skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Ložiska začaly jakoby drhnout
-> stepan: Když vzpomenu kouknu, teď jsou tam vnější nějaký na kterejch je Ukrajine
. Důležitý je že to nehučí. Vnitřní jsem na značku ani nekoukal.

-> Petr Volfik: A pro zajímavost, jaká byla značka těch špatných?
Tak nakonec jsem vzadu dal vnější ložiska ze starý bráchovo nápravy kde ložiska nehučely,
a vnitřní jsem koupil nový zakrytovaný asi za 80 Kč. Složil jsem to a paráda už to nehučí.

a vnitřní jsem koupil nový zakrytovaný asi za 80 Kč. Složil jsem to a paráda už to nehučí.

-> Matthes, záškodník z TechWebu: Na předek mi dali teď nějaký ITA a na zadku už fakt nevim který tam jsou. Uvidim no, nejlepší by bylo kdybych vyndal poloosy a někdo mě svez na laně. By bylo jasný hnet. 

-> Petr Volfik: Tak BYCH to videl na loziska kol. Cos tam dal za znacku?
-> Matthes, záškodník z TechWebu: V kvaltech rozdíl neni a v tahu si nejsem jistej. Ma zato že se nemění. Hučí to stejně i když vyřadim na neutrál.
-> Petr Volfik: Meni se ten zvuk kdyz je v tahu a neni v tahu? A je rozdil podle kvaltu na kterej jedes?
Problém: škoda rapid 5q vlečka. Hučí někde ložisko, nejdřív mi přišlo že to přestává jen do pravotočivý zatáčky a teď mi přijde že to přestává do obou zatáček.
Přední jsem dneska dal nový a těma to nebylo. Zadní jsou tam asi 2 roky. Jak se projeví když hučí diferák? Stává se že by hučel diferák? Zadní ložiska vylučovací metodou vyměnim taky a uvidim. 

A taky pozor na zamenu pri rozebirani a zasskladani. Nezamenit leve s pravym loziskem. To pak uze je jen vule nebo hukot a jde to tak ci tak dokelu.
Ložiska utáhlý opravdu nebyly, jen už si znovu nesedly jak předtím, výměna za nová to vyřešila...
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Měl jsem ho odkoupit.
-> Karlos (WIO46):
Skoda ho...

-> Matthes, záškodník z TechWebu: Hej! To bylo s passatem, že? 

-> Pavel P@nkáč: Náš starej pan mistr v těchto chvílích vždy pronesl památnou hlášku:"Nasrat do rukou a tejden nepustit k vodě..."
takovejch lidi je
vsichni si myslej jak usetrej par kc za servis a vecinou svou snahou zkurvý neco x krat drazsiho nez vyjde celej servis:)

Me kamos vypravel storku, ze nejakej kokot poradil jinymu kokotovi utahnout to lozisko dlouhou trubkou, ze pak prestane hucet
No prestalo tak, ze upadlo kolo. (ne u skodovky).

ale to zas jo, kolem slo otacet... a vule tam nebyla...ale hold je to asi i tak moc...
-> dj.kimmi: to sú teda nápady doťahovať náboje na fest. To ste neskúšali otáčať nábojom po dotiahnutí, či tým ide točiť?
To sa uťahuje postupne za otáčania a poklepkávania paličkou po náboji, aby si ložiská sadli.

To sa uťahuje postupne za otáčania a poklepkávania paličkou po náboji, aby si ložiská sadli.
njn, pravda že to je na fest... jdu to trochu povolit...teda jestli není pozdě...
-> dj.kimmi: presne tak, ako pise havlik, nemozu byt na fest dotiahnute... musis ich jemne dotahovat, tak, aby zacali ist akoze malinko tazsie a potom tusim o stvrt otacky povolit maticu...
aj to je možný... mohlo by to být tím? Zas aby to nemělo pak vůle...
A nemáš to moc utažený?
Měnili jsme kotouče a desky na rapidovi 136 a doplňovali tuk do svisláků, přičemž ložiska předtím byly ok...když se ale vše složilo (ložiska se namazaly) a dotáhlo, tak ložiska kovově hučí jakoby byla úplně ko...sedne si to časem nebo je třeba něco změnit? Povolit střední matky? Zatím najeto 700km a zdá se, že když se to zahřeje, je to horší... (i střed kola je po jízdě docela teplý)