skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Divny nahon tachometru felicia
-> vhml: Sic už je to asi pozdě, ale skočilo mi to do nečtených. Já měl něco podobného v autě taky, bylo to podle všeho připojeno k vysílačce a podle rychlosti to zvyšovalo hlasitost, aby to bylo slyšet... Ale taxametr je asi taky možnost...
Dle ETKY by to mělo bejt 16 zubů na všechny motorizace. 15 bylo (dle tamních informací) jenom pro království saudská arábie a pro FUNa....
Dovolím si to zneužít na malý dotázeček. Nevíte náhodou kolik zubů má mít pastorek náhonu na felicii 1.6? Já ten původní nemám abych to porovnal. Dávali se tam prý 15ti nebo 16ti zubé tak nevím který použít díky za rady 

-> Gryzly: ze bylo rozstreleny i pres dukladny ujistovani puvodniho majitele ze ne. Vic jsem radsi nepatral :-D
-> vhml: Co vis o historii toho auta?
-> Matulo: no k taxametru , ja som to videl veľakrát a vždy po taxi aute a raz v pickupe na rozvoz tovaru kde bolo niečo ako tachograf
-> vhml: neni to k taxametru? takovej prastarej co jsem kdysi měl v ruce tak měl COM.
-> vhml: jaj uz viem
-> castrol: nn, COM jako bejval na starejch kompech na mys atd, diagnostika ma OBD
-> vhml: ako na diagnostiku
-> suri: a k comu toto sluzi? tiez to vidim prvy krat...
-> castrol: nn, jen z druhy strany ustrizenyho kabelu je COM port
-> vhml: viac k tomu nemas
Já jo, ale mechanický, elektroniku taky ještě ne.
-> vhml: tak toto som este nevidel 

-> suri: ale ja som to este nevidel nikde nikdy
-> castrol: kus valčeku a stoho kábel
-> vhml: hod foto to ma zaujima
-> suri: jj, ja uz tu v nem v tu chvili vyndany.
Mel jsem hlavne strach aby to nenapadalo dovnitr.
Mel jsem hlavne strach aby to nenapadalo dovnitr.
-> vhml: hovoril som ti
Už jsem to vypáchal ven. Bylo to Téčko jako bejvá na tripmaster, ale s kabelem místo bowdenu. Takže nějakej tripmaster, taxametr atd...
Hodí se to někomu?
Řekl bych že na druhý straně bude COM port, kterej je mrsklej v přístrojovce a taky nevím k čemu by sloužil...
Hodí se to někomu?
Řekl bych že na druhý straně bude COM port, kterej je mrsklej v přístrojovce a taky nevím k čemu by sloužil...
Čidlo rychlosti jízdy pro palubní počítač je v rychloměru. Ale pouze, pokud Felda palubní počítač má.
To by mi zajimalo co to bude za bejkarnu. Nemuze to bejt treba neco k palubnimu PC?
Vecer dam fotku, ale ted musim vymyslet jak to vyndat bez toho aby se to vysypalo dovnitr
Vecer dam fotku, ale ted musim vymyslet jak to vyndat bez toho aby se to vysypalo dovnitr
-> vhml: v originálu tam nic takovýho nejni a ani jako originální příslušenství pokud vim nic takovýho nebylo
Ahoj, poradte. chtel jsem vyndat nahon tachometru na felde, abych vymenil olej, ale je tam nejaky uplne divny nahon. Je tam nejaky mezikus vysoky tak 5cm a vede z nej elektricky kabel dovnitr do prevodovky. Nevite co to ma znamenat? mám strach to vyndat abych to nezkurvil a nevysypalo se to dovnitr. Bohuzel nemam u sebe kabel od fotaku abych dal foto