divný buchot

prohledat
24 příspěvků (zobrazeno 1 až 24) od 05.09.2011 do 07.09.2011, založil/a minno
řadit dle data
20:58:39
07.09.2011
eben
popravde ani ma to nenapadlo,az kym to eidy nenapisal a odkedy som auto doskladal tak sa mi povolili sroby uz na viacerych veciach,ale hlavne ze je to dobre uz mam lepsi pocit1 1
20:19:09
07.09.2011
minno
-> eben: fakt? paráda1 a ja som myslel že tebe to už dlhšie robí a že si to už viac krát kontroloval ako ja.
20:10:59
07.09.2011
eben
-> minno: tak vitaj v klube,prave som to doskladal,a bolo presne to iste,sroby boli volne asi o tri zavity,velka vdaka Eidymu za typ1
17:56:59
07.09.2011
minno
-> U-Geen: ee, klasika matky + pérovky. Ale určite to bolo len tou farbou, lebo sa mi to ešte nestalo. Ďalšie uvoľňovanie už teraz po dotiahnutí nepredpokladám.
17:50:45
07.09.2011
U-Geen
-> minno: barva no... mas tam samojistici matky?
17:26:55
07.09.2011
minno
Tak, záhada Z je vyriešená6. Bol to povolený brzdový štít, Eidy mal pravdu.

Nemohol som prísť na to, čo to robí a vedel som že so zatiahnutou ručkou nič nebúcha, tak som chcel skúsiť ešte máličko pritiahnúť lanká ručky, aby bola správne vymedzená voľa.

Podvihol som ľavé koleso, lanko pritiahol, vyskúšal a OK. Podvihol som pravé koleso, zatiahol som ručku dohora že vyskúšam ako to brzdí, kývam kolesom a celé koleso malo v rotačnom smere dosť veľkú citeľnú vôľu! Zhodím koleso, skúšam a pozerám zabrzdený bubon sa kýve celý aj so štítom doľava/doprava....Zaujíma vé, že pred pár dňami keď som to skúšal tak som nič podobné nezbadal. A to som vtedy skúšal aj rukou či sú štíty pevne na svojom mieste upevnené a všetko sa javilo OK....Kľúčom som vtedy šróby priťahovať neskúšal lebo však na čo, keď štít je dobre napevno a bez vôle....vravel som si. A už som takto montoval štíty x-krát a viem ako silno ich vždy doťahujem tak sa mi zdalo zbytočné skúšať to dotiahnuť ešte raz.

Dal som teda dnes dole aj bubon a celý brzdový štít mal akoby vylogané tie 4 diery pre šróby lebo s tým štítom šlo kývať doľava/doprava.

Šróby šlo ešte o hodný kus dotiahnuť, ten spoj bol o hodne uvoľnený. Po dotiahnutí to už je OK. Skúšal som pre istotu aj ľavú stranu a tam to bolo rovnako uvoľnené.

Náprava bola pred 3 mesiacmi skladaná nanovo po repase, tie šróby ani nie že by boli samočinne povolené, ale skôr si myslím či si už nejako nesadla a nevytvrdla riadne farba na štítoch a na domčekoch ložísk a tým pádom skrutky stratili prepätie a začalo to logať.....Sranda, ešte som sa s takým niečim nestretol.
13:17:22
07.09.2011
minno
-> ozzman1000 07.09.11 12:39:32: aj aj

-> ondrej1: no ty si už len múdry3 všetko mám skontrolované, to som už písal x krát, prkotinku ako pružinku na pakniach by som tu neriešil lebo by to bolo opravené za 5 minút.
12:54:31
07.09.2011
ondrej1
Bude to paknami máš na nich tú pružinku ktorá ich drží?ak nie tak je to ono ak hej zhod bubon a pozri sa :)
12:39:32
07.09.2011
ozzman1000
-> minno:

klepne ti to len pri voľnobehu, alebo aj pri pribrzdení keď sú kolesá v zábere?
11:59:18
07.09.2011
minno
Včera som dosť veľa pojazdil a už viem takmer na 100% že to robia asi brzdy.... Pri jazde a brzdení to spraví málokedy, najviac to robí keď stojím, idem sa rozbehnúť - pridám plyn a pustím spojku, čiže úplne minimálna rýchlosť auta a v tom dupnem na brzdu tak to klepne.

