Tak, záhada Z je vyriešená

. Bol to povolený brzdový štít, Eidy mal pravdu.
Nemohol som prísť na to, čo to robí a vedel som že so zatiahnutou ručkou nič nebúcha, tak som chcel skúsiť ešte máličko pritiahnúť lanká ručky, aby bola správne vymedzená voľa.
Podvihol som ľavé koleso, lanko pritiahol, vyskúšal a OK. Podvihol som pravé koleso, zatiahol som ručku dohora že vyskúšam ako to brzdí, kývam kolesom a celé koleso malo v rotačnom smere dosť veľkú citeľnú vôľu! Zhodím koleso, skúšam a pozerám zabrzdený bubon sa kýve celý aj so štítom doľava/doprava....Zaujíma
vé, že pred pár dňami keď som to skúšal tak som nič podobné nezbadal. A to som vtedy skúšal aj rukou či sú štíty pevne na svojom mieste upevnené a všetko sa javilo OK....Kľúčom som vtedy šróby priťahovať neskúšal lebo však na čo, keď štít je dobre napevno a bez vôle....vravel som si. A už som takto montoval štíty x-krát a viem ako silno ich vždy doťahujem tak sa mi zdalo zbytočné skúšať to dotiahnuť ešte raz.
Dal som teda dnes dole aj bubon a celý brzdový štít mal akoby vylogané tie 4 diery pre šróby lebo s tým štítom šlo kývať doľava/doprava.
Šróby šlo ešte o hodný kus dotiahnuť, ten spoj bol o hodne uvoľnený. Po dotiahnutí to už je OK. Skúšal som pre istotu aj ľavú stranu a tam to bolo rovnako uvoľnené.
Náprava bola pred 3 mesiacmi skladaná nanovo po repase, tie šróby ani nie že by boli samočinne povolené, ale skôr si myslím či si už nejako nesadla a nevytvrdla riadne farba na štítoch a na domčekoch ložísk a tým pádom skrutky stratili prepätie a začalo to logať.....Sranda, ešte som sa s takým niečim nestretol.