skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Hrkanie riadenia na fav.93
15:26:02
01.08.2011
01.08.2011

Markop
-> chladic: Patří tam vazelína, ale i takto to stačí. Je tam někde vůle, když se to nebude zadírat, tak je to v pohodě.
14:39:43
01.08.2011
01.08.2011

chladic
vytekalo to popod taku plastovu pasku okolo manžety, tak som tam dal normalnu ocelovu eska-pasku....no nevidel som žiaden otvor na plnenie, tak som tam pichol nemocničnu ihlu a striekačkou som tam natlačil prevodový olej...trvalo to sice dlho, ale rýchlejšie ako vyberať cele riadenie a plniť popod okraj manžety....zalepil som to sadou na opravu duší a basta.
No škoda, že to robím až tak neskoro...lebo pomohlo to dosť, ale nie uplne, takže hrebeň je už zrejme trocha poškodený.
No škoda, že to robím až tak neskoro...lebo pomohlo to dosť, ale nie uplne, takže hrebeň je už zrejme trocha poškodený.
13:06:19
31.07.2011
31.07.2011

Markop
Táhnutí do strany způsobuje geometrie přední nápravy mimo toleranci, u fáčka nic divného. Nepravidelné sjetí pneumatik to ještě zhoršuje.
V řízení nesmí nic bouchat! Zkontroluj kulové čepy řízení, kulový čep pérování, převodka řízení nesmí mít požkozené manžety, její hřeben se musí pohybovat bez drhnutí. Občas je vůle i v kardanu volantové hřídele zevnitř vozu u podlahy.
V servisu se to řeší výměnou daného dílu, nedávno jsem u Felicie měnil celé řízení, rozsypalo se ložisko v převodce.
V řízení nesmí nic bouchat! Zkontroluj kulové čepy řízení, kulový čep pérování, převodka řízení nesmí mít požkozené manžety, její hřeben se musí pohybovat bez drhnutí. Občas je vůle i v kardanu volantové hřídele zevnitř vozu u podlahy.
V servisu se to řeší výměnou daného dílu, nedávno jsem u Felicie měnil celé řízení, rozsypalo se ložisko v převodce.
10:44:53
31.07.2011
31.07.2011

Jarda - zrušená registrace
-> chladic: no prachovkama se to plni... nekdo tam cpe A00, ale ta nini dobra na zminene loziska, ja davam LV2-3
jestli mas poskozenou prachovku tak Ti olej stejne vytece a pri vymene prachovek bych dal vazelinu
na 99% procent to kvuli loziskam nehrka, nejpravdepodobnejsi je ta vule hrebenu a tam Ti pomuze to vypodlozeni, jestli teda nemas v haji futro v casti rizeni pred spolujezdcem, jak jsem psal
jestli mas poskozenou prachovku tak Ti olej stejne vytece a pri vymene prachovek bych dal vazelinu

na 99% procent to kvuli loziskam nehrka, nejpravdepodobnejsi je ta vule hrebenu a tam Ti pomuze to vypodlozeni, jestli teda nemas v haji futro v casti rizeni pred spolujezdcem, jak jsem psal

09:57:31
31.07.2011
31.07.2011

chladic
olej sa tam daval do 1/1990 a neskôr už vazelína ale v priručke na opravy píšu, že ak nieje dostupná vazelína môže sa nahradiť aj olejom, alebo možno predošlí majiteľ dal repas riadenie ešte s olejom keď nemal po ruke vazelínu....každopádne nápravica pod manžetou bola olejová a od brzdovky to určite nieje lebo trubky su suché a brzdy plne funkčné a v tom mieste už nič kvapalinové nieje
No keby to boli ložiská nemalo by to značnú vôľu? lebo ja s tým jazdím normálne 130 po diaľnici a vôľu necítim, len strašné "hrkanie" keď prejdem cez nerovnosť alebo keď zatáčam do ostrej zákruty
Ešte nevie niekto ako sa to plní? lebo nevidím tam žiaden otvor ani mazničku...
No keby to boli ložiská nemalo by to značnú vôľu? lebo ja s tým jazdím normálne 130 po diaľnici a vôľu necítim, len strašné "hrkanie" keď prejdem cez nerovnosť alebo keď zatáčam do ostrej zákruty
Ešte nevie niekto ako sa to plní? lebo nevidím tam žiaden otvor ani mazničku...
05:29:15
31.07.2011
31.07.2011