Skúšal som sa takto rozbiehať a hneď zabrzďovať so zatiahnutou ručkou (nie úplne, len tak aby šlo ešte autom pohnúť) a vtedy nič nikdy nebuchlo. Akoby to robili pakne, alebo samostavy? neviem.
11:52:09
07.09.2011
minno
-> Eidy: nie všetko je správne dotiahnuté.
11:14:34
06.09.2011
Eidy
-> minno: Nemáš povolenej štít brzdy? To by mohlo být.
22:31:24
05.09.2011
minno
-> eben: ale u mna su brzdy v tomto smere uplne v pohode a nic z toho co si napisal mi nerobi....pakne sa opotrebuvaju cele, kolesa nepribrzduju a samostavy podla vsetkeho funguju spravne = ked zabrzdim ci uz rucnou alebo noznou brzdou tak je zabrzdene a ked odbrzdim je odbrzdene. Rucna brzda zabera pekne postupne. Bubny mam nove. No este to poskusam a uvidim.
21:42:00
05.09.2011
eben
-> minno: no ja mam vsetko komplet nove este z predrevolucnych zasob nasej miestnej mototechny,bol to nahotovo zmontovany stit,ako nezvykle veci su:opotrebenie pakni su osuchane len v strede,co som este nevidel,snad mozno by to mohla byt ovalita bubnu,alebo tak

moj nazor,mozno by to mohlo mat suvis s vracanim pakni a ovalitou,mozno ostava mierne bloknuta jedna z pakni a pri nizsej rychlosti to podla mna skor zacitis ked ju dblokuje ako pri vysokej kedze ak ma pamat neklame tak prave ovalita bubnu vracia paknu spat,a ked je bloknuta tak kladie vacsi odpor bubnu,odvodzujem to prave ztoho co som pisal o blokovani zadnej brzdy za jazdy,prebiehalo to asi takto.rychlost cca60km/h ´bolo citit odpor zo zadnej brzdy zacalo tahat na stranu,prisla rana a auto islo znova dalej bez problemov po serii brzdenia sa to opakovalo stale dokola,robila to vyskocena spodna pruzinka ktora stahuje pakne ksebe a rosypany/uvolneni/samosta v,po oprave to robi uz len takto slabo pri nizkej rychlosti resp.pri cuvani hlavne,

takze sa skusim zamerat hlavne na chod pakni,ale udajne so samostavmi byvali problemi...
upraveno 1x, naposled 05.09.2011 21:42:35
21:17:07
05.09.2011
minno
-> eben: tiež mám pocit že je to niečo okolo bŕzd, ale neprišiel som na to, čo. Pod bubnami je všetko OK, tam je skoro všetko nové. Robí to aj pri vyhodenej rýchlosti keď poloosy nie sú v zábere. Ručná brzda funguje dobre. Vyskúšam ešte zatiahnuť trochu ručnú brzdu aby boli kolesá mierne zabrzdené a skúsim tak, či to buchne.
21:01:00
05.09.2011
eben
no,je to presne ako popisujes,najprv mi to buchalo silno lebo mi zasekavalo brzdu a ked sa to uvolnilo tak to bol poriadny rachot,spravil som to ale to slabe buchanie je tam stale,resp.obcasne ale strasi ma to7 ale u mna sa prejavuje este jeden problem,a to s rucnou brzdou ked ju zatiahnem na styri zuby tak mi niekedy skoci az na doraz hore,a ked pakou mykam hore dole tak pocut klepkanie,takze podla mna je to nieco okolo brzdy,naboje ani nic podobne to nebude si myslim,ale mal som to trikrat rozobrate a nic som nezistil snad nieco okolo samostavu,proste jedine brzdy ale co sakra?a ako pises robi to 90percent pri cuvani,fakt som stoho v koncoch lebo nemam dobry pocit ked to tam klepe10

