skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Prošláplej pedál brzdy
-> Petuli: a čo s tým nakoniec bolo?
hlásím,že se to přeci jen povedlo,aniž bych měnil HBV,zapeklité 4písty
-> Petuli: Zkus ty hadice od horních odvzdušnováků napojit na jiné brzdy, Starý 4pístek, nebo dvoupístek, jestli se to bude chovat stejně.
-> minno: ved som tam mal aj nový 19 mm ale ten vobec nespolupracoval
-> Petuli: neviem, ja som tomu tiež nechápal, tie 4-piesty sa správajú pri spojazdňovaní záhadne. Ale zas potom to stojí za to.
-> minno: díky předem,tak dnes zkusím vymenit HBV a uvidíme,ono to nešlo moc napumpovat totiž,ale zase tak měkký,jak spojkový,co mi jednou odešel,není.A vzduch už tam nebyl,když jsem to odvzd. 4x.Jen se znovu zeptám,proč u těch vrchních odvzdušnováků, pedál po napumpování,zadržení a odvzdušnění nezměkl.jsem zvědav,co nastane,když odpo vyměnim HBV
-> Petuli: buď je HBV v prdeli alebo je tam stále niekde vzduch. Mal som rovnaký problém po prestavbe okruhu na 4-piesty, laboroval som s tým dlho, kým to začalo fungovať. Medzitým som aj vymenil HBV. Rovnaká situácia už bola u veľa ľudí.
-> Lubes: no ale priemer valca s tým nijako nesúvisí. Skôr ten 19 mm už bol KO a rovnako by pomohla výmena za nový 19 mm.
-> Lubes: no ale priemer valca s tým nijako nesúvisí. Skôr ten 19 mm už bol KO a rovnako by pomohla výmena za nový 19 mm.
Problém s odvzdušnením som mal aj ja....tiež som menil komplet brzdy nakolko ked som aj auto kupil nefungovali...mal som doma skoro všetko nové tak som to nahodiť (posilovač a HBV) ,prehodil som to a nič,zakaždým som prešlapil pedál až na spínač....po niekolkých pokusoch stále nič,nakoniec som vyskušal vymeniť HBV 19mm za 22mm a až vtedy mi konečne začali reagovať brzdy
-> Gryzly: když vše šlo dobře po sundání starých brzdičů,kde se urval odvzdušn.a dva pístky nechodily,tak jsem dal nové,a ted jsem z toho mimo:-((
-> Petuli: A co blbý hadičky? Může být vadná a funguije jako zpětná klapka
-> Matthes, záškodník z TechWebu: jojo,zítra zkusím,co se dá,ale proč nepustí pedál jen ty vrchní,jak L i P odvzdušnovák,HBV je v poho,z ostatních odvzdušnováků to tlačí kapalinu dobře
-> Petuli: Toz zkusit muzes, ale jestli nepusti pedal pri povoleni sroubu, mozna je valec v riti nebo je tam fakt moc vzduchu.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: bubliny už nešly,jen z těch vrchních ještě trošičku,ale proč,když ty vrchní,když našlapu,povolím,vyjde kapalina nepopustí pedál?mám taky zkusit to z těma pístkama,jak píše koatě?
-> Petuli: A dou bubliny?
Taky mám problém s odvzdušněním---měnil jsem komplet nové brzdiče 4p,pedál netvrdne ani po 4tém komplet.odvzd.jak se má.A když odvzdušnuji vrchní jak L i P,tak nepopustí pedál.Co mi doporučíte chlapi?
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Abych se vrátil a nák dokončil toto téma.Měl jsi pravdu a děkuji za radu.Stačilo dostat pístky do jiné polohy.Dneska sem z autem nalítal asi 30km.Vypadá to, že až si to na sebe zvykne,sedne bude to brzdit opravdu luxusně.
já jsem tenhle problém řešil zjednodušením brzdového systému ze 130 na 120 a nahrazením 4pístů plovoucími jednopísty z P306XR 1.6i v kombinaci s chlaďákama a tam to bylo na první odvzdušnění parádní, brzdy chodily okamžitě, se 4p pro mě byla každá práce na brzdách postrach.
Jeste to neni OK, tak neslavme 

-> koate: : jojo, to taky...vyndat desky a trošku sešlápnout a pak je tam vrátit...to byla taky dobrá rada , když jsem to dělal...

prozatím má zajímavej nápad Matthes:jdu zkusit.
pístky se moc vracej i při novejch gumičkách.ajefakt že vepředu semted mrkal mam při pedálu v klidový poloze docela vule u desek
pístky se moc vracej i při novejch gumičkách.ajefakt že vepředu semted mrkal mam při pedálu v klidový poloze docela vule u desek
-> koate: : bohužel HBV nový, jak bylo uvedeno, mě se týkal stejný problém
milion možností a nic nepomohlo, kromě nového válce...

-> MOLSO: píše HBV nový
HBV už jetam 4tej v řade.zkoušel sem dokonce ruzný.i dávat nový gumičky do nich apod
HBV v prdeli ? zlezane / poskodene gumicky
Zdrc.Problém s brzdama.Předek 4písty s 1cm mezikusy,zadek oktavia.Jinak rozvod origo.HBV 19tka-nový.Sestava odvzdušněná ale pedál pokaždý prolítne až na podlahu.Trn seřizován na tisic zpusobů.Jediný kdy auto brzdí je dyžse do nádobky s brzdovkou přivede trocha tlaku.pak auto brzdí.Nákej nápad kde je chyba?