skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Nevyztužená přední ramena vs. tvrdý podvozek
prohledat
22 příspěvků (zobrazeno 1 až 22) od 23.02.2012 do 23.02.2012, založil/a Karlos (WIO46)
-> Matulo 23.02.12 15:32:43: mne sa z ramena tlmič vytrhol 2x. ani som cez jamu neprešiel. skôr mi to pripadalo ako únavový lom. ja som za vystuženie.
-> m8rinek: Nápravnici vyztužit určitě, stejně tak uložení tlumičů jak mi bylo porazeno, ale samotná ramena nevím. Já v tom pro silniční ježdění právě postrádám valného smyslu.
-> Karlos (WIO46): Je to stejný jako upravovat motor, dát do něj vačku nestačí, jedna úprava by měla jít ruku v ruce s další, pokud uděláš tvrdý uložení ramen, víc namáháš nápravnici, pokud dáš tvrdej podvozek víc namáháš ramena, to se přenáší do nápravnice a to do karoserie.
Takže k tvrdýmu podvozku vyztužit ramena, na tvrdo je uložit, ovařit nápravnici a upravit kotvení v karoserii, v LA to všechno je. Postavit tvrdou nápravu do shniláta nemá moc smysl...
Takže k tvrdýmu podvozku vyztužit ramena, na tvrdo je uložit, ovařit nápravnici a upravit kotvení v karoserii, v LA to všechno je. Postavit tvrdou nápravu do shniláta nemá moc smysl...
-> m8rinek: No já to v plánu neměl původně vůbec, ale kámoš do mě začal tavit. Jenže když už se, jak píšeš, ohýbá rameno až v době, kdy se zkurví kastle, pak proč vyztužovat? Nebo je snad to rameno tak poddimenzováno, že se bude kroutit?
-> Karlos (WIO46): když už se ohejbá rameno, tak se stejně vytrhne z kasle, takže jako argument, proč nevyztužovat je to hovadina...
-> minno: -> havlik: Když už to někam zásadně pošlu (ťuk ťuk) tak to auto asi rovnou vyhodim celý. Nepřijde mi, že by to bylo auto co se vyplatí opravit.
A jak píše havlik, lepší je asi ohnout rameno, než přizkurvit kastli.

-> vhml: začal bych kouskem kartonu a ten si naladil dle ramene, pak to už to jen vykřesat z plechu...
Popř. je to tak velkej problém vzít kus plechu, flexu a vypáchat si to přímo na rameni?
Já to tak řešil
Já to tak řešil
-> Karlos (WIO46): výztuhy na užovku budou, leč není čas a nikdo na mě netlačí, abych je kreslil, případně lze upravit LAčkový...
Jinak užovka je tužší, přecijen jsou tam kratší páky a nejnamáhanější místo není tak vysunutý, ale pokud to máš venku...
Jinak užovka je tužší, přecijen jsou tam kratší páky a nejnamáhanější místo není tak vysunutý, ale pokud to máš venku...
-> havlik: takže jestli to chápu dobře, tak do běžnýho provozu nevystužovat ramena?
-> minno: a když to někam pošle tak je lepší mit ohly rameno než roztrhanou kastli.
-> Petr120: kým to niekam neoprie, tak nie.
když bude mít vystužený ramena tak tím nic nezkazí né?
-> Karlos (WIO46): Na LR jezdíme sériovou nápravu s pružinama Rieger a tlumičema KONI... A bez problémů s nějakým trháním. Jediný co jsem vyztužoval byly držáky stabilizátoru na kastli, ale jenom provařením a navařením 4 pásovin aby se netrhal most (zvětšení plochy). Viz: img.skoda-virt.cz/vase_au
ta_upload/.../6405_2010-02
-12_22-46-23_37.jpg , ale předpokládám, že i to bylo zbytečný...
-> Matulo: Jo jo, bude to asi tak, jak's psal. Držáky řízení na nápravnici a uložení tlumiče.
-> Karlos (WIO46): drziaky na tlmice si urcite vystuz, lebo prejdes cez vacsiu jamu v rychlosti a ta tvrda pruzina a tvrdy tlmic ti prerazia spodne rameno a vytrhnu tie 7mm srobiky jak hovno... :)
-> havlik: Myslíš tedy, že se bez nich obejdu? A to ani ty jak psal Matulo.
trošku se vetřu a co když budu mít pružiny tuhostně jako T2,zadek kyvka a tlumiče GAZ,uložení náprav pemit a stabík 22mm?
nedával bych výztuhy
-> Matulo: Jako co si budem řikat, na závodění to auto neni. Jde mi o to, aby mě podvozek podržel když mi rupne v kouli a zároveň aby byl co nejníž a přitom fungoval. 

-> Karlos (WIO46): zalezi len na tebe jak sa rozhodnes... ma to tam svoj vyznam, ale mozno to ani nevyuzijes! v tom pripade staci vystuzit len drziaky na predne tlmice, pripadne napravnicu...
Pánové, mám dotaz. Přední nápravu budu repasovat, a vyvstává mi problém. Když budu mít 220ky pružiny od Tunera#2, tlumiče pravděpodobně repas a přitvrzené od p. Kůrky (ještě nemám dořešeno) a všechno v tvrdých silentech od Pemita, myslíte že je rozumné nechat ramena nevyztužená? Na užovku se výztuhy nevyrábí, tedy bych musel tvořit nějaké home-made.