Jenom mě tak už kdysi dávno napadlo, proč se při rozsáhlejch úpravách a montážích jinejch motorů téměř neřeší instalace přední nápravy z předokolky dozadu. Třeba u těch bimoto oblud na sprinty se to dělá celkem běžně. Co si matně vybavuju tak to měla jedna Corsa a pak Trabant s pohonem z Hondy CRX.
Šla by pak uložit převodovka s motorem napříč a soustava se tak posunula víc dopředu.
Zachovaly by se ramena, odpružení a vypustilo komplet řízení, nebo se zachovala jen část tyček pro nastavování sbíhavosti. Při instalaci z vhodného vozu by šly nastavovat i odklony.
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Zadní náprava
prohledat
14 příspěvků (zobrazeno 1 až 14) od 09.04.2008 do 15.01.2012, založil/a street-dog
Aha, díky ... takže to neřeším :)
No mě psali to samý co Synymu,a na poslední STK mě napsali do lehkých závad světla,přitom jsem vyměnil všechny kryty,paroboly atd
-> street-dog:
když ti tohle napíšou, jde pravděpodobně o špatné silenbloky podélných ramen... napsal mi to samé... pak jsem se ho na to ptal a řekl mi, že se mu zdá, že je tam větší vůle než by měla být. pozn: byl to proti škodovkám nezaujatý technik a ještě mě pochválil za emkový nápravy v užovce.. že prej ty uzký stojej za prd
když ti tohle napíšou, jde pravděpodobně o špatné silenbloky podélných ramen... napsal mi to samé... pak jsem se ho na to ptal a řekl mi, že se mu zdá, že je tam větší vůle než by měla být. pozn: byl to proti škodovkám nezaujatý technik a ještě mě pochválil za emkový nápravy v užovce.. že prej ty uzký stojej za prd

-> Syny: Tím "udělali" bylo pochopitelně míněno změřili. Nenapadlo mě, že by někoho mohlo napadnout něco jinýho.
-> Jozka: A co by te na stk delali ze symetrii brzdnyho ucinku? Tam te ji maximalne tak zkouknou a bud poslou dal nebo do riti...
-> street-dog: No, tak to jsem taky už jednou v časový tísni udělal a pokud to jen trochu půjde, už se tomu vyhnu. Ani pak nevíš, jestli tam udělali ty důležitý věci jako třeba symetrii brzdnýho účinku, nebo si jenom vzali peníze.
-> street-dog: na škodovku se vždycky musí něco napsat pro sichr...kdyby náhodou se někdy někdo v tom někde vysekal 

-> Jozka: no já tam právě na technické nebyl já už jenom dostal auto a papíry z technické ... jinak bych se poptal :)
vidlice jsou na motorkach ne? esi je to v lehkych tak to asi nebude treba nejak moc resit
-> petr s: u nás píšou to, co zmínil -> Syny: a to i když je "budka" zcela netknutá. No a motor s převodovkou u škodovky utěsnit nejdou a nemít to vůle, tak by se to nehejbalo,ne
?
-> street-dog: Ohledně zadní nápravy mi tedy nic nenapadá - ale jestli ti k tomu nic neřekli, tak bych to neřešil.
Já se vždycky ptám, tedy pokud to nejsou výše uvedené evergreeny nebo pokud mi to technik radostně nesdělí už v průběhu..

-> street-dog: Ohledně zadní nápravy mi tedy nic nenapadá - ale jestli ti k tomu nic neřekli, tak bych to neřešil.
Já se vždycky ptám, tedy pokud to nejsou výše uvedené evergreeny nebo pokud mi to technik radostně nesdělí už v průběhu..
-> petr s: me to tam nenapsali - ja tam mam budka koroze, vule v ulozeni a motor, prevodovka tesnost
Jesli mi i ted napisou vule v ulozeni, tak me pekne naserou 

-> street-dog: to píší na každou škodovku nehledej nic
Zdravím měl jsem 105 na technické a mám v lehkých závadách psaný: zadní náprava - vidlice tak se chci zeptat co to je ? a kde se nachází ? a fotka by byla ještě lepší :)
Díky
Díky