skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Rapid přední náprava
prohledat
7 příspěvků (zobrazeno 1 až 7) od 17.10.2011 do 18.10.2011, založil/a Petr Volfik
Svisláky ne.. :-D mam tam nápravu která má najeto poctivejch 60tis a jsou tam ještě origo. Na tý nápravě před tim už jsem je měnil a moc nevydržely. Destičky jsou slyšet na kostkách když je otevřené okýnko to už jsem taky před tim měl :) Nejhorší je že tohle se ozejvá fakt jenom někdy. Na svisláky kouknu a uvidim. Stejně teď už to musí vydržet přes zimu jen jsem chtěl slyšet víc názorů. Tak dík za rady.

-> Petr Volfik: me trapily spatny zajistovaci plisky brzdovejch desticek. Byly uhnily a na vlkach to tak klepe. Anebo pak jeste povolena volantova tyc ve spoji s hrebenem.
-> Petr Volfik: A me zase povoleny sroub co drzi tlumic v drzaku. Tam dole na prednim rameni.
-> Petr Volfik: mne toto robilo vymlatene puzdro hrebena, velke nerovnosti nic, na malych to buchotalo

Mám to to samý... jsou to svisláky, už půl roku se na to chystáme, ale ještě to musí vydržet...
-> Petr Volfik: Vůle ve svislákách, kuláky, řízení, prakticky cokoliv. Může být něco povolenýho (třmeny, řídící páka, ...).
Začal bych tím, že bych auto zvednul a zkusil vzít za kolo a zjistit vůle. (hejbat s kolem po horizontální ose po délce auta)
Začal bych tím, že bych auto zvednul a zkusil vzít za kolo a zjistit vůle. (hejbat s kolem po horizontální ose po délce auta)
Já i kámoš máme stejný problém na rapidu s přední nápravou- když vezmu velkou díru tak ticho a když malou nebo jedu po vlnovkách co dělaj silničáři tak tam něco klepe. Nemá někdo s tim zkušenost čim to může být? Přijde mi že se to ozývá malinko i do volantu.