skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
repase převodovek
-> Petrson: OK, akorát já tam budu nechávat vymezovat jen hrušku, zbytek se dělá v domácích (ale nikoliv mých) podmínkách 

-> dragon_cb_cz 01.10.12 12:46:25: Tak dej vědět jak se povedlo. taky jsem si naběhl u prvního odkazu :// sic s jinou převodovkou ale i tak://
-> dragon_cb_cz: jojo,jasny,v pohode 

-> Vrba: Že děláš převodovky vím, že máš spojku v Praze jsem netušil :( No já už to mám snad pro tuto chvíli vyřešeno, ale do budoucna dobré vědět 

-> dragon_cb_cz: Ono tyhle informace jsou vypuštěny dávno,bohužel asi to není zatím moc známá věc.-> TTomas: V Praze mám spojku.Cena se odvíjí od toho,co se bude dělat. Na všem se dá domluvit. Co se týče synchronů,výhradně originální.
-> dragon_cb_cz: Nezastavam se ho. Jsem stejneho nazoru jako ty, jen vysvetluju jak k tomu asi dosel. Treba to byla zrovna smula, ale neverim tomu, ze by to udelal jen jednou.
-> Vrba: Perfektni...do Prahy jezdis primo ty nebo nejaka spojka? Cena za poskladani?
-> Vrba: Taky jsi mohl tuhle informaci pustit před měsícem 

Pokud má někdo zájem o repas převodovky,lze tuto předat i v Praze a nebo po ceste Praha-Brno-Zlin
-> TTomas: Že dává lidem kteří nic nedodají lehce jeté synchrony je určitě dobré, proti tomu nic nenamítám. Ale prostě když si jako zákazník dodám náhradní díl tak očekávám, že mi tam dá ten který jsem dodal nebo mi ho vrátí s nějakým důvodem proč ho nepoužil. Zabavit ho s tím, že ten jouda co se škodovkou najede jen pár km za rok to stejně nepozná a mě se zrovna hodí, to je prostě nefér jednání.
Jinak ta firma v praze je: www.prag-info.cz/firma/si pos
Jinak ta firma v praze je: www.prag-info.cz/firma/si pos
-> dragon_cb_cz: A copak je to za firmu?
-> dragon_cb_cz: Sice je to hnusne, ale v podstate to nikdo nepozna a on na to spoleha. Navic novych original synchronu je uz pomalu, takze on je proste schova do skrine, ktera za to stoji. Lehce jetejch synchronu je vsude dostatek, takze je do seriovych skrini proste dava. Naprosta vetsina lidi mu zadne synchrony nedoda a zaroven ani nejsou ochotni platit vysokou cenu za synchrony nove, takze on jen vymeni ty nejhorsi za lepsi a vse zase funguje jak ma. Z toho se asi behem casu stala bezna vec. Navic kdyz si nikdo ani nestezoval.
-> minno: Naštěstí už jsem v Praze našel firmu co je ochotná mi vymezení hrušky udělat za rozumné peníze, takže to řešit nebudu muset, spíš mě to štve obecně, že vůbec musím s takovouhle možností u člověka který má jinak značné odborné renomé počítat. Docela smutné.
-> dragon_cb_cz: ideálne dať mu to bez synchrónov, nechať vymedziť a motom tam tie synchróny povkladať 

-> TTomas: Hmm, takže si synchrony vyměnit sám a jen to nechat vymezit. Tomu říkám přístup teda, když se musí člověk bát o dodané díly 

-> Pavel P.. 30.09.12 21:17:43: tieto prevodovky to je aj tak kus od kusu, záleží ako sa stretnú tolerancie hnacieho a hnaného kolesa. Niektoré prevodovky preto hučia viacej, iné sú tichšie, ale ešte som sa nestretol s prevodovkou, ktorá by bola tichá úplne. Mne Sixta skladal prevodovku z komplet úplne nových dielov, všetky kolesá, ložiská, všetko....A napriek tomu dvojka v otáčkach motora okolo 3000 pískala....A neprestala ani po 10 tis. km.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Je to asi stejne overeny jako kdyz Kristanovi nevyreklamoval blbe udelanej samosvor.
-> Pavel P..: No je to vyssi ton. Tezko slovne vyjadrit, ale vim co ty prevodovky obvykle delaj 

