-> David29: na fábii jsem jezdil hučící ložiska půl roku....a nekouslo cca 10tkm
v autě nebylo slyšet
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Huceni..... Pomoc
-> David29: až keď prestane hučať, potom si rob starosti!

-> David29: Dokud huci, tak tam je

-> David29: kamarat dlhodobo jazdil s tak huciacim loziskom na felicii ze som mal pocit ze ideme na aute na zotrvacnik a fungovalo 

-> David29: vazelinu tam nenatlacis, urcite su zapuzdrena... mne na felde hucia uz 2 roky a jazdi to furt... a pomaly na tom tiez nechodim... 

Kluci - nejedná se o hučení v kládě :-D
Potřebuju radu. V pondélí jedu 160km a zpět a jde o to, že mi tak 5tkm hučí na Nissanu přední ložiska.
Jak moc velký riziko kousnutí je? Má význam tam provizorně natlačit proti kousnutí vazelínu? Dík, je to nutný
Potřebuju radu. V pondélí jedu 160km a zpět a jde o to, že mi tak 5tkm hučí na Nissanu přední ložiska.
Jak moc velký riziko kousnutí je? Má význam tam provizorně natlačit proti kousnutí vazelínu? Dík, je to nutný
-> Evž@: je to hučanie, alebo búchanie? Robí to aj na rovnej ceste, alebo len ak sú na ceste značné nerovnosti? Na kyvke obecne nemá čo hučať. Nedrhnú trochu pakne o bubon? Si si istý že to ide od kolesa, nápravy? Nemôže to byť skôr diferák?
Neví někdo co by mohlo způsobovat hučení u pravého zadního kola na kyvce při průjezdu levotočivou zatáčkou?Že by ložiško?
-> Labros: No, to mas pravdu, ale kdo vi... Skoda je nevyspytaltelnej stroj

-> Tyger: Jestli je pravda, jak říkáš že se to mění se svislým zatížením, tak to převodovka být nemůže. Ta ani neví, jestli je nějaká půlka auta zatíženější, je oddělená kloubovýma hřídelama.
Áčka ale nejsou způsobena nápravou jako takovou, takže pokud máš po GO hřídele, poloosy atd. můžeš s klidem měnit, aniž by se to projevilo na odklonu kol.
-> Kočislav: To by pro me bylo lepsi, protoze mam nachystanou napravu po G.O. No,ale nastvalo by me, kdybych to vymenil a byla to prevodovka a moje naprava byla dobra, protoze ani nemam acka....
-> Tyger: Já bych si dovolil souhlasit s Labrosem. To, co popisuješ jsou typické symptomy vadného ložiska na poloose.
-> Tyger: Jako podle mně to možné je.Protože jsi psal že ti to huči jak při zařazeném tak vyřazeném kvaltu.Ale ja jsem na to malý odborník, někdo jiný ti poradí myslím lépe!Do převodovky a motoru nehrabu protože jsou to dost složité díly na funkci a složení.
-> Bedřich: Dik, tak by tam mohl hucet staly prevod?
Při neutralu se diferencial netočí.Točí se stály převod v převodovce ale nejsou spojené oz. v převodovce.
Me to uhuci, at mam zarazeno, nebo ne.... Ale takovej diferak se prece toci i pri neutralu, ne? ALe proste razeni na to nema vliv..... Tak kde je zakopanej pes?

Rooney, p.b.: Zkusil bych nejdrive ty poloosy...bez plynu nejsou zatizene, takze to muze byt na nich...
-> Rooney: : Sakra to jsem teda zrovna slyšet nechtěl
Kolik by asi stála oprava?

-> p.b.: Tak v tom případě bych to viděl na diferak nebo něco v té převodovce
-> clustr: A co když mi to hučí jenom v tahu? Když uberu plyn tak to přestane. Je to v převodovce nebo v poloosách?? Nevim co s tim :(
Tyger: Zkus projizdet zatacky na neutral, pokud se nebude nic dit, hledej chybu na poloosach, prip. loziskach
tak co navrhujete..... U me je evidentni ze to huci jenom pri zatizeni..... jak se to treba zvedne nebo v zatacce odlechci je klid, nemuze to byt diferak?
-> Tyger: tos nemusel ani na 160... To je slyšet i když to roztočíš na jedničku.
mě to taky hučí, nebo spíš hvízdá tak od 90ti km/h je to asi nějaká nákaza :)
No, ja mam podezdreni taky na ty loziska.... Dokonce sem to prave i zvednul a roztocil na 160km/h a chcipl motor ale kupodivu nic nehucelo. Asi to bez zateze nehuci.... Bojim se aby mi takhle nerval diferak
-> Rooney: Taky mi to dělaly ložiska....
Mno mi to taky hučelo jako prase , ale jak jsem vyměnil ložiska tak to zmizelo! Ale jak říkaš že jsi je vyměnil , no tak to nevim , a nemůže to být v převodovce? asi ne, ale můžeš se na ni podivat
huci nebo vibruje???me to vibruje a vymenil jsem loziska a nic...ve finale budu muset menit poloosy

-> Labros:

ted chcípni jako motor

podlož nápravu postupně pod jedním a pak druhým zadním kolem, zaklínuj opačný přední kolo, natoč motor na jedničku a vyřaď a chcípni a poslouchej, na který straně to hučí.
to je určitě ložisko, zvlášť když se to mění do zatáčky
A kontroloval jsi ložiska na zadní nápravě?
Panove,
mam takovej problem, neco mi v zadu pri rychlosti od 50km/h vejs strajne huci, je to takovej hlubokej ton a ja nevim, co to muze byt. Zajimavy je ze pri prudsim zataceni doleva to utichne a pri vyrovnani zase zacne... Prosim pomoc, mate nekdo podobne zkusenosti? Jo, mam 5ti kvalt a vlecku.
Dik vsem....
mam takovej problem, neco mi v zadu pri rychlosti od 50km/h vejs strajne huci, je to takovej hlubokej ton a ja nevim, co to muze byt. Zajimavy je ze pri prudsim zataceni doleva to utichne a pri vyrovnani zase zacne... Prosim pomoc, mate nekdo podobne zkusenosti? Jo, mam 5ti kvalt a vlecku.
Dik vsem....