skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
volantova tyc
uz to mam a sadia mi aj tie kryty okolo volantu lepsie nez predtym :D
-> driver144: já to dělal tak že jsem sundal celou volantovku, rozpojil od kloubu, vyhodil a vzall novou volantovku, nastrojil, zamáčknul do kloubu, šroubem stáhnul a pak jí teprve usadil do kastle.. jsou tam silentbloky takže neni problem to dopasovat.
-> driver144: hele šrouby budou sedět dycky pač ten drzak co v nem je volantovka se da posouvat :)
-> driver144: tak neteoretizuj ale to choď vyskúšať spraviť prakticky :) Keď to dobre sedelo pred výmenou nápravy, tak musí aj po výmene. Treba sa s tým vyhrať aby to sedelo tak ako má. Nie je tu moc čo viac radiť.
no ked zhodim celu volantovu tyc tusim 4 sroby tak to ksusim zatalcit apak prikrutin naspat.... no ale teoreticky potom mi nebudu sedet sroby na tyci k drziaku, ci ? :)
-> driver144: tak volantovku sundej treba a skus to pak, ale ta pruzina jak tam je se musi zmacknouta tusim ze snad by slo aji dys zatlacis dopredu do volantu tak se mozna hne
hm a volantovu tyc dam dole ? ako ?
-> driver144: tak musíš přitáhnout nebo volantovou tyč dát níž..
to je veim len ta tyc mi tak vysoke nejde :( ja som ho prichytil cca 1cm
ten šroub tam neni jen tak.. musíš ho vyšroubovat, tyč narazit a zašroubovat, volantová tyč má plošku kde pak jde ten šroub a drží jí aby nevyjížděla....