skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
vyztužení zadní nápravy favorit
-> TooM-As: google je mocný, stačí hledat, to za tebe nikdo jiný neudělá
-> Fén: no nevadil by. Ale protože foto řekne víc než 1000 slov spíš bych rád nějaké fotky.
-> TooM-As: To čekáš návod od A do Z?
Dobrá , myslím že o montování stabíku z feldy na favorita toho už bylo řečeno dost , vraťme se k tématu závodního vyztužení nápravy. Kdo ma nějaké hodnotnější názory než jen "zajeď se podívat na závody" ať je prosím napíše. Fotky i nákresy jsou vítány.
-> Jura_Favorit: a ty co šli vývozně smer turecko. ty měli i stabiky montovaný, nevim jesi tam nebo už tady, ale měli
-> Kuladmin: pravděpodobně je tam nemá. Neměly je totiž ani 93+, snad až na úplně poslední kousky z konce výroby.
-> James1991: JJ ale pravdepodobne uz tam mas i ty diry takze jen nasroubovat a je hotovo. Jsou videt i kdyz se podivas pred zadni kolo.
-> Kuladmin:
Ahá, takže by stačilo sehnat stabík z feldy i s držákama a navrtat ho, toť vše.?
Ahá, takže by stačilo sehnat stabík z feldy i s držákama a navrtat ho, toť vše.?
-> James1991: Jde tam jen nasadit max kdyby nebyl diry v tech trojuhelnikach tak vyvrtat nic vic.
Vložím se sem do tématu. Zadní stabík z Feldy na nápravu z Fav92 se dá nějak namontovat nebo je třeba navařit nějaké úchyty?
protože dozadu půjdou kotouče, bude tam podložka 1cm pod každým čepem.ale na nějaké větší rozšíření jsem zatím nemyslel.
-> TooM-As: no tak určitě, tam je to taky třeba. jinak co rozšíření nápravnice přes podložku mezi nápravnici a buben? na stabilitě to přidá hodně
ano trojúhelníky budu taky upravovat , a ještě bych chtěl zesílit úchyty tlumiče , aspoň ty krajní.
-> TooM-As: pokud se podíváš na závody, tak napřed se upravují ty trojúhelníky(který drží tyč stabilizátoru) vaří se na nápravu větší a pak se dávají větší stabilizátory popřípadě se dávají 2 stabilizátory.
No pokusně jsem zavaril cely U profil, náprava se teď vůbec nedá překoutit pokud to bude vadil budu vyztuhu postupně odrezavat. Tlumiče a pružiny zatím hp sporting
Asi tak, dat dva nad sebe stabilizatory z feldy a pak uz je to jen o pruzinach a tlumicich.
-> TooM-As: Myslim si že tam vymyslíš tak možná stabik z feldy a možná odklony, spíš bych zapracoval na pérování a tlumičích.
-> TooM-As: chod na zavody a vsimaj si auta, nerozmyslaj nad tym co je..
Zajímalo by mě jak nejlépe vyztužit zadní nápravu na favoritu pro sportovní použití, hlavně vrchy, slalom a okruh.
Pro začátek mě napadlo uzavřít U profil ale bojím se že se přestane kroutit a bude to mít špatný vliv na chování auta.
Pro začátek mě napadlo uzavřít U profil ale bojím se že se přestane kroutit a bude to mít špatný vliv na chování auta.