skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Nejde nasadit bubon
-> lacko: / -> poldy: Však se stanou i horší věci

Robil som to prvy krat ,tak som zabudol na to no 

vidis asi nie,
-> lacko: Kdežto my ostatní jsme mysleli, že tato nejzákladnější operace byla určitě provedena

tento problem som mal aj ja,preto som tu pisal skuz povolit lanka rucnej brzdy.
Pakne su original tam nebol problem ,ale povolil som uplne lanka rucnej brzdy a potom to sadlo 

-> minno: No tak to je dobrý, to signalizuje výrobu někde "na koleně".. Ještě že to nemusím řešit.
-> Jozka: všeiličo je dôvodom, častokrát sú dnešné nové pakne aj nakrivo pozvárané (čeľuste).
-> minno 12.04.12 08:38:21: To maj tlustší obložení, nebo špatně střiženou čelist (výřez)?
Jinak mi kdysi jednou pomohlo i sražení náběžných hran obložení (při všem novém, i bubnech).
Jinak mi kdysi jednou pomohlo i sražení náběžných hran obložení (při všem novém, i bubnech).
lanko rucnej brzdy je povolene ani vdedy nejde? zkus ho celkom povolit.
-> poldy: a aké si dal pakne? s druhovýrobou býva niekedy problém. Zvlášť ak je bubon v zánovnom stave.
-> poldy: Jestli jsou čudly na excentrech úplně dovnitř a horní pružina stahuje čelisti prasátka nadoraz a nedrhne o rozpěru, tak buď srazit ten vnitřní "nákolek" na bubnu, nebo si hrát s polohou čelistí ve vertikálním směru - poklepávat nahoru dolů a zkoušet nasazovat buben.
-> poldy: Buben máš starej? Kdyžtak jestli má rezatej kraj a uvnitř je víc sjetej, tak tu hranu obrousit.
-> poldy: pilník, obrousit
-> peti: su tak ,ze viac k sebe uz nejdu
-> poldy: nastavit excentre aby boli pakne viac pri sebe
Zdravim ,robil som GO zadnych brzd na stovke ,kde este neni samostav ,su tam nove valceky ,pakne ,pruzinky a vsetky drobnosti ,ale nejde mi nahodit bubon cez pakne. Su akokeby trochu roztiahnute a pritom valcek neni ani zapojeny . Co tam mam spravit ,aby siel nasadit bubon ?