skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Tlumiče Garde - Help !
-> Zippess: 

-> minno: Nemusí byť domec zhnitý. Stačí ak bude uchytenie domca zhnité. 

-> Tuner#2: to bolo písané len zo srandy, že sa to celé vytrhne. A reč je o kyvkový tlmič / vlečkový domec / nepodviazaná náprava. A či sa vytrhne len piestnica v tlmiči, alebo sa to urve aj s domcom, to je už asi individuálne. Ak je domec zhnitý, vytrhne sa určite aj ten.
-> minno 09.08.12 14:41:58: Proč by se vytrhnul domek ven? To je blbost u vlečky právě ten domek v případě vlečkového tlumiče vše vydrží narozdíl od kyvky, který se rozpadne v té gumě. Když použiješ kyvkové tlumiče nic se nedeje, ale bez podvázání hrozí vyjetí pístnice ven nebo-li roztržení tlumiče.
-> U-Geen 09.08.12 13:04:54: predpokladám že u vlečkového s dorazom sa vyvesenie zastaví o doraz pri maximálnom vytiahnutí piestnice, čiže o 25 mm ďalej ako u kyvkového tlmiča :) A u kyvkového bez dorazu sa to vytrhne aj s domcom celé von

-> minno: díky.. no asi radsi tyhle poslu do světa a skusim sehnat ty 200...
aby pak nebyl nějakej problém..jestli teda seženu:)
-> ZdeněkH 09.08.12 12:44:45: jelikož tu sem par let a vim ,že když napisu obyčejny nazev tematu tak o to nikdo nezavadí a bude bez odpovědi.... takže tak... F..K Y.U
aby pak nebyl nějakej problém..jestli teda seženu:)
-> ZdeněkH 09.08.12 12:44:45: jelikož tu sem par let a vim ,že když napisu obyčejny nazev tematu tak o to nikdo nezavadí a bude bez odpovědi.... takže tak... F..K Y.U
-> minno: no pokud v sobe nemaj doraz, tak dost pravdepodobne dovolej vyvesit koleso vic nez vleckovy ne? :))
Nevíme nevíme nevíme ... F..k !!!
Jsem myslel že alespoň někteří lidé umí napsat normální název tématu
Jsem myslel že alespoň někteří lidé umí napsat normální název tématu
-> Targa: jazdiť sa bude dať aj bez tých páskov, ide o to, aby ti neurvalo tlmiče v extrémnom prípade. Za bežného jazdenia sa ale samozrejme nemôže nič stať. Vlečkové sú o 25 mm dlhšie a majú v sebe vnútorný doraz. Kyvkové tlmiče sú kratšie a vnútorný doraz nemajú. Poloosa by pri kyvkových taktiež vyskočiť v extrémnom prípade nemala, práve preto že sú kratšie a nedovolia tak veľmi vyvesiť koleso.
takže normálně když tam dám originál pásky tak by se aj dalo jezdit?
kyvkové idú normálne použiť, jazdím ich na vlečke u mojej 120, akurát je dobre k nim mať aj nápravu patrične podviazanú.
zdravím...
jelikož kompletuju napravy ted sem se začal starat o to co mam za tlumiče skladem...přední mám dobrý ale zadní mám T26x175 (asi kyvka)
na gardesu by mělo být T26x200 nevíte jestli by šli použít ty kyvkové??
nebo někdo kdo by semnou vyměnil??(prvovýroba šedivé pal)
jelikož kompletuju napravy ted sem se začal starat o to co mam za tlumiče skladem...přední mám dobrý ale zadní mám T26x175 (asi kyvka)
na gardesu by mělo být T26x200 nevíte jestli by šli použít ty kyvkové??
nebo někdo kdo by semnou vyměnil??(prvovýroba šedivé pal)