skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
stovka+čtyrpístky
Na MB mam HBV ze stovky, vpredu 4pist, vzadu 19prasata, jestli to brzdi lip, nez s bubnama(vsude) a 22 prasatama, tezko rict. Vic jak 100km/h nejezdim, tak mi to takhle staci.
-> dragon_cb_cz: Já s tim neplánuju zas tak moc jezdit,ale současný řízení má vůli celkem a převodovka dost hučí,takže to chci vyřešit nápravama a převodovkou ze 105ky(66tis. najeto)sou totiž v dobrým stavu.
-> m8rinek: Áááno, kilí tak po stokoruně za krabičku, 742kový jsem nedávno koupil tři sady spolu s kopicí dalších věcí asi za 50 Kč :D Rakoviny máme dost, na všechny se dostane 

-> dragon_cb_cz: Tak srovnám li koupit serie za 400, nebo DS za 1200 tak jsou DS jasné, nicméně seriových máme každý doma baťoh.
-> m8rinek: No, jelikož můj komentář ke zjištění, že kotouče jsou na 7mm minimu zněl cca "to ještě tak 10 let vydrží" tak pokud bych dal nové tak mě rychlejší úbytek asi trápit nebude - při nájezdu pár stovek km za rok když se podaří sezóna. A kde a za kolik se dají pořídit?
EDIT: Tak už jsem něco pohledal, 1200 nejni úplně málo ale když je to na X let tak asi k přežití. Popřemejšlím... díky za info a sorry za derail.
EDIT: Tak už jsem něco pohledal, 1200 nejni úplně málo ale když je to na X let tak asi k přežití. Popřemejšlím... díky za info a sorry za derail.
-> dragon_cb_cz: DS pro 2píst jsou levný a brzdy jsou pak o několik tříd lepší, řekl bych, že lepší než obyč 4p, ale asi budou víc brát kotouče...
-> m8rinek: Ty DS destičky myslíš do 4- nebo 2-pístů? Čeká mě výměna kotoučů a desek na 120L a rozhoduju se jestli tam dát azbesťáky nebo něco modernějšího.
-> stepan: pedálovku pro hřeben bez posilovače jsem měl, stačilo navařit plotnu z užovkové pedálovky a fungovalo to dobře...
-> Jirk@: u kila na hřeben stačí přihnout pedál a vyrobit nový krycí plech na podlahu.
Co se týče 4p, na závoďáka je jistě dávat budu, na eRku se mi osvědčili DS destičky, které dnes nejsou ani za světa peněz.
-> Jirk@: u kila na hřeben stačí přihnout pedál a vyrobit nový krycí plech na podlahu.
Co se týče 4p, na závoďáka je jistě dávat budu, na eRku se mi osvědčili DS destičky, které dnes nejsou ani za světa peněz.
-> afro100: Ano, přesně to, díky za dohledání fotky.
-> Jirk@: Je to nelegální úprava, teda hřeben. Široká šneková náprava snad legální je (bez záruky), taktéž široká náprava vzadu (samozřejmě za předpokladu že máš široké obě najednou, jen jedna nejde).
Nevím kolik na tom autě plánuješ najezdit, ale pokud neplánuješ zásadnější nájezd, tak bych se na to vykašlal. Šnek je trochu víc dřiny při parkování, ale pokud je v dobré kondici, tak mi zas tak strašný nepřijde.
-> Jirk@: Je to nelegální úprava, teda hřeben. Široká šneková náprava snad legální je (bez záruky), taktéž široká náprava vzadu (samozřejmě za předpokladu že máš široké obě najednou, jen jedna nejde).
Nevím kolik na tom autě plánuješ najezdit, ale pokud neplánuješ zásadnější nájezd, tak bych se na to vykašlal. Šnek je trochu víc dřiny při parkování, ale pokud je v dobré kondici, tak mi zas tak strašný nepřijde.
-> Jirk@: Jak kde.
-> dragon_cb_cz: to myslíš že by se v tom na technický tak šťourali když by to bylo udělaný pěkně?
-> dragon_cb_cz: myslis toto www.skoda110r.cz/gallery.
php?aid=517&am...
Jinak pokud chceš dostat do kila hřeben, musíš (tak jak je popsáno v článku) předělat volantovou tyč (prostá výměna to pokud vím není) a taktéž se musíš rozloučit s legální STK.
Pokud bys případně zabudovával posilovač, jde to i bez řezání do kastle a naležato, použije se myslím posilovač z fáčka nebo feldy a pak se vleze do té prohlubně mezi mostem nápravy a podlahou nad nádrží, jen je celý komplet potřeba přidělat na kus plechu a tím ho odsadit od pedálové konzoly.
Pokud bys případně zabudovával posilovač, jde to i bez řezání do kastle a naležato, použije se myslím posilovač z fáčka nebo feldy a pak se vleze do té prohlubně mezi mostem nápravy a podlahou nad nádrží, jen je celý komplet potřeba přidělat na kus plechu a tím ho odsadit od pedálové konzoly.
-> Jirk@: www.skoda110r.cz/article.
php?id=16
-> Petr Volfik: Jenže pedálovka pro hřeben a bez posilovače nejspíš neexistuje, navíc na stovce je to řešený uplně jinak (válce jsou vodorovně).
-> Jirk@: S hřebenem musíš dát i jinou pedálovku a tyč řízení no. Aspoň na š120 to tak je.
-> stepan: Já jenom jestli jsou pak ty ovládací síly únosný bez toho posilovače...
Jo ještě jsem zapoměl dodat,že tam chci nacpat široký nápravy z emka(s hřebenem),nebudou tam vadit nějak pedály?
Budu to dělat taky tak, ale na užovce, předpokládám, že není důvod aby to nefungovalo.
Zdravim,chtěl bych si dát na stovku čtyrpístky a vetší prasátka,ale nechci tam dávat posilovač.Máte to tak někdo na autě?Zkušenosti?Rady?