skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Identifikace dilu...
-> Nwkt 21.11.19 23:50:10: Já myslím na 120tku, alespoň tak jsem mu to psal a tohle mě nabídnul. Felda má přece úplně jiný válec.
-> Tuner#2: nebude to na pickup?
Máte někdo zkušenost s HBV od Ferodo, údajně průměr 19,05mm na Škodovku? Myslel jsem, že už je jen Čína a Ital.
-> StepaNoFUN: S maticema za 20 podle mě kupce najde poměrně rychle... Je to praštěný, ale je to tak.
Jen musí chvátnout, za chvíli lidem dojde, že jsou Vánoce za dveřma
Jen musí chvátnout, za chvíli lidem dojde, že jsou Vánoce za dveřma

-> dragon_cb_cz: To jsou fotky od kamaráda. Potřebuje "kredit" a "zhrozil" se (hledajíc jinej díl) nad cenama takovejhlech věcí v inzerci. Tak ho to "donutilo" prolízt půdu u mámy. :-D Matice k těm otvírákům určitě jsou. Jen se zatím neví kde. A to je velkej kámen úrazu, protože se musí hledat ve 3 nemovitostech o poměrně velký skladovací ploše. :-D
-> StepaNoFUN 20.11.19 21:50:20: Myslím, že za 15 tisíc zmizí z Bazoše hned a za 20 se tam nejspíš taky úplně dlouho neohřejou... speciálně pokud k nim jsou i matice.
Zbytek nechám povolanějším... jsi někde vykopal trezor investičního fondu se specializaci na hořčík a hliník?
Zbytek nechám povolanějším... jsi někde vykopal trezor investičního fondu se specializaci na hořčík a hliník?

-> Tuner#2 - zrušená registrace 09.11.19 11:11:20: tendle bilej mann jsem daval na vse i na fabku a na nivu (mimo octy 1.8t, tam jsem se uz bal a na 1.6 jsem mel taky origo), ale ted mi poslali nejakej modrej vetsi mann
edit: tento www.autodily-cardo.cz/fil try-2/olejovy-filtr-mann-w 914-2-mf-w914-2
edit: tento www.autodily-cardo.cz/fil try-2/olejovy-filtr-mann-w 914-2-mf-w914-2
-> Polyš: Byla i různá dálka pro kilo a pro 742... ale jaká, to si nepamatuju.
Náhony tachometru - s černou objímkou nejkratší- 281cm Tedy 5Q,nejdelší 287cm-4Q ? ,prostřední 285cm ?
-> Milan 136: alebo 068115561 na 1,8T
-> MVM 09.11.19 15:27:16: Ty dlouhý, jako má i 1.6?
-> Tuner#2: Fabii klidně můžeš použít. Stejně jako jsme jezdili na Fabii filtry VW 1.8T AGU třeba
-> Tuner#2: U prumyslovejch motoru pouzivame vetsi filtry, pokud ma motor prodlouzenej interval vymeny. Zaroven k tomu je vetsi vana, aby tam bylo vice oleje... Pokud najedes nula nula prd, nema to moc vyznam resit, obzvlast, pokud je motor OK.
-> Kocvin 09.11.19 11:30:14: To vím, ty bílé používám 15let.
-> MVM 09.11.19 11:50:32: Mě přijde, že tam je větší filtrační plocha, fakt to nemá význam?
-> Milan 136 09.11.19 12:13:51: teď je tam z Německa Mahle a je taky větší.

-> MVM 09.11.19 11:50:32: Mě přijde, že tam je větší filtrační plocha, fakt to nemá význam?
-> Milan 136 09.11.19 12:13:51: teď je tam z Německa Mahle a je taky větší.
-> Tuner#2 - zrušená registrace 09.11.19 11:11:20: originály jsou pokud mě paměť neklame stejně vysoký
-> Tuner#2 - zrušená registrace 09.11.19 11:11:20: Ono to je totiž úplně jedno

-> Tuner#2: Ano dal.. Bílý w712/43 je favorit/felicia..
Dotaz. Dal mě včera správný filtr na Fabii 1,4 MPi klasika OHV? Proč je větší? Nemělo by smysl ho dávat i na Felda blok nebo je tam delší šroubení?
-> Vojťas: Jsou hlavně pro trabanty ale byly i se středem se slepicí pro škodovky. Předpokládám východní německo.
Copak je tohle za volantik? Prumer 35, ipur, logo skoda, na sestisroubou nabu
-> ondie: Dík za info.. průměr jsem teda ověřit mohl, ale nějak mě to vůbec nenapadlo..