Jarda - zrušená registrace
jestli cepy jsou OK, tak to muze byt futro ve kterem chodi hreben nebo volny vychozeny hreben - kdyz dotahnes doraz, tak to nebudes moct v krajich (pri plnym rejdu) urvat, ale v primem smeru a malem zatoceni to bude OK, to uz je na vymenu hrebenu, ale do jiste miry pomuze i vypodlozeni pruziny skoda-virt.cz/cz/.../7563
-odstraneni-vibraci-volant
u-resp-jejich-minimalizace me to pred vypodlozenim taky delalo neco takoveho

11:02:56
30.07.2011
30.07.2011

lacko
mozu to robit loziska v skrinke riadenia dostala sa ti tam voda, olej ti nemohol vytiect lebo sa tam dava vazelina mal som to tiez rozbite loziska .
09:24:50
29.07.2011
29.07.2011

EVO-Liner
-> minno: mne riadenie tiez vydava cudne zvuky, kamarat mi hovoril ze to bude nejaka guma ulozenia riadenia a klepe mi to do kasni, jedna sa o favo 94.
10:55:59
28.07.2011
28.07.2011

chladic
vyzerá to, že to robí vytečený olej z riadenia
11:57:06
27.07.2011
27.07.2011

minno
-> Kuladmin: 1. názov témy je "Hrkanie riadenia na fav.93"....
-> chladic: ak ti po prezutí pneu začalo ťahať auto do strany, tak sú to buď nejaké staré krivo zodraté gumy, alebo ak sú to nové pneumatiky, máš nahovno nastavenú geometriu náprav.
Búchanie by som nepripisoval výmene pneumatík, ale máš proste niekde vôľu v uložení. Je síce pekné, že tvrdíš, že je to bez vôle, no potom by to nebúchalo. Buď je vôľa v guľových čapoch, alebo ak má už to auto veľa km, môže byť oslabená prítlačná pružinka na hrebeni a potom to buchoce aj tam.... Pukanie zvyknú spôsobovať vylogané poloosy, to ale hlavne za jazdy pri zatáčaní.
-> chladic: ak ti po prezutí pneu začalo ťahať auto do strany, tak sú to buď nejaké staré krivo zodraté gumy, alebo ak sú to nové pneumatiky, máš nahovno nastavenú geometriu náprav.
Búchanie by som nepripisoval výmene pneumatík, ale máš proste niekde vôľu v uložení. Je síce pekné, že tvrdíš, že je to bez vôle, no potom by to nebúchalo. Buď je vôľa v guľových čapoch, alebo ak má už to auto veľa km, môže byť oslabená prítlačná pružinka na hrebeni a potom to buchoce aj tam.... Pukanie zvyknú spôsobovať vylogané poloosy, to ale hlavne za jazdy pri zatáčaní.
07:38:30
27.07.2011
27.07.2011

Kuladmin
1. nevime auto
2. to zkoukni ne! cepy a vsechny veci co se hybou/nataceji apod to ti od klavesnice tady nikdo nerekne - bez a vymen levy cep rzeni apod.

2. to zkoukni ne! cepy a vsechny veci co se hybou/nataceji apod to ti od klavesnice tady nikdo nerekne - bez a vymen levy cep rzeni apod.

15:39:28
26.07.2011
26.07.2011

chladic
Keď som prezul pneu začalo mi mierne ťahať vľavo, tak som to pripisoval pneumatikám, ale po čase mi pri prejdení výtlku hrkalo vpredu (ako niekoľkonásobne väčšie hracie kociky keď dáte do plastikového pohára :D) no teraz už viem že to ide od riadenia, ale neviem odkiaľ presne, či to je čapmi, hrebeňom alebo niečím iným, lebo kolesá ani riadenie samotné vôľu nemajú. Raz som si všimol, že pod manžetou bolo trocha masné, ale neviem či by to spôsobil olej z riadenia, lebo manžeta je úplne nepoškodená.
...a mám dosť neistý pocit pri prejdení cez jamu...
teraz už aj keď otočím na mieste, tak to nejak divne puká...ale žiadna vôľa až na veľmi mierne ťahanie vľavo
...a mám dosť neistý pocit pri prejdení cez jamu...
teraz už aj keď otočím na mieste, tak to nejak divne puká...ale žiadna vôľa až na veľmi mierne ťahanie vľavo