skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
trhanie auta
od seba/ k sebe neni vola axialna

-> bigskoda: a skús potiahnuť bubnom aj od seba / k sebe, či tam nie je voľa.
no takze pozrel som sa trosku na to a ked chytim buben a zacnem tocit dopredu ci dozadu tak je tam taka mensia vola dopredu aj dozadu na obidvoch bubnoch . Ale loziska su neni rosypane vobec

presne ako napisal peti , tecie mi olej sem tam na disk cez matku na bubni
. Tak co prve rozobrat? nemam radsej vymenit celu prevodovku s poloosami?

-> peti: na to si nepamätám, na všetko zlé v živote sa snažím zabudnúť

-> minno: ale moze pekne okolo pera a spod matky von, a do brzd nebude tiect.....
-> bigskoda: Z akého stredného šróba na bubne?
V strede tam je len matica upevňujúca bubon na poloosu. Tadiaľ ti ale olej tiecť nemôže. Olej ti môže vytekať len okolo bubna po obvode ale z tej malej dierky ktorá je z čelnej strany bubna. Ak tečie olej, tak ti netesní gufero na poloose. Nemá to ale nič spoločné s tým hrkaním. Budeš sa musieť k tomu ohnúť a zistiť kde je vôľa.

no menili sa celuste a teraz som si vsimol ze obcas mi vystrekne na disk vzadu olej z toho stredneho sroba na bubni
.Moze to byt tym? nebude to prevodovkou alebo pritlacnym tanierom?

brzdove bubny, poloosi a klin medzi nimi je OK? nema to tam volu?
no menila sa lamela pred rokom za novu, to viem
. Ono to robi aj ked prudko pustim spojku hned taky sek dopredu a idem.

napriklad kamene v prevodovke na poloosiach... pripadne potrhana lamela, trha to aj ked pridavas a uberas plyn (ked ides)?
prosim Vás vedel by mi niekto poradit , mám skodu 105L povod stav , a ked sa rozbieham ci na teplom motor alebo studenom to je jedno tak pri rozbehu trhne autom akoby nieco zapadlo a potom ide , ale robi to trhanie aj pri preradovani nielen pri rozbehu
.Neviete co to moze byt , co je v čajku prevodovka ? alebo spojka? nechcem toho ist bezhlavo , ale chcem si byt isty co to je ! dakujem