-> MerHanz:
Ono je u kamen příjemněji kvůli silnému sálání. Radiátory sice taky sálají (narozdíl od konvektorů), ale při mnohem nižší teplotě. Já zase třeba přemýšlel, proč je u mě doma pocitově tepleji, než třeba u našich nebo v práci - při stejné teplotě. Dospěl jsem k závěru, že je to vlhkostí vzduchu. U našich bývá třeba okolo 30%, v práci v paneláku to nebude lepší, spíš naopak a doma mám 45-60% dle roční doby (v zimě více sucho) a "provozu".
E: jinak člověk si zvykne na všechno. V rámci racionalizace doma nepřebývám, mám to takovou hezkou zahrádku za 3,5 mega, tak tam topím jen aby nezmrzly kytky, typicky tam je mezi 10-14°C. Ale běží tam kompl, ke kterýmu si občas sednu a jako jen v mikině a bez pantoflí je tam pak při těch 14°C po chvíli fakt zima. Ale jak člověk zatopí a je tam třeba 18°C, tak to už mi přijde jako absolutní luxus a komfortní teplota.

Teď jsem byl na služebce až u Jablunkova v podhůří Beskyd a v místním penzionu měli dálkový ventily na radiátorech a teplota nešla změnit, po první noci kdy to bylo nastavený na 22°C jsem já a kolega požádal jestli nám to v pokojích nedají o něco níže (srala nás hlavně hlučnost toho serva, když se to přestavovalo mezi OFF-ON). Chlápek z penzionu nám řek že to nastavil na 18°C a uplně zděšeně se ptal "odkud jako ste?"

By asi čuměl kdybych mu řek že z Polabí