skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
P N E U - A R C - B B S - R13
prohledat
31 příspěvků (zobrazeno 1 až 31) od 09.01.2012 do 10.01.2012, založil/a su.tech – nezodpovědný hajzlík
Ja je prave v roce 2011 koupil a byly i nove upeceny, takze to chce jen lepe koukat.
Ty Vaše Yokohamy v podstatě nikde nejsou a v roce 2011 moc nebyli, každý sliboval ,ale nedodal, protože dodavatel je již nemá. Dobrá volba "možná" Avon s "E" je 185/55x13 čitelná guma. 195/50x13 ACB 10 taky s "E", ale to rákoska za to pneu. V celku trdé boky a po ohřátí fakt fungujou a pozor není střední směs jako střední směs. Na Avonech je měkkčí než na Toyu. Toyo dělá ještě 185/55x13 normální ne semislic, to je snad jediná guma 55 jako seriovka nikdo jiný 55 nedělá. Pneu 175/50 a 195/45 x 13 jsou moc malá na průměr, zrychlení dobré max imálka na ... a hlavně se to rychle točí a může býti po motoru.185/55x13 Toyo Proxes R 610 Roadpro celé jméno pneu.
-> Petkar: N2000 môžem odporučiť aj na bežnú prasojazdu (podržia dosť, aquaplaning som na nich nezažil a za mokra držia asi tak ako MP12ky na suchu
)

Tak stejnej problem uz resim nekolik mesicu, taky jsem skoncil u tech 185/60/13, ale zkousel jste nekdo vybrany gumy koupit?Ja se po dlouhym badani v siroky nabidce shopu konecne rozhoupal a tvrde narazil, v nabidce je sice maj, ale dodat nejsou schopny, pac nejsou ani u dodavatele.Mistama se da mozna narazit na par kousku skladem, ale guma je na hornim okraji cenovyho pasma a DOT jsem radeji ani nezjistoval.Co mi v jednom ksefte rekli, tak teprve po novym roce se zacnou delat novy letnaky a bude se zacinat od nejbeznejsich rozmeru, takze ty 185/60 prijdou na radu asi az nekdy na jare, protoze to dneska uz beznej rozmer opravdu neni.O 195/55/13, ktery by se mi taky libily uz vubec nemluvim.Pokud by nekdo vedel o realne dostupnejch gumach, tak za link budu vdecnej.
pneumatiky.heureka.cz/roa
dstone-n2000-175-60-r13-77
h/galerie
Jezdím tuto gumu na erku, na rekreační ježdění (o jaké, dle mého popisu tazateli jde) si myslím celkem rozumný kompromis (cena/výkon/kvalita), udržela na silnici i při poměrně rychlém průjezdu louží, kdy voda stříkala nad celé auto...
Já je mám od Roadstone N2000 v rozměru 185/60 R13, ale koukám, že ten samý vzorek dělá i NEXEN...
Jezdím tuto gumu na erku, na rekreační ježdění (o jaké, dle mého popisu tazateli jde) si myslím celkem rozumný kompromis (cena/výkon/kvalita), udržela na silnici i při poměrně rychlém průjezdu louží, kdy voda stříkala nad celé auto...
Já je mám od Roadstone N2000 v rozměru 185/60 R13, ale koukám, že ten samý vzorek dělá i NEXEN...
Diky za rady. Zajdu asi nekdy mrknout na ty Toyo Proxes. Maji je v Ostrave a pak me jeste zaujala ta celkem chvalena Yokohama A539 a mrknu jeste na to co psal radekp a pak se uvidi. Jeste mam cas na vyber. Kazdopadne vsem diky za nazory a rady. ;-)
za mě-A 539-dobrý poměr cenaxvýkon.jinak si myslim,že je ti to úplně jedno.zas to bude o penězích,hlavně,že že to bude černý,kulatý a gumový.
-> Zazaa: I dunlop SP2000, pokud se ještě vyrábí...175/50 byly široké skoro 20 cm

