skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Mlácení řízení
prohledat
10 příspěvků (zobrazeno 1 až 10) od 17.06.2012 do 18.06.2012, založil/a black_devil
-> black_devil: To bude dle meho ta 3 pouzdro. Kdyz chytnes za spojovaci tyc a zalomcujes s ni nahoru a dolu tak tam urcite tu vuli i ucitis. KDyz by to byly jen tlumice nepujde to do rizeni ale budes se pohupovat jak v emericky kare. Leda pak jeste horni ulozeni to je taky znat na rizeni. A to zjistis tak jak jsme psal niz.
-> auta.petr: Nepřijde mi, že by to bylo volné. Volné to je v části č. 2.
-> black_devil: A co číslo 28, axiální táhlo řízení? Je to častá závada.
-> vhml: To pouzdro je č. 3 z obrázku, né? Tam je to pevné, bez vůle. S tím napojením tyče na hřeben jde něco dělat?
Tipuju to na vymačkané plastové pouzdro v řídící tyči, napojení tyče na samotnej hřeben
Tak problém není v tom pouzdru, ale někde uvnitř, pod manžetou, asi u hřebenu, tam je to trošku volné, ale hřeben chodí v pořádku, neprosmekává se, nic. Zatím to nechám a uvidíme, jestli to bude dělat i s lepšíma tlumičema.
Tak vyres to rizeni je tam pouzdro tak je mozny ze ti bude stacit jen to vymenit a bude to ok. A pak dal uvidis zda uz to bude ok nebo nikoliv. Tlumice tez vymen a mozna jeste bude problem v hornim ulozeni tech tlumicu. Zvedni auta (nic nesundavej) a zalomcuj s pruzinou jestli to tam bude litat je to tez na vymenu - ty gumy.
-> Tomaso435: Ježiš márja, každej nemůže mít zánovní Fáčko :D Akorát jsem do toho už nas*al tolik kaček, že bych za to měl při nejhorším Feldu. A jen chci vědět jak vyřešit problém s mlácením :D Když to zahodím, to budu mít jen klidný nervy a ztěžkne mi kapsa.
......už si toho sem napsal více než dost, nejlevnější cesta je to zahodit a kopit něco jinýho :D
Zdravím. Už delší dobu se potýkám s mlácením předku u Fáčka. Začal jsem výměnou čepů, které byly už dost jeté, vyměnil jsem i nahnilá ramena, přelisoval silentbloky, jediné co zůstalo, tak jsou staré tlumiče. Jeden je sice špatný a auto se na něm pohupuje, ale to podle mě není přičina problému. Mlácení se vyskytuje takřka kdykoliv, ať přejedu větší díru, nebo ať přejedu třeba napojení asfaltu, sebemenší nerovnost, začne to mlátit, celkem to pere i do volantu a mírně to jím škube. Dneska jsem měl možnost najet na rampu, tak jsem okoukl řízení. Levá strana řízení (u řidiče) se zdá být v pořádku, ale práva strana (u spolujezdce) má vůli řídící tyč v místě, kde je manžeta na řízení, když jsem s ní zaškubal, bylo slyšet mlácení. Chci se zeptat, jestli to může být kromě tlumiče i řízením? Má cenu řízení opravovat? Nebo sehnat nový? Díky za rady.