-> Jozka: dlouhej odvzdušňovák mi napovídá že jo
reálnej průměr sice nevíme,jen pickupy by měly kdyžtak větší
reálnej průměr sice nevíme,jen pickupy by měly kdyžtak větší
-> Jarda/felda: S Locustem jsem jezdil-má klasickou tu průhlednější. :)
-> Karlos (WIO46): ja som prave kupil to viecko na 924 a nepasuje na skodovacku nadobku 

-> Bukaj: Děkuji
-> darklord: Aha, děkuji za info. Ono to od pohledu právě vypadá dost podobně.
-> Karlos (WIO46): pozor, ma aj ine nezamenne viecko, okrem teda toho vyvodu ktory ide nad hladinu.
-> Karlos (WIO46) 05.11.19 09:04:03: Aha, díky. Jinak myslím, že mám dostatečnou zásobu, takže jinou jsem neřešil. 

-> Tuner#2: Locust je "bobík" takovej ten malej bagr/nakladač, co se zatáčí smykem. Tam se taková nádobka taky používala.
BTW. ad ta nádobka... Nehledal jsi, nebo Tě nenapadlo mrknout, zda-li se dá sehnat expanzka z Porsche 924. Vypadá velice podobně. Neřku-li spíš až na jeden vývod stejně.
BTW. ad ta nádobka... Nehledal jsi, nebo Tě nenapadlo mrknout, zda-li se dá sehnat expanzka z Porsche 924. Vypadá velice podobně. Neřku-li spíš až na jeden vývod stejně.
-> Jarda/felda 05.11.19 08:04:32: netuším co to je?
-> Bukaj 05.11.19 08:14:56: Super na Tebe jsem spoléhal, díky za info. Nevíš, která je barevně stálejší? Tu šedou mám myslím na Žlutce a ono to prostě časem zajde/ztmavne i když jezdíš málo.
-> Bukaj 05.11.19 08:14:56: Super na Tebe jsem spoléhal, díky za info. Nevíš, která je barevně stálejší? Tu šedou mám myslím na Žlutce a ono to prostě časem zajde/ztmavne i když jezdíš málo.
-> J.T. 04.11.19 21:02:03: Tohle bude levý držák předního nárazníku na kilo - oválné díry v ose (zadní držák je má mimo osu) a díra na držák klaksonu mimo osu (zadní držák na kilo díru nemá a držáky nárazníku na MB mají díru v ose - jsou stejné přední i zadní, levé a pravé).

-> Tuner#2: Ani ne "víc výrobců!, ale spíš kolísavá kvalita v průběhu výroby v Plastimatu (podobně jako třeba různé odstíny originálních zadních světel na Mko atd). Tyto obě jsou dobové "originály", ta tmavší z osmdesátých let, tu světlejší bych si troufl zařadit ještě do éry užovek...
Ono bylo více výrobců expanzky? Obě mají kovový kroužek, takže Zetor to není, ale jedna je výrazně hůře zpracována.
Je to prosím držák zadního nárazníku na erko? Mám doma různé držáky asi Š100,105,120 a nevím který použít na předek a zadek. Díky
-> Milan 136: Na ročník 1965 to vypadá poměrně moderně...
...i když zase Japonsko...
...i když zase Japonsko...

-> Bukaj 16.10.19 00:13:25: vpravo bych řekl nahoře 65, pod tím 10 a v levým kroužku je 22
-> Milan 136: NSK je příliš univerzální výrobce, aby šlo něco dohledat...
...začal bych třeba u japonských vozů ze 70-80. let...
...není na odlitku vyznačeno datum výroby? Z fotek to nepřečtu.
...začal bych třeba u japonských vozů ze 70-80. let...
...není na odlitku vyznačeno datum výroby? Z fotek to nepřečtu.

To řízení nikdo netuší?
-> Vojťas 15.10.19 07:19:10: me se ta ozubena vacka jednou rozlomila a myslim, ze mi ji tenkrat sehnal Bukaj. Pak zadni sterac na felde padne uplne dolu...
-> Bukaj: nojo, tak to diky.
Neschazi to nekomu do sbirky? Tohle fakt neuziju.
Neschazi to nekomu do sbirky? Tohle fakt neuziju.
-> Vojťas: Tak to bude ta Felda...
www.autodilyandy.cz/autod ily/.../hridel-zadniho-ste race-felicia.html
www.autodilyandy.cz/autod ily/.../hridel-zadniho-ste race-felicia.html
-> Bukaj:
to si me zaskocil, pan mel jeste feldu a ted polo, ale tam sem myslel ze je primo motorek bez nejakyho dalsiho mechanismu. Ale to vlastne nedava smysl aby tam nebylo vubec nic

-> Vojťas: To určitě nejsou náhony tachometru, ale na 90% jsou to hřídele stěračů, pravděpodobně zadního skla, ale na jaký vůz, to ti nepovím...

Klucí tyhle nahony tachometru, to je skodovacky?