skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Felicie huci pri rozjezdu
prohledat
16 příspěvků (zobrazeno 1 až 16) od 18.05.2006 do 12.11.2011, založil/a Majkl/usti
-> Xhanz: vypínací ložisko zní pravdepodobne
Zdravím. Taky mi hučí spojka. Ale jen když ji vyšlápnu. Je to jakoby se tam něco dotáčelo. a po chvíli to přestane. když sešláplá není, tak je klid. Když ji sešlápnu jen čáštěčně, tak to hučí pořád a nepřestane to. Je to hádám ložisko že? Jde o Fa 136
Muze to treba delat i silentblok??
?
13:33:17
19.05.2006
19.05.2006
kliste
-> Martin: me taky trochu kvili.... co to je?
-> Martin: to mě dělá taky :))) a co? kaslu na to :)
Spojkový ložisko to nejspíš nebude, to by nezačalo hučet až ve chvíli kdy se spojka dostává do záběru, ale už když je vypnutá. Ta lamela je taky možnost.
U škodovky bych řekl, že to je ložisko v klice. U feldy nevim, jestli může něco mezi klikou a mrkví taky hučet..
?
Nerad bych aby to poskodilo jeste neco jinyho...
Je to spis huceni...pokud je to lozisko jak dlouho to muze jeste vydrzet??
-> Majkl/usti: Hučení nebo kvílení ?
Mě někdy felda při prudším rozjezdu zakvílí (trošku proklouzne spojka) , zjevně vlivem opotřebení lamely a přítlačáku. Tak se k ní chovám slušně a doufám, že ještě něco vydrží...
Mě někdy felda při prudším rozjezdu zakvílí (trošku proklouzne spojka) , zjevně vlivem opotřebení lamely a přítlačáku. Tak se k ní chovám slušně a doufám, že ještě něco vydrží...
nebo lamela...
řekl bych že to bude spojkové ložisko....
Cau lidi kamosova felda huci pri rozjezdu.Myslim ze je to v ten monemt kdy se spojka dostava do castecneho zaberu, maliko pred rozjezdem to prestava. Nevite nekdo cim by to mohlo bejt??:) (jeste ma prasklou prachovku na pravy polose u kloubu ale to sem vyloucil)