-> Tuxik: je to tak , zlomený zvislý čep je bežná závada , alebo zlomený čep kola - za 30206 ložiskom ...
ale zase výhody pri mazaní tam sú , tuhosť - tvrdé uloženie , a väčší rozsah nastavenia odklonu
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Zvysláky - silon alebo mosadz podložka
prohledat
12 příspěvků (zobrazeno 1 až 12) od 01.07.2012 do 05.07.2012, založil/a Winged_Arrow
Jednim z duvodu proc se do spodni hlavice svislaku udelal system silenblok ala horni silent svislaku byl (pokud si dobre pamatuju) spolehlivost - ten excentrickej bazmek obcas zahnil a pak to prasklo (u 120 to obcas zahnije taky, tak ze excentr nejde vyndat jinak nez flexou, ale pak to alespon diky gume nemuze prasknout) - ale nevim; pisu jen co si pamatuju 

-> m8rinek: je , ale existovali podložky rozmerovo na svisláky - mosadznoteflonové s drážkami na mazanie ako na svisláku ... čisto mosadzné zrejme možno mala len prvá MB ale to už som si nie istý , sú to roky . Jožka by mohl vedet víc
-> m8rinek: rozoberal som napravu z auta, na kt. urcite sahnute nebolo a boli tam s teflonom. Popravde, tam som to videl poprve.
Nejsou náhodou ty s teflonem na boky spodních čepů? Na svislák byla holá mosaz? Ale možná se pletu...
-> Winged_Arrow: potrebuješ spodné hlavice zo silentblokmi zo 120 a aj 120 ramená spodné , inak sa to skombinovať nedá
-> Winged_Arrow: sice to nie je napevno, ale lepsi, lebo je jednoduchsi .. presne tak, este dva take silenty aku su hore. Ptm ten kili spodok kludne predaj.
-> afro100: treba zabrať :D
ahá teraz akurát pozerám že ten Emkový excenter mi ede vopchať do horného oka zvysláku..
a v čom sa Ti vidí tento systém lepší? že je to uložené cez gumu, nie na tvrdo?
Takže defakto potrebujem zohnať ešte dve tie isté gumové puzdra ako sú hore vo zvyslákoch (excentricke šroby emkove mam) a tie kilove excentre môžem predať... ano?
ahá teraz akurát pozerám že ten Emkový excenter mi ede vopchať do horného oka zvysláku..
a v čom sa Ti vidí tento systém lepší? že je to uložené cez gumu, nie na tvrdo?
Takže defakto potrebujem zohnať ešte dve tie isté gumové puzdra ako sú hore vo zvyslákoch (excentricke šroby emkove mam) a tie kilove excentre môžem predať... ano?
-> Winged_Arrow: ked to viac zatiahnes, tak nakoniec zistis, ze neutocis volantom :D
ohladne excentra, spodny excenter z eMka ma silentblok ako navrchu v oku zvislaka a excentricky srob. U kila je tam srob s drazkami, excentricke puzdro, kt je zas v mosadz puzdrach atd. Problem je, ze ten drazkovany srob ma mensi priemer ako excenter z eMka, takze su aj ine diery v ramenach. V konecnom dosledku to teda zamenit nejde.
ohladne excentra, spodny excenter z eMka ma silentblok ako navrchu v oku zvislaka a excentricky srob. U kila je tam srob s drazkami, excentricke puzdro, kt je zas v mosadz puzdrach atd. Problem je, ze ten drazkovany srob ma mensi priemer ako excenter z eMka, takze su aj ine diery v ramenach. V konecnom dosledku to teda zamenit nejde.
-> afro100: Oni tie medené podla mňa vydržia dlhšie väčší prítlak, tak sa asi dá viacej zatiahnuť tá spodná matica zvysláku.. pokial to chce človek napríklad na rallye viac dotiahnuť aby tam nevznikla nejaká volka a nevybúchalo zvyslák... či?
A inak ako je to s excentrami zvysláku? Kilo má zubaté a M-ko hladké nie?
nedá sa to zameniť ? čo tam je za rozdiel?
A inak ako je to s excentrami zvysláku? Kilo má zubaté a M-ko hladké nie?
nedá sa to zameniť ? čo tam je za rozdiel?
-> Winged_Arrow: kedze s medenymi podlozkami som sa stretol u nejakeho kila a vsetka ostatna neskorsia produkcia mala silon, tak sa asi osvedcil silon .. ale nebal by som sa ani tych medenych, ak mas .. hlavne aj tak zalezi, ci sa o to staras a mazes .. ja mazem aj 4x do roka ..
Zdar, čo sa lepšie osvečilo vo zvyslákoch
Tie biele silónové podložky alebo tie mosadzné podložky s tým žltým poťahom, ako je aj v ostatných puzdierkach ? :)
Tie biele silónové podložky alebo tie mosadzné podložky s tým žltým poťahom, ako je aj v ostatných puzdierkach ? :)