Problém odstaněn, vyřešeno zakoupením novějšího servočerpadla z FII/Roomstera.. též TRW.. Kontrolka zhasla ihned, řízení jede jak má. Díky všem zúčastněným.
-> sep: uvidíme, na příští tejden jsem domluvil diagnostiku, stejně potřebuju minimálně vynulovat servis oleje kterej mě leze už krkem a blížím se k další výměně .. a taky nainstalovat tempomat.. pokud se při diagnostice nepodaří rozchodit, přikročím k dalším řešením a nejdřív asi nejjednoduššímu řešení a to výměně servomotoru za typ z FII/-roomstera kterej už mě někdo nabídnul
-> Max: jj.. diagnostiku zkusím, ale kde zatím nemám.. je tu ještě varianta, že to sundám, překopu to na starý čidlo a vrátím.. což se mi ale vyloženě nechce :-(
-> iDawe: počkej..blbě jsem to četl...já jsem měnil celý řízení i s jednotkou a čerpadlem... Jak tam přemýšlím, tak problém jako ty jsem ještě neřešil, spíš na starý hřeben nové čerpadlo, což je klasický běžný jev.
-> Max: to mi dáváš naději, tohle jsem defakto udělal já..
-> sep: no tohle je teda zase příp. horší zpráva, sehnat motor z dvojky je taky možnost, ale radši bych byl, aby se to vyřešilo třeba tou diagnostikou.. výměny jsou sice jednoduchý, ale nechce se mě do nich
Co jsem kdysi zjišťoval když jsem stál před podobným problémem tak co funguje bez problémů je nové čerpadlo (FI face,F II) na starý hřeben (FI) ,ale nový hřeben na staré čerpadlo je problém,nekomunikuje čerpadlo se snímačem, háže to chybu a čerpadlo jede v nouzovém režimu a nevím o nikom kdo to nějak rozumně vyřešil,u sebe jsem skončil s novým řízením a rovnou i čerpadlem a je klid.
-> Milan 136: to je pravda, no nechal jsem tam čidlo, co má bejt v tom řizení, to druhý se tam nedá dát, ale myslím si, že si to nerozumí se servomotorem nebo spíš s jeho ovládáním.. nebo jestli je možnost to spárovat, nastavit ? nerozumím tomu až tak a tak se ptám.. mechaniku udělám ale tohle nemám vybavení ani zkušenost
jinak ano, to čidlo se svorkovnicí, to s kabelem tam nejde, ale jen kvůli tomu, že uvnitř řízení jsou ty zoubkovaný kruhový plechy pro laiky dva a ve starým jeden.. nebo naopak, teď už nevím, rychle jsem to zas poskládal a jel projet nový kotouče
-> iDawe: tam už má být asi to čidlo se svorkovnicí hned u něj, bez kabelu. tak co tam dát snímač, co tam patří? Do jednotky je svorkovnice stejná pořád
Ještě otázka, uvnitř řízení je to u snímače trochu jiné, proto tam nejde vymenit za starší provedení, je možnost to např. rozhodit a upravit (přehodit) střeva u těch řízení aby se daly snímače prohodit ?
mám Fábii 1,4mpi r.00, řízení TRW.. teklo kolem spojovačky, tak jsem sehnal fungl nový za směšný peníze ale na dvojkovou F. Všechno pozapojoval, bylo kompletní jen bez motoru. Ale samozřejmě svítí znak na palubce a řízení jede jakoby napůl. Čidla vím že jsou trochu jiná a nedá se do něj dát to starší. Je nějaká šance, že jde problém odstranit ? Díky D.