-> su.tech: pořád na to od našeho rozhovoru myslím a jak jsem si to tady přečetl, myslím si že bys asi semislicky nevyužil, jestli budeš mít jen tyto kola - tím myslím že si neřekneš "Ha, jedu na sraz, je to 200 km, radši nazuju OR6ky
.
Třeba moje A539, drží dobře, jestli převážně nebudeš jezdit amatérské závody, budeš spokojený! Semislicky jsem ještě nevyzkoušel, ale je to podle mě lepší grip za cenu podstatně horších vlastností na vodě. Takže si opět myslím že jestli chceš něco univerzálního, je to krok zpátky.
Osobně bych vybíral mezi Yoko A539, S.Drive, Dunlop Sp2000, Avon ZV3
Na šířku 18 bych volil profil 60, sportovní 13ky jsou většinou tohoto rozměru.
Dnešním trendem je konzumnost, takže se dělají gumy max na 4 roky, jak se bude chovat guma potom, k tomu se ti nikdo nevyjádří, podle toho se nerozhodneš, která guma ti dýl vydrží...
Tak asi tolik můj názor...jo a když jsem viděl název tématu prokládaný mezerama, hned jsem věděl že je tvoje...zkus radši mezerníky nepoužívat, znemožňuješ tím ostatním vyhledávání...

Třeba moje A539, drží dobře, jestli převážně nebudeš jezdit amatérské závody, budeš spokojený! Semislicky jsem ještě nevyzkoušel, ale je to podle mě lepší grip za cenu podstatně horších vlastností na vodě. Takže si opět myslím že jestli chceš něco univerzálního, je to krok zpátky.
Osobně bych vybíral mezi Yoko A539, S.Drive, Dunlop Sp2000, Avon ZV3
Na šířku 18 bych volil profil 60, sportovní 13ky jsou většinou tohoto rozměru.
Dnešním trendem je konzumnost, takže se dělají gumy max na 4 roky, jak se bude chovat guma potom, k tomu se ti nikdo nevyjádří, podle toho se nerozhodneš, která guma ti dýl vydrží...
Tak asi tolik můj názor...jo a když jsem viděl název tématu prokládaný mezerama, hned jsem věděl že je tvoje...zkus radši mezerníky nepoužívat, znemožňuješ tím ostatním vyhledávání...
tak jestli ti staci normal pneu na pouziti co pises tak pokud se vyhnes cine tak chybu neudelas
vybral bych cokoliv z toho co tu probehlo co se ti bude libit cenou nebo vzhledem
nevim na jake auto to mas aby treba ta A539 nebyla jak pest na oko :)
a k yokohamam, mam zkusenost ze stejnej rozmer proti ostatnim znackam je sirsi :)
vybral bych cokoliv z toho co tu probehlo co se ti bude libit cenou nebo vzhledem
nevim na jake auto to mas aby treba ta A539 nebyla jak pest na oko :)
a k yokohamam, mam zkusenost ze stejnej rozmer proti ostatnim znackam je sirsi :)
Jestli se mužů přidat s dotazem, co byste vybrali? Mám R 888 185/60 R13 a rýsujou se 7" kola, co místo těch R 888? Nejlépe stejně určení, výdrž a dezen? diky
-> TTomas: Jo u tech Uni mě právě zaujal jen ten vozrek když mi to vyskočilo jako varainta.
No uvidíme co zvolím. Já autu zase nějak výrazně nenakládám takže jak jsem psal níž. Mě jde spíš o to aby tam byla funkce na suchu a vodě a aby ta pneu kvalitativně vydržela těch pár let na stejné úrovni. Každopádně díky za rady. 

-> su.tech: Ty Uniroyal jsou spis pro prdel:) Toyo bude nejspis taky dobre, ale osobni zkusenost s nima nemam. Vyrobce rika, ze jsou vyrobene pro rodine saloony a hatchbacky, takze nic sportovniho bych od nich necekal. Zato budou asi komfortni.
-> TTomas: Ty tvoje Yokohama A539... hm taky na zvážení... 

-> TTomas: Myslíš tyhle Uniroyaly?
No koukal jsem na ně taky...

