak je taky zvláštní, že po výkonový stránce i z hlediska spotřeby, tepla a hluku jsem si polepšil výměnou HP Paviliona s AMD Turion X2 64 2,00 GHz za o pár let starší DELL s technologií Intel Centrino (pravěkej procesor nový nePentiovský éry - Core) na 2,16 GHz.... a to prosím ten DELL ještě nikdo nečistil (ačkoliv byl za svoji dobu v provozu každý pracovní den) a to HPčko je čištěný už asi 2x. Hold je příjemný, že se u Intelu větrák spustí až po cca půl hodině práce, kdežto u AMD se točí už od startu a stačí zapnout prohlížeč a už hučí a hřeje.
Taky jsem názoru jít cestou nejmodernějšího dostupnýho jádra, na řadě už tolik nesejde. Až mě zaráží, kolik si furt lidi kupujou nějakejch Arrandalů, kterej už je poměrně dost out.
Jinak je taky zvláštní, že po výkonový stránce i z hlediska spotřeby, tepla a hluku jsem si polepšil výměnou HP Paviliona s AMD Turion X2 64 2,00 GHz za o pár let starší DELL s technologií Intel Centrino (pravěkej procesor nový nePentiovský éry - Core) na 2,16 GHz.... a to prosím ten DELL ještě nikdo nečistil (ačkoliv byl za svoji dobu v provozu každý pracovní den) a to HPčko je čištěný už asi 2x. Hold je příjemný, že se u Intelu větrák spustí až po cca půl hodině práce, kdežto u AMD se točí už od startu a stačí zapnout prohlížeč a už hučí a hřeje.

-> dragon_cb_cz: jak je to dfefinované přesně nevím, ale spousta filmů ke stažení v ,,1080" jsou 1920x800 ve 21:9. Ořežeš na 16:9 a leješ tam maximum...
-> Dušan: mě to neřikej:) já tomu řekl bych vcelku rozumim a tyhle věcim vim a i přesto že to je firemní a když se posere tak mi koupí jinej tak se o to starám;-) já sem jen reagoval na to že i3 a i5 se přehřejvají a padájí:)
-> havlik: pokud neni spatny chlazeni a nemas vylozene uzavrenej chladic tak se to uchladi vzdy. Vetsinou jsou ty chladice uvnitr zajebany natolik, ze to neni ani pruchozi a lidi se divi, ze se to hreje pripadne jim to odpali grafiku ci chipset.
-> vhml: 1080p je snad 1920x1080 ne? Takže tam není co ořezávat, to na ten notebookový display přesně sedí (pokud teda nejsi ještě šťastlivec co má 16:10 nebo 4:3 display).
-> Dušan: tak vždycky se najde něco, ale at sem zatim dělal na tom cokoliv včetně pár hodin hraní, se to pokáždé uchladilo.
-> dragon_cb_cz: já jedu na notebooku jedině HD. 720 není vždy k dispozici. 1080 v rozlišení 1920x800 ořezaná na 16:9 a hned tam leju téměř přesně maximum co dokážu zobrazit...
-> havlik: tak si na tom pust HD video a bude funet 

-> m8rinek: V tom případě bych se ani té B980 nebál - já mám 3 roky starý thinkpad s grafickým jádrem ještě o generaci starším a i nějaké slabší (720p nebo tak nějak) HD to myslím zvládá (já na filmy moc nejsem). Takže v klidu...
-> dragon_cb_cz: nooo fimy z uložto jsem myslel spíš pecky velikosti 700MB :D.
-> mAATT: nevim mam lenovo s i3 a ani po celym dnu co to mam třeba položený na posteli tzn zespoda to nedejchá to funguje normálně. chladič se sotva zapne na chvíli.
-> m8rinek: Aaaa, sorry, jsem slepej. Tady ty dva procesory (B980 a Sandy Bridge i3) máš:
ark.intel.com/products/.. ./Intel-Pentium-Processor- B980-2M-Cache-2_40-GHz
ark.intel.com/products/.. ./Intel-Core-i3-2328M-Proc essor-3M-Cache-2_20-GHz
Tak si to porovnovej. Zásadní rozdíly jsou dva - jednak absence hyperthreadingu (kterej je ti k hovnu, nad tím bych neplakal) a pak horší grafické jádro - mimo jiné má výrazně mizernější podporu akcelerace videa. Takže pokud počítáte s častým pouštěním HD filmů a pod tak by to vadit mohlo. Ale jelikož dneska skoro všechny notebooky mají mizerné rozlišení 1366X768, nejsou HD filmy úplně priorita bych řekl...
ark.intel.com/products/.. ./Intel-Pentium-Processor- B980-2M-Cache-2_40-GHz
ark.intel.com/products/.. ./Intel-Core-i3-2328M-Proc essor-3M-Cache-2_20-GHz
Tak si to porovnovej. Zásadní rozdíly jsou dva - jednak absence hyperthreadingu (kterej je ti k hovnu, nad tím bych neplakal) a pak horší grafické jádro - mimo jiné má výrazně mizernější podporu akcelerace videa. Takže pokud počítáte s častým pouštěním HD filmů a pod tak by to vadit mohlo. Ale jelikož dneska skoro všechny notebooky mají mizerné rozlišení 1366X768, nejsou HD filmy úplně priorita bych řekl...
-> dragon_cb_cz: je hned na druhym linku www.alza.cz/lenovo-ideapa
d-z580-white-d364307.htm
Já po výměně pasty po dvou letech od tý doby o větráku vůbec nevím...