skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Spojková lamela - 180
-> m8rinek: Ja mel dost upravenej erkomotor a bez podlozeni to obcas klouzlo...po podlozeni uz to bylo ok, ale kdyz jsem tam pozdeji dal pritlacak z Garde, tak to bylo uplne o necem jinem.
třípacka byla i na závoďákách, takže podložený třípacky se neboj. Starou lamelu pošli do renovaku, kda ji za pětikilo obloží únosnějším materiálem. Mám to zrovna tak
-> m8rinek: tiež si myslím že to trojpacka dá ako nič , maximálne nech nje nová a podložené pružiny ... aspoň pri spávaní nohou na spojke neprebrúsi ložisko k zotrváku :D
Vždyť ten motor je svižnější serie, nevidim důvod, proč by to 3packa nedala...
Presne tak, nejlepe prehodit pritlacak za talirovku z garde nebo podlozit pruziny. Driv se tam davala 2 nebo 5koruna a presne to tam pasovalo:) Lamelu bych zkusil obycejny original.
Koukam talířovej přítlačák 180 maj i v autokelly. Tak by to problém bejt neměl sehnat... autokelly.cz/
-> Michal18: A kolik tak s tím najezdíš kilometrů za rok?
Mám to komplet svážený, (setrvačník-klika-řemenic
e) tak nic nechci měnit..
-> stepan: pokud má sváženo, tak docela jo :))).
-> Michal18: Já nevim, to je takovej problém povolit 4 šrouby, dát jinej setrvák a zase je utáhnout?
-> Michal18: mam kdyztak zanovni 180-ku pritlacak s talirovou pruzinou....
-> Michal18: myslim, že to bude fungovat, zkontroluj i setrvačník, zda není vyjetej, případně ho líznout na soustruhu a zahloubit i dosedačku přítlačáku.
-> m8rinek: 

Tal já jsme z toho jelen...nechat třípackovej origo přítlačák, a origo 180tku lamelu nachat přeobložit.?
-> vhml: a pak bude vyndávat motor, aby podložky vyházel :D:D:D.
-> Michal18: Na upravenej motor bych ten třípackovej teda fakt nedával, to pak můžeš mít sebelepší lamelu a nic z toho.
Pokud budeš dávat třípackovej přítlačák tak ho rozeber a podlož pružiny pro větší přítlak
-> Michal18: tak to tam v klidu dej, nech to nastavit od někoho kdo má přípravek a ideálně to nech svážit i s klikou...
-> castrol: sekl jsem se, mělo tam být 180 a z tohohle krámu bych si nic nekoupil... ;)
Mám tu dva fungl nový třípackový přtlačáky a originální 180 tku lamelu..
-> m8rinek: Na třípackovej mám alergii.
-> stepan: přítlačák 180 není problém koupit, třípackáč funguje dobře a lamelovej jde koupit i dnes a za docela rozumnou cenu ;).
-> Michal18: tohle zvládne obyč 180, případně zkus nechat lamelu přeobložit v Renovaku do sportovního obložení. O nikom kdo vyrábí 180mm lamelu v kovokeramice nevím, ale investice 4tkč za kovokeramiku mi přijde uplně mimo.
Vzal bych dobovou lamelu (ne druhošku) a ta bude fungovat v pohodě...
Vzal bych dobovou lamelu (ne druhošku) a ta bude fungovat v pohodě...
-> Michal18: Předně, normální přítlačák 180 budeš težko shánět, takže vyměň setrvák za 190 (klidně neodlehčenej, není to zas tak podstatná úprava) a dej spojku 190 (keramická na takovej motor nebude potřeba).
-> Michal18: dát 190ku setrvák a odpruženou lamelu z trosky a musí to fungovat
Abych to uvedl na pravou míru, jsem začátečník, a tak bych si rád nechal poradit, chtěl jsem bych mi to jelo trošku svižnějc, tak jsem si nechal upravit motor, stodvacítku, po GO, odlehčenej setrvačník, řemenice, vačka 265/265, snížená hlava, leštěný kanály, výfuk Burgess karburátor Weber, a jak už jsem tady zmínil, bylo mi řečeno že bych měl dát lepší spojku, jenže do tohodle setrvačníku 190tku lamelu nedám..a nevim jestli by to zvládla 180tka s nějakým lepším přítlačákem..
-> Michal18: Ještě mi to nedá a zeptám se co je to za motor a jak upravenej? 105, který "franta" na frézce snížil hlavu o 1mm?
-> Matthes, záškodník z TechWebu: S timhle přístupem bude lepší, když to hodí vcelku do kopřiv.
-> stepan: Jesi jo, tak tam muze dat A00 a bude mit automatickou hydrospojku 

A přítlačák máš předpokládám ten výbornej třípackovej?
-> Michal18: Tak to je vážně rozumnej důvod. 

Mám upravenej i setrvačník, -odlehčenej..a na něm původně byla 180tka...a setrvačník se mi opravdu měnit nechce..
-> Michal18: Já myslel spíš důvod k tomu, že chceš 180.
-> Michal18: A proc na upravenej motor davas malou spojku?
Protože mi bylo řečeno že na svůj upravenej motor bych měl dát nějakou lepší spojku, tak buďto keramickou a nebo Sachs...
-> Michal18: A můžu znát důvod?
Zdravím, Dá se někde sehnat keramická lamela na stodvacítku v průměru 180..?, Nebo alespoň Sachs.?, díky.