skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Tlumič řízení Š100/110
no tak jsme se na repas vykašlal protože je tento tlumič nerozebiratelný, lae nechal jsme si ho tam jako dekoraci páč mi tam nevadí
... jo a zjistil jsem že Baťa se o něm zmiňuje, ale je to až na konci takže jsme si toho všiml až ted 

-> Adam59: / -> Luky.: Ale jo, změnil.. místo těch někdějších vlnitejch "rolet" máme většinou krásně srovnané.. díry jednu za druhou
.

-> Adam59: nemluvě o silnicích 1. třídy 

-> Jozka: nejsem si jist zda se stav okresních silnic od te doby změnil 

-> ShadeKK: tak už to víš 

Je o dost měkčí, nežli klasickej.. Nějakou dobu jsem s ním jezdil, rejd to zas tak moc neomezuje (se stovkovou nápravou mám teď menší) a účelnost..? Dneska už asi ne, bylo to na rozskákaný okresky 60. let, kdy řízení "chytalo frekvenci" těch hrbolů a pak nekontrolovatelně vibrovalo.
ja ho mam doma nový nepoužitý aja že čo to je a načo to je
, dedo ho kedysi kupil nový a bol nevyužitý

no tak já ho repásnu a kdyžtak si ho tam dám jen jako dekoraci když je prý zbytečný 

Já měl v ruce novej a byl docela dost měkej
-> Adam59: urcite musi byt mekci nez podvozkovy tlumic, jinak predpokladam klasickou konstrukci pal, tudiz repas pujde. Pozor pak na mensi rejd k jedny strane. Ael v dnesni dobe uz to je obecne prezitek
-> Adam59: No ja ho mel na naprave taky a nejspis jeste nekde bude. Ono jde spis o to, ze dnes uz nema zadny vyznam ho montovat. Kompenzoval nedokonale vyvazeni kol a nekvalitni pneumatiky a tim vznikle vybrace. Naopak rychleji zvetsoval vule v rizeni-rozvodce. Pokud na tom ale trvas, tak pujde nejspis rozebrat a repasnout.
Hoj chlapy! Generálkuji přední nápravu na své Š100 a našel jsem na ní tento tlumič
tata co ho tam dával mi řikal že to byl dobový doplněk co tam montoval. No a ted si myslím že už není moc funkční protože de dost zlehka. Nevíte někdo parametry tohoto tlumiče? Po případně kde by se dal sehnat nový, nebo alternativní? Pochybuji že pude spravit ... Předem dík za odpovědi
jo a fotka je vzatá tu ze staršího inzerátu.