-> Pavel P..: to mi dělalo kdysi taky..bylo povolené jedno kolečko,dokonce se už trochu vyklalo na hřídeli.Po přitáhnutí byl klid.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: hučení si představuju jako třeba vyběhaný ložiska na vlečce.... tohle prospě píská.... ložiska jsou tam všechny nový kromě těch na diferáku.
-> Pavel P..: No ja myslim, ze myslime to same...
-> Matthes, záškodník z TechWebu: když řikám že píská tak píská... prostě jak rovný zuby v závodních... a jen v záběru, pod plynem
-> Pavel P..: Jakoze spis huci? To bych videl na spatnou osovou vzdalenost kol - volnejsi loziska horni hridele. No huci mi taky, ne ze ne :)
mám špajzku repasovanou od Sixty, dával jsem mu jen dva nový synchrony at je dá na dvojku a trojku protože tam si občas nějakej chrupnul a ostatní byli v pohodě a ted budu mít najeto kolem 1000km a řadí to výborně a ještě to ani jednou nešlo přes zuby, takže snad v pohodě.... ale co mě sere je že jsem mu řikal že píská 5ka v záběru, tak prej že stačej utáhnout kola a jsou v pořádku, ale píská to pořád...
-> vhml: aha, tak detailne som tie kolieska nikdy neskúmal, prišlo mi to +/- rovnaké :)
-> minno: bok kolečka. Je jinak tvarovanej protože kuželový ložisko je širší než kuličkový
-> vhml 30.09.12 20:03:17: aké čelo?
-> m8rinek: malo by to ísť, nevidím problém, samozrejme 4. kolečko na stromčeku by bolo potrebné prelisovať, kedže je tam lisované.
-> m8rinek: 5 kvaltový má čelo utopený, 4 kvaltový vypouklý. Je to podle toho jestli to je kuličkovejch nebo kuželovejch ložiskách
Se Sixtou mam dobré zkušenosti, jen člověk musí dodat polotovar pořádně očištěný bez oleje :D, tak jsem si jednou naběhl já.
Z jinýho soudku. Lze použít 4kové soukolí z 5q do 4q skříně? Či se musí přelisovat ozub? Případně neměl by někdo fotku 4kového soukolí z 4q tak z 5q? Mam tu krabice nových koleček, jen nevim, který je který ;).
Z jinýho soudku. Lze použít 4kové soukolí z 5q do 4q skříně? Či se musí přelisovat ozub? Případně neměl by někdo fotku 4kového soukolí z 4q tak z 5q? Mam tu krabice nových koleček, jen nevim, který je který ;).
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Jedině si díly nechat označit třeba el. jehlou a skříň si vzít nepřetěsněnou/nezatěsněno
u. Pak si dá asi pozor, pokud je to ovšem pravda co se tu píše.
-> TTomas: Heh, to je pekny teda :) ale kontrolovat to dost dobre nejde. Je to overene tvrzeni?
Turecko nedava vubec, protoze to nevydrzi a o reklamace zajem nema...teda u nej je casto problem tu reklamaci vubec uplatnit. Stane se ale, ze kdyz mu do seriove skrine donesete nove original synchrony, tak vam tam da dobre jete s vyssich kvaltu a ty nove si schova na nejakou zavodni skrin za kterou ma vic penez. To se stalo uz nekolika lidem a je dobre si na to dat pozor nebo jit jinam. Jinak dela dobre a rychle.
-> radekra: Ten ale není zrovna z okolí liberce.
-> radekra: a to je kdo ?? maš s ním nějaké zkušenosti ?? po meilu mě bude ujištovat že je nejlepší na světě ale aby to tak taky bylo 

m.vrba@email.cz , icq 266896672
ja žádné díly nemam mam pouze převodovku na vyměnu , ale asi nezjistím z čeho to poskladal ja do ní nepolezu když bude přetěsněná , pokud by někdo kontakt na někoho 100procentního tak prosím o kontakt . diky
-> dragon_cb_cz: neviem či to môžem potvrdiť alebo vyvrátiť, ale mne Sixta skladal prevodovku z komplet nových mnou dodaných dielov. Akurát synchróny som mu dodal nové len 3, viac nových som nezohnal. Pár kusov som mu dal starších a žiadal som od neho aby zvyšné dal nové svoje, alebo vybral nejaké dobré z tych mojich.
No a vo výsledku mi občas na tej prevodovke už od začiatku horšie radila dvojka, občas sa stalo že to šlo pri podradzovaní do dvojky cez zuby aj pri nízkej rýchlosti. Tak neviem čo tam potom dal za synchróny, či kde sa stala chyba.
No a vo výsledku mi občas na tej prevodovke už od začiatku horšie radila dvojka, občas sa stalo že to šlo pri podradzovaní do dvojky cez zuby aj pri nízkej rýchlosti. Tak neviem čo tam potom dal za synchróny, či kde sa stala chyba.
Jen jsem byl varován, že pokud mu dodáváš díly, je dobré si ohlídat, že ti tam skutečně dal ty dodané - speciálně se to týká synchronů, kdy se (údajně) někomu stalo že mu dodal originální české a Sixta mu do převodovky dal turecké máslo. Ale to je informace minimálně z třetí ruky, takže pokud by jí tu někdo mohl potvrdit nebo naopak vyvrátit, bylo by to skvělé.
Jinak po mailu si moc rád nepovídá, nejlepší je prostě zavolat a dohodnout, kdy to přivezeš - má práce hodně.
Jinak po mailu si moc rád nepovídá, nejlepší je prostě zavolat a dohodnout, kdy to přivezeš - má práce hodně.
ok to vypada dobře , díky
zdar , potřeboval bych někoho kdo by zrepasoval převodovku jde o 5q. a klidně i vyměnou , z okolí Liberec nebo ML.Boleslav přinejhorším i Praha . nejlépe někoho vyzkoušeného . dík