moj zaver:zadne brzdy samostav alebo tak..
20:40:55
05.09.2011
minno
-> eben: a prišiel si už na niečo? príznaky sú rovnaké ako popisujem? Kontroloval si u seba všetko??

Ja som to bol trochu potestovať a je to veľmi náhodný jav, jazdil som všelijako, skúšal som všetko možné a na nič som neprišiel. Môžem jazdiť a brzdiť po meste aj neviem ako dlho a nič a potom raz zabrzdím a bum. Najviac mi príde že to robí úplne pri minimálnej rýchlosti, stačí "drgnúť" do auta, skočím na brzdu a ozve sa rana (tiež ale nie vždy).
20:23:38
05.09.2011
eben
-> minno: tak toto robi aj mne8
20:21:03
05.09.2011
minno
-> palinator: nie to som už pozeral :)

-> Syny: nábojmi som si istý na 100%, viem aké to bolo a ako som to spravil.
18:55:15
05.09.2011
palinator
-> minno:

Máš flašku v kapsách u podélníků a převrací se.
17:55:46
05.09.2011
Syny
-> minno: Ajo, ja tu posledni vetu nejak prehlid... Tema nabojema ses si jistej? T2 a i jini to tady tenkrat resili a taky se to na prvni pohled zdalo ok a nakonec to bylo tim... Sis z tekouci kyvky pomohl na bouchajici vlecku no :) Jeste bych podezrival utazeni predni napravy na mostu a podlaze, ale kdyz riaks ze to jde zezadu... Silenty motoru, predovovky, pricka, a sikmy ramena mas taky utazeno? Sikmy k podelnejm taky? Nemohlo se te to vymackat a povolit, kdyz si to mel nove? Je tam moznosti plno...
upraveno 1x, naposled 05.09.2011 17:56:56
17:11:03
05.09.2011
minno
-> Syny: čítaj....vlečka....buchty to nie sú, tie sú nové a uloženie je v poriadku. Náboje to tiež nie sú, tie sú bez vôle a pre istotu aj zalepené. Ako vravím, všetko čo sa dá na vonok očami a rukami skontrolovať, som skontroloval a všetko je OK.
16:28:01
05.09.2011
Syny
Pokud kyvka, tak kameny, pokud vlecka, tak naboj... Pripadne u obojiho buchty a jejich uchyceni v kastli...
upraveno 1x, naposled 05.09.2011 16:28:37
15:11:54
05.09.2011
minno
Predpokladám, že mi nik nebude vedieť poradiť, ale aj tak sa spýtam, či sa s tým náhodou už niekto nestretol.

Stáva sa mi toto:

- občas keď za jazdy silnejšie šliapnem na brzdu, tak sa ozve zo zadnej časti auta buchot, akoby niečo o niečo kleplo, rana. Pozorujem to hlavne pri nízkej rýchlosti (vycúvam z garáže, zabrzdím a rana). Po tom, ako mi to buchne, už keď dupnem na brzdu druhý, tretí raz, už je ticho. Až keď zas napríklad chvíľu nebrzdím a potom znova zašliapnem pedál, tak to buchne zas. Za jazdy nebúcha nič.

Už som všetko komplet skontroloval, všetky spoje, uchytenia, zhodil som bubny a pozrel som brzdy, všetko všade v poriadku, aj brzdí to ako ako má, nikde nič do seba nenaráža, len to že to občas klepne.

Nevie niekto čo by to mohlo byť?

Jedná sa o vlečenú zadnú nápravu na Škode 120.
Extreme Tyres