skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Ještěrka staví podvozek
-> Urbi: a nebo horní uložení tlumiče navařit víc do kastle(v kufru) jak to mám já...a doraz vyřešenej tak že orig.mysky jen obrátit...
-> J3STER: Mrkni do karty na mého spotřebáka jak je vyfocený doraz na nápravě, má to tady tak většina a funguje to nejlépe, nějakého sklouzávání se nemusíš bát nebo tam případně udělej něčím kulatým malou prohlubeň, ale určitě nedávej dorazy níž než jsou na fotce, pak ti s tvýma měkýma pružinama hrozí (i při úpravě držáku), že půjde tlumič nadoraz, nejen že se ničí ale jak bylo řečeno, může ti to vytrhnout uložení v kastli. 11mm snížení bych se vůbec nebál že je to moc, spíše naopak, dle toho jak uděláš ty dorazy.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Mě to vychází takhle. Mám dojem že by to mělo jít až k té patce.

-> J3STER: Foto nemam, ale vyztuhu sem dal na rameno a soupnul kam az sla...
Můžete mi sem někdo hodit fotku vyztuženého šikmého ramene? Jde mi o to jestli před svařením má být mezera mezi výztuhou a patkou co svírá podélné rameno. Díky
-> Urbi: Taky jsem si říkal že bude lepší misku spodního dorazu vyoperovat a navařit ji hlouběji do ramene. Dávat pásovinu se mi zdá tochu nevhodné z důvodu možnosti sklouznutí po rovné ploše případného plocháče.
To jsem ani netušil že pružiny na rally jsou měkké jako série. To mi vyhovuje.
Netoužím po tvrdém podvozku. Tuhost doženu právě nastavením tlumičů. Spíš abych zlepšil ovladatelnost auta a vzhled.
To jsem ani netušil že pružiny na rally jsou měkké jako série. To mi vyhovuje.

-> J3STER: Určitě neřež ten tumový doraz ! Je to součástí tlumení...on umí právě pohlnit náraz pěkně tím že se i více jak na polovinu zkrátí zmáčknutím. Uprav doraz co je na spodním rameni...normální praxe je dávat tam kus rovné pásoviny vyztužené zespod, ale kdo říká že by nemohla být prohnutá i trošku dolů...ale bacha aby to horní rameno nechodilo o kastli nebo se ti nevytrhl stabík o most. To proč to všichni májí zarovno s ramenem spodním má opodstatnění.
J3STER 27.11.11 22:53:16 napsal:
... Nejspíš si změřím vzdálenost lůžka a dorazu na
nápravě se sériovou pružinou a pak tuto vzdálenost musím dodržet
u kratší pružiny.
Nutne nemusis, pokud pouzijes tvrdci pruziny,tak ti logicky bude kolo min perovat...
Ale 130L/A jsou jen kratci serie [asi, pokud se bavime o tech stejnych pruzinach na rally] tak bacha na to
Taky abys tam nemel mezeru jak krava a mezi tim ti nebouchalo horni rameno do karoserie.
... Nejspíš si změřím vzdálenost lůžka a dorazu na
nápravě se sériovou pružinou a pak tuto vzdálenost musím dodržet
u kratší pružiny.
Nutne nemusis, pokud pouzijes tvrdci pruziny,tak ti logicky bude kolo min perovat...
Ale 130L/A jsou jen kratci serie [asi, pokud se bavime o tech stejnych pruzinach na rally] tak bacha na to

Taky abys tam nemel mezeru jak krava a mezi tim ti nebouchalo horni rameno do karoserie.
-> Eidy: Je mi jasné že se může poškodit tlumič. Nijak moc snižovat nebudu. Jak jsem psal budou tam 250ky od Sakyho. Možná zkusím 260ky LA. Takové snížení jako má Dušan nebo Tuner 2 nechci. Zajímá mě kolik kdo musel podkládat u 250tek nebo i kratších pružin. Abych si udělal představu. Taky nějak musím vyřešit zkrácení gumového dorazu spodního ramene. Nejspíš si změřím vzdálenost lůžka a dorazu na nápravě se sériovou pružinou a pak tuto vzdálenost musím dodržet u kratší pružiny.
-> J3STER: Protože když hodně snížíš auto, tak je riziko, že tlumič půjde nadoraz. Kurvíš tlumič a navíc můžeš vytrhnout uložení v ramenu.
Ahoj, dnes jsem započal práce na úpravách podvozku mé 130L.
Chci se zeptat jak moc jste museli podkládat držáky tlumičů na přední nápravě. Mám pružiny 250ky od Sakyho a tlumiče Spax. Protože se Spaxy nevejdou do původních držáků začal jsem s výrobou nových. Jsou o 11mm níž než sériové. Není to zbytečně moc nízko?
Chci se zeptat jak moc jste museli podkládat držáky tlumičů na přední nápravě. Mám pružiny 250ky od Sakyho a tlumiče Spax. Protože se Spaxy nevejdou do původních držáků začal jsem s výrobou nových. Jsou o 11mm níž než sériové. Není to zbytečně moc nízko?