skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Zavada na převodovce 1,9d Fel. 96 rok
Tak auto uz jezdi mam tam prevodovku z nafty, ale nepickupovou tak uvidim jak to pojede. Dekuji vam za vasi diskuzi. V tydnu prevodovku rozeberu a podivam se co se vni stalo. Ale urcite se v ni odehralo. Jelikoz pri vypusteni oleje to byla barva jak original skoda stribrna barva. 

Jak se pise s pomerama tam patri proste a jen prevodovka z nafty. Mozna by se dalo jezdit i s 1,6, ale tam by chtela vymenit petka za delsi. Rozhodne tam nedavej z 1,3 ani z jedny verze z 50kW MPi je brutalne kratka, a ty delsi maji zase slaby obal a nemaji rozperky, hrozi stazeni trojkového kolecka...
To se mi stalo u mý bejvalý 1.6ky...jedu všechno v pořádku a na rovnem useku z ničeho nic rána poté smrad...a přestalo jít řadit...musel jsem na trojku dojet až domu asi 20 km...a byla díra v převodovce a vycákaný olej všude...musela se vyměnit...
měl jsem na dieselový felicii převodovku z 1,6tky a když sem vjel na dálnici tak sem ani nemohl udělat přestupek abych překročil 130km/hod protože při týhle rychlosti otáčky byly hodně veliký ale do města jinak paráda, nějak extra to nepoznáš. 1,3jková převodovka podle mě na 99% tam jde protože je stejná jako obal jak z 1,6 akorát musíš přehodit mezikus. je rozdíl mezi mezikusem na 1,6 a 1,9. prostě ten co tam máš tak ho nechat a pásnou ti tam všechny převodovky. ale jak řikám nejideálnější je sehnat origo naftovou a je jedno jestli je z obyč fély nebo pikapa nebo pokud nejezdíš nějaký dálky tak klidně 1,6tkovou
-> RSak: k tvojí závadě,diferák ti určitě neupadnul,ale na 99% vím co se ti stalo,stejný případ jsem měl loni v zimě. upadl mi kousek vodící kulisy řazení,který se ti dostal mezi obal převodovky a diferák a tím pádem se auto zastavilo.
měli jsme na dieslový feldě ve firmě převodovku z benzína.....jde to ale musíš počítat že při 90kmh točí ten motor cca 3000ot.....což je na diesla celkem dost a taky hlučnost a bude mu víc chutnat...ale jezdilo to,na krátky trasy možná,jet s tim někam dál ale mazec,natož denně
Ja si nemužu co se tyče spojky LUK stěžovat :-) Najeto na ní mam hodně moc, do toho furt blbnutí někde na shěnu apod. Takže ja si myslim že zas tak špatný to neni. Aspoň já na tom nic hroznyho neměl. A je za skvělou cenu :-) Jinak s tou převodovkou to asi vyřeším že seženu dieslovou. Mam vyhlidlou ale prostě neveřím lidem. Nechci trefit špatný kus. 

po posledných info z doslechu aj osobných by som nešetril a spojku dal jedine sachs a origo ložisko a prevodovku zohnal čo tam patrí , všetko ostatné je len utrpenie , na dieslovú charakteristiku motora patrí dieslová prevodovka , má silný obal vždy oproti starej 1,3
neškodilo by vyplnit si ID kartu,
Grafy rychlosti Škoda Felicia, Felicia Combi
grafy
Škoda Felicia má odlišné převodové poměry jednotlivých rychlostí a stálého převodu než Škoda Favorit a Forman.
I - 3,462 II - 1,957 III - 1,31 IV - 0975 V - 0,756
Stálý převod:
1.3 MPI 40 kW 3,833
1.3 MPI 50 kW 4,118
1.6 MPI 55 kW 3,833
1.9 D 3,579
Poznámka, hodnoty se týkají vozů vyrobených od 08/97
takže sehnat z diesla, jinak nevim zda jde 1,3 a 1,6 na motor 1,9 ale 1,3 a 1,6 nejsou záměné pokud se nepletu
Grafy rychlosti Škoda Felicia, Felicia Combi
grafy
Škoda Felicia má odlišné převodové poměry jednotlivých rychlostí a stálého převodu než Škoda Favorit a Forman.
I - 3,462 II - 1,957 III - 1,31 IV - 0975 V - 0,756
Stálý převod:
1.3 MPI 40 kW 3,833
1.3 MPI 50 kW 4,118
1.6 MPI 55 kW 3,833
1.9 D 3,579
Poznámka, hodnoty se týkají vozů vyrobených od 08/97
takže sehnat z diesla, jinak nevim zda jde 1,3 a 1,6 na motor 1,9 ale 1,3 a 1,6 nejsou záměné pokud se nepletu
Zdravim, jednou si takhle jedu do prace a najednou extremni rana a sekli se predni kola, nejspis upad diferak nebo neco jinyho v prevodovce. takze zadnej kvalt dopredu tam nejde a jde jen couvat. Mam takovy dotaz ohledne prevodovky na motor 1,9D zda tam jde nejaka jina prevodovoka treba z 1,6, 1,3 popripade jestli nekdo nema nejakou slusnou nechci koupit nejakou ktera huci jak kolotoc :-( Mam pickupa, takze dle me tam bude asi jinaci prevodovka prevodama stavena do sily nez co je u osobaku normalne na 1,9D nebo se pletu a jsou tam uplne stejny?
Nema nekdo z vás prevodovku nebo nevi o ni? Radeji bych vzal od nekoho tady kterymu budu vic duverovat nez nekomu na bazosi apod.
Take mam uz novou spojkovou sadu od LUKu hned pripravenou na 1,9D tak kdyby tam sla prevodovka z 1,3 , 1,6 tak jestli tahle spojka nebude nijak vadit kdyz tam bude.
Dekuji
Nema nekdo z vás prevodovku nebo nevi o ni? Radeji bych vzal od nekoho tady kterymu budu vic duverovat nez nekomu na bazosi apod.
Take mam uz novou spojkovou sadu od LUKu hned pripravenou na 1,9D tak kdyby tam sla prevodovka z 1,3 , 1,6 tak jestli tahle spojka nebude nijak vadit kdyz tam bude.
Dekuji