skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Prevodovka favorit nejde radit
zda sa, ze je to spravene. dakujem za rady.
-> pap: skoro jo , u fava je viac miesta a jednoduchšie uchytenie
a priprav si niečo na vystredenie , v pohode to trafíš aj od oka , ale lepší je prípravok na vystredenie lamely
a priprav si niečo na vystredenie , v pohode to trafíš aj od oka , ale lepší je prípravok na vystredenie lamely
-> suri: je tam postup na vymontovanie prevodovky z felicii, tak pocitam, ze to iste je aj favorit.
-> pap: a čo s tým?
-> suri: nasiel som toto: wrp.cz/rock/.../Prevodovk
a.pdf
-> pap: surky.rajce.idnes.cz/rr prvých sedem foto
-> pap: motor môžeš vybrať len z prevodovkou , ale kedže je to zbytočné a škoda roboty , zložitejšia montáž - prevodovku v klude na malom heveri ... www.skoda-club.net/graphi
cs/.../2182_156_foto002.jp
g
-> pap: Tak zalezi na vybaveni ale taky by se dalo ale zacnes odpojovat voda palivo vyfuk hromada dratu nakonec i kapotu pak to necim musis zvednout nebo naopak atd atd.
Nekde tu mam nedavno presnejsi podrobnejsi navod jak na tu prevodovku ven.
Mam moznost zvedaku takze ve dvou lidech sem to mel cely snad za 3 hodky hotovy a to s veskerym cistenim mazanim apod.
Nekde tu mam nedavno presnejsi podrobnejsi navod jak na tu prevodovku ven.
Mam moznost zvedaku takze ve dvou lidech sem to mel cely snad za 3 hodky hotovy a to s veskerym cistenim mazanim apod.
-> pap: je to více práce s motorem a musíš toho více vyndat a odpojit. pokud na motoru nepotřebuješ nic dělat, tak je to podle mě zbytečné. semnou měnil kamarád spojku na mé felicii a dá se to. se zvedákem je to ještě lepší.
-> Kuladmin: -> suri: nechcem klast hlupe otazky, ale motor von nieje jednoduchsie ?
Jen jeste dodam odpojit baterku!! Alespon minus pol, abys pak nesvarel tim plusovym kabelem co jde na starter 
a vymenit komplet lamela pritlacak a lozisko.
Jo jeste detail pokud mas strikacku tak vyndej cely cidlo polohy klikovky jinak si ho muzes znicit!!

a vymenit komplet lamela pritlacak a lozisko.
Jo jeste detail pokud mas strikacku tak vyndej cely cidlo polohy klikovky jinak si ho muzes znicit!!
-> pap: nie je sa čoho báť , rozoberieš si stredné matky na poloosiach , potom spodné čepy na ramene , aby sa dala vybrať poloos z náboja . poloosy vypáčiš z prevodovky , cez diery po nich prestrčíš zvárací drôt na druhú stranu aby ti nemohli vypadnúť satelity - oni nevypadnú ale istota je istota ak to niekde razantnejšie povolíš , tiež treba vypustiť olej na spodu prevodovky - 19 klúč zboku , nazad ho naleješ cez náhon tachometra - cca 2,4L
odpojíš čidlo spiatočky , štartér , náhon tachometra , skrutky spájajúce z motorom , držiak na podbehu , podložíš heverom motor a ideš prevodovkou nižšie a von
odpojíš čidlo spiatočky , štartér , náhon tachometra , skrutky spájajúce z motorom , držiak na podbehu , podložíš heverom motor a ideš prevodovkou nižšie a von
-> suri: do riti, toho som sa bal, mozes mi napisat priblizne co ma caka, resp nejaky inteligentny postup ? dik
-> pap: vyberá sa prevodovka
tiahlo radenia by uz bolo, ale odisiel pritlacak, kedze som toto este na favorite nerobil, je lepsie pre vymenu pritlacaku a lamely vybrat motor. Cakaju ma nejake finesy, alebo nieco na co si mam dat pozor ?
dik
dik
-> pap: Je to tam jednoduchy poznas sam jde totiz o to kde to chces rozpojit.
-> Kuladmin: boze, nechcem od teba, aby si si lihal pod auto, len ma zaujimalo, co nevies nahodou ako to bolo riesene, ale ok, dik za rady. Doriesim sam.
-> pap: Lehat si pod to auto misto tebe nebudu, pokud je tam sroub tak sroubem nebo kolikem. pak muzes mit tedy problem v kulise razeni pod pakou. A co to dela nedela? kdyz radis?
-> Kuladmin: zistil som, ze loker je na vyvode prevodovky a tiahle, ide radit v pohode. Na skodovke (myslim 120 a podobne) je srob ktory sa srobuje do toho otvoru na tiahle co vychadza z prevodovky, ako je to na fataku ? je tam to iste, alebo je to skrz chytane nejakym srobom ?
dik
dik
Zkus lehnout pod auto a zaradit rukou za tycku co jde s prevodovky.
A budes vedet hned vic.

Ospravedlnujem sa, ak to tu uz bolo, ale nenasiel som nic. Ide radit len trojka, a samozrejme pri vypnutom motore, ale myslim ze spojka vypina, takze v pritlacaku a spojke by som problem nehladal, skor mam pocit, ze je to tiahlo. Da sa vymenit ?
dakujem
dakujem