-> su.tech: Tak pak bych koupit si ty Yoka A539. Sice stara koncepce, ale lety proverena a hlavne funkcni. Nebo kdyby jsi touzil po retro designu, tak jeste muzes Uniroyal s jejich temer dobovym SSS vzorem 

-> TTomas: Já právě nechci závodní, ale normální pneu. Účel je vpodstatě běžná jízda po městě, občas trochu po dálnici. Žádné závodní tendence.
EDIT
Ty potenzy - na tom obrázku na kole (nejdřív mi nedocházelo co myslíš) jsem tu nedával účelově. Je to jen obrázek k tématu

EDIT
Ty potenzy - na tom obrázku na kole (nejdřív mi nedocházelo co myslíš) jsem tu nedával účelově. Je to jen obrázek k tématu

-> su.tech: Tak tam toho na vyber moc neni. Teda pokud pocitam, ze chces sportovni pneu. Taky pocitej s tim, ze pokud budes tu gumu pouzivat ke svemu ucelu, tak ti tezko najede zavodni guma s E homologaci 8tis km. S ohledem an pozadavky bych volil nejakou obycejnou pneu jen mekci material. Povestny jsou tim japonske znacky. Napriklad proverena yoko A539 nebo Toyo proxes. Ty potenzy co jsi sem dal na foto jsou vyborny lec uz se nedelaj.
-> pitrs-84@: Představa je, rozhodně se budem držet rozměru R13 šíře 185 a co se týče profilu tak 60 by bylo fajn, no ale když bude nějaká zajímavá pneu třeba 55 nebo 65 tak to taky bude na zváženou, ačkoli rád bych něco v rozměru 185/60, 185/65 níž se mi moc nechce. 

-> Qwak: No to už na autě mám a nemůžu říct, že by ty originály ač mají 6mm a 23 let byly zrovna super.

-> Tuner#2: No jasně a právě proto jsem založil toto téma. Chci se dozvědět právě zkušenosti a doporučení k pneumatikám které se ve větší míře užívají na tomto typu kol. Klady a zápory, zkušenosti uživatelů. Hledám pneu kterou nebudu druhý rok zouvat a dávat jiné takže chci něco co je legální, má užitnou hodnotu nejen na suchu ale i na vodě a je to kvalitní pneu kterou dejme tomu můžu mít na těch kolech třeba 4 roky a charakteristika a kvality té pneumatiky se výrazně nezmění. Samozřejmě předpokládám, že je za tu dobu po kterou je budu užívat nejspíš neopotřebím do takové míry že by byly technicky na výměnu. Předpoklad je že za ty 4 roky najedou do 8.000 km což je přehnaný průměr nájezdu mého auta ročně.
tak ja bych treba rad poradil ale tezko neco radit kdyz nevim jak siroky ty kola mas a co od ty gumy cekas,,, jestli nizko profil nebo plny profil,popr jak moc nizky profil. pokud to mas na vikendy tak zase zalezi jak ty vikendy s tim chces jezdit, jestli na "lakovacku/pohodicku
"nebo chces jezdit po dvou kolech,,, takze?
-> su.tech 09.01.12 23:01:12: Ale R888 homolagaci má a není to rozhodně závodní pneu. Jinak jako Zazaa a není Toyo jako Toyo...
-> stika87: No mám svého Toyo favorita ale třeba přijde někdo s něčím zajímavým. 

-> Zazaa: No tak jelikož se to právě nezouvá úplně běžně tak se samozřejmě poohlížím po nějaké pneu která tam nějaký ten rok vydrží. Nájezd vysokých km a opotřebení pneumatiky samozřejmě nehrozí takže hledám něco co má smysl. Kompromis mezi cenou, výkonem a kvalitou kde nepopraskají po 2 letech kordy... 

nejak nechapu ... pneu sou uplne stejne jako na jakekoliv jine kola to ze to je delitko na to nema vliv snad jen ze je vetsi pakarna to kolo rozsroubovat kdyz to clovek prezouva :)
Rád bych slyšel rady, porady zkušenosti s pneumatikama na 3-dílná kola ARC, BBS, LTR a jiná v 13" rozměru. Prostě jaké pneu užíváte, jaké jsou zkušenosti co by jste doporučili a co rozhodně zavrhli...
Ještě upřesním, že nehledám závodní pneu. Tedy něco co má homologace pro normální provoz.
Díky.
Ještě upřesním, že nehledám závodní pneu. Tedy něco co má homologace pro normální provoz.
Díky.