skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
vlečná náprava škoda 110r
-> vhml: neslibuju si od toho nic, jen mě zajímalo jestli s tím někdo úspěšně či neúspěšně experimenoval, napadlo mě to po tom co jsem místo převodovkového dával karosáckej, čistě zvědavost zda existují i jiné silentbloky na škodovku které by svou funkcí byly zhruba ekvivalentní a dobře sehnatelné
-> death: kluob z nějaký tatry a 1203 tam jde. Ale co si od toho slibujes?
Nechce se mi zakládat nové téma, nevíte jestli jezdí někdo s konfigurací - vlečka s podélným ramenem ve kterém nemá originální silentblok ale ani unibal? nějaký ekvivalent?
PS: hned mě neukamenujte, jen by mě to zajímalo
PS: hned mě neukamenujte, jen by mě to zajímalo

-> pecen: taky z vlastní zkušenosti vím,že geoška+silenty z plechem dělaj hodně 

no sehnal jsem jen ty podélný ramena z druhovýroby, takže je z toho ted udělanej jekl, a vodu to auto snad ani nepozná.
takže vyzkouším sbíhavost, jiný silentbolky + tam mám silnější gumy než origo ve spojení podélný a šikmý rameno, takže dám lino nebo něco podobnýho tvrdšího a uvidíme.
takže vyzkouším sbíhavost, jiný silentbolky + tam mám silnější gumy než origo ve spojení podélný a šikmý rameno, takže dám lino nebo něco podobnýho tvrdšího a uvidíme.
-> Syny: kde to mám podepsat?
-> Eidy: ja jen ze se tam bude krasne drzet voda a vyztuzovaci smysl je 0...
-> Syny: čím víc výztuha, tím víc adidas.
-> pecen: Ne fakt, to ti poradil kdo? To nemá za mák smysl. Ale když máš dobře navařenou příčku, musí to fungovat stejně jako na 742. A vleček v eRkách a stovkách jezdí dost a bez problému. Geoška + silentbloky.
-> pecen: Ne fakt, to ti poradil kdo? To nemá za mák smysl. Ale když máš dobře navařenou příčku, musí to fungovat stejně jako na 742. A vleček v eRkách a stovkách jezdí dost a bez problému. Geoška + silentbloky.
-> pecen: Proc mas na tom podelnym ramenu vyztuhu i zespoda 

-> pecen: nemají být svary kolem dokola, ale jen v určitých místech...
Pořád jde vrátit kyvku...
Pořád jde vrátit kyvku...
výztuha na šikmém ramen je zespod, na podélný zboku ne?
nevim, kde vidíš sváry jinde - vysvětli to
nevim, kde vidíš sváry jinde - vysvětli to
-> pecen 09.08.11 19:56:43: Já vidím sváry jinde než mají být viz.: skoda-virt.cz/cz/.../6948
-jak-na-acka-na-zadni-vlec
ne-uhlove-naprave
a silentblok/želva jsou jen dva typy, buď 120cka měkký a nebo 130 s plechem tvrdý. Mám 130 a není problém.
a silentblok/želva jsou jen dva typy, buď 120cka měkký a nebo 130 s plechem tvrdý. Mám 130 a není problém.
navařený výztuhy jsou na 100%, žádný přehřívání, jen nabodovaný, ale asi jsou hodně měkký silentbloky + špatná geometrie
TUNER když měl silentbloky ze 120cky na Zelence, tak kolo lítalo dopředu/dozadu na sprintu tak, že pomalu šoupalo o podběh. Pokud se to navíc rozjíždí do stran, tak na 99% špatná geometrie...
BTW další blbě navařené výztuhy na ramenech...
BTW další blbě navařené výztuhy na ramenech...
no pokusim se, ale doma v takovejch podmínká dost nevím jak ji seřídit, čeho se mám chytit, a dělat přípravek (je dost složitej) se mi nechce, chtěl sem to nechat někde na lesru udělat a raděj zaplatit
stejmě mě dost láká vyzkošet ten unibal
stejmě mě dost láká vyzkošet ten unibal
-> pecen: seřiď sbíhavost a pak to zkus...

hmhm, jako není to moc, podelnej pohyb tam je (na silentbloku asi 1-2mm odhadem), ale vzadu na kole to udělá tak 5-6mm + špatná sbíhavost, tak to udělá dost na efekt.
Nevím
Nevím
-> pecen: ja mam tiez podobne v stovke, sice priecku tam nemam, uchytenie je priamo v karoserii, ale pozdlzne rameno je na klasickom silentbloku, ale nic take som nespozoroval, no urcity pohyb tam bol stale, ale kolesa maju len pozdlzny pohyb, teda kolko silentblok povoli.
-> pecen: nojo proto ty kola lítaj když se to moc rozbíhá tak je to tahá dozadu

blbá sbíhavost je na 100%, ale fakt se ty kola klepou, není to tuhý
já myslim a doufám, že je měkej silentblok, proč by taky byla tato úprava zakázaná, oni asi chlapci ze škodovky vědí proč.
Nj no, udělám unibal nebo ložisko, vyztužím to a uvidíme. Jenom mě zajímalo, kdo to tak má udělaný - VLEČKU A 100 NEBO 110R a jaký s tým maáte zkušenosto atp.
Nj no, udělám unibal nebo ložisko, vyztužím to a uvidíme. Jenom mě zajímalo, kdo to tak má udělaný - VLEČKU A 100 NEBO 110R a jaký s tým maáte zkušenosto atp.
-> pecen: jestli se ti rozjížděj kola od sebe tak je blbá sbíhavost..

-> pecen: rozjizdi pri zmacknuti spojky?
To je hodně divoký. 3patně dotaženej motor s převodovkou spojka roztáhne, ale nápravu?

To je hodně divoký. 3patně dotaženej motor s převodovkou spojka roztáhne, ale nápravu?
hhm, když kopu do spojky při volnoběhu, tak vidím jak se zadek jakoby rozjíždí a škube i to jde dost slyšet.
Pak jsem sice dost silou rukama hýbal kolem a zdá se mi, že se to hýbe v uložení v podélným směru s autem.
Pak jsem sice dost silou rukama hýbal kolem a zdá se mi, že se to hýbe v uložení v podélným směru s autem.
-> pecen: a co konkrétně se ti hýbe jakým směrem?
příčka je dobře vevařená podle přípravku ze starýho auta, na šikmých ramenech jsou nový nalisovaný pouzdra, silentbloky jsou zřejmě ty měkčí ze stovky, ale jsou 100% nový a originální
Vlečka má mít tvrdší silenbloky, ale to nebude příčinou hýbání. Nepoužil jsi starší kus? Bývají utržené od plechu
-> pecen: Kam přesně a jak si držáky navařil?
Nemáte někdo problém s touto nápravou na těhle typech aut?
Já po vevaření do kastle mám docela vůle v zadních kolech tzn, že se zřejmě hýbe uložení v karoserii, myslim ty silentbloky, jsou zřejmě jinak řešeny než v rapidech atp.
Přemýšlím, že misto těch buchet je chytnu do nějakýho unibalu, ložiska atp.
MÁTE S TÍM NĚKDO NĚJAKOU ZKUŠENOST? DÍKY ZA RADY
Já po vevaření do kastle mám docela vůle v zadních kolech tzn, že se zřejmě hýbe uložení v karoserii, myslim ty silentbloky, jsou zřejmě jinak řešeny než v rapidech atp.
Přemýšlím, že misto těch buchet je chytnu do nějakýho unibalu, ložiska atp.
MÁTE S TÍM NĚKDO NĚJAKOU ZKUŠENOST? DÍKY ZA RADY