skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
náprava favorit
prohledat
15 příspěvků (zobrazeno 1 až 15) od 11.09.2011 do 15.09.2011, založil/a rakosnicek
brzdy + všechny komponenty co jsou s felicie ty vyměním mě šlo jen o tu nápravu :-)
-> Cába: Ale on mluvil o kompletní nápravě. Pokud si vymění zadní brzdy, tak v pohodě.
-> Markop: to by snad asi neudelal takovou blbost aby na felde mel stary brzdy z facka s 98 rozteci
-> Cába: S nápravou ne, s brzdama.
Ty koncernové, které má vzadu Favorit od '93 a Felicie, mají větší plochu paken. Pokud vymění kompletní zadní nápravu za nápravu z Fáčka do '92, potřebuje větší tlak pro zadní brzdy.
Ty koncernové, které má vzadu Favorit od '93 a Felicie, mají větší plochu paken. Pokud vymění kompletní zadní nápravu za nápravu z Fáčka do '92, potřebuje větší tlak pro zadní brzdy.
-> Markop: co to ma s vymenou napravy spolecnyho?
-> rakosnicek: pokud ta naprava dostala prdu z boku, tak vymen i drzaky jak pise mach. Me se jednou povedlo trefit bokem obrubnik a byli uhozeny u drzaky
-> rakosnicek: pokud ta naprava dostala prdu z boku, tak vymen i drzaky jak pise mach. Me se jednou povedlo trefit bokem obrubnik a byli uhozeny u drzaky
-> rakosnicek: jeste je mozny ze mas ohnuty drzky na kastli,a ne jen samotnou napravu.
-> rakosnicek: Nezapomeň, že musíš vyměnit regulační ventily u HBV, jinak ti budou méně brzdit zadní kola.
Jura_Favorit: dík to jsem chtěl slyšet :-)
-> rakosnicek: to samozřejmě ano 

Jura_Favorit : ale náprava by mi na úchyty v kastli měla pasovat ne?
Ještě je rozdíl ve vedení brzdového potrubí, ale to samozřejmě není neřešitelný problém...
johaning : vím že musím vyměnit naboje a tak. No a duvod je ten že mám na felicii nápravu od předchozího majitele křivou nejde na tom udělat geometrie a sjíždejí se kola.No a mám možnost mít tu nápravu s favorita tak mě napadlo zda se to dá přehodit.
Pokud ano,tak bys na zadní nápravě musel komplet vymenit vše,což je,naboje,bubny,prasatka,
obložení,nevým co dál.Důvod výměny??
Pokud jo, tak budeš mít vzadu rozrteč 4x98 a vepředu 4x100 což je poněkud nepraktický.
Ahoj jde nahodit bez uprav na krátkou felicii z roku 99 zadní náprava s favorita z roku 88?