-> vlasmi:
tie moje silenbloky celkom dost pripominali zelatinu :) miestami boli normalne vytecene, asi nejaka dlhodoba reakcia s olejom... asi tu gumu pomaly rozpustal.
pojdu nové určite, jediné čo nechápem, prečo to pred tým nerobilo na 4qalte..
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Tiahlo radiacej paky lieta
prohledat
7 příspěvků (zobrazeno 1 až 7) od 02.07.2011 do 03.07.2011, založil/a Winged_Arrow
23:46:29
03.07.2011
03.07.2011

Winged_Arrow
23:18:21
03.07.2011
03.07.2011

vlasmi
-> Winged_Arrow: Ty kruhový silenbloky se použít nedají, stovka má krátnkou příčku převodovky na kterou je nijak neuchytíš, kdežto 125ka ze které máš převodovku má příčku převodovky dlouhou.
Pokud ty siletbloky byly měkký tak není co řešit a vyměň je. Mám doma dva nový stovkový origo na moji stovku a jsou dost tuhý, vůbec ne měkký. Ono je to i logický - komplet převodovky s motorem musí zachycovat a přenášet do karoserie i boční suvný síly např v zatáčkách, který se přenáší na převodovku přes nohavice poloos, takže její uchycení nemůže být volný, měkký, ale v rámci možností (přenos hluku a vibrací) co nejtužší.
Silentbloky motoru zkontroluj spíš pohledem, jestli nejsou vyvěšený nebo se nezačíná separovat ta guma od krajních plechů, ta dnešní výroba je nic moc.
Pokud ty siletbloky byly měkký tak není co řešit a vyměň je. Mám doma dva nový stovkový origo na moji stovku a jsou dost tuhý, vůbec ne měkký. Ono je to i logický - komplet převodovky s motorem musí zachycovat a přenášet do karoserie i boční suvný síly např v zatáčkách, který se přenáší na převodovku přes nohavice poloos, takže její uchycení nemůže být volný, měkký, ale v rámci možností (přenos hluku a vibrací) co nejtužší.
Silentbloky motoru zkontroluj spíš pohledem, jestli nejsou vyvěšený nebo se nezačíná separovat ta guma od krajních plechů, ta dnešní výroba je nic moc.
22:09:52
03.07.2011
03.07.2011

Winged_Arrow
-> vlasmi: a nedá sa tam použiť ten povodny silenblok kruhový, čo bol na 5q prevodovke? či tam je asi iné uchytenie.. tie dve diery.. omrknem to.
22:06:50
03.07.2011
03.07.2011

Winged_Arrow
-> vlasmi: silenblok motoru je jeden nový a jeden asi 7 ročný.
keď sa to tak vezme, tak ten pohyb môžu robiť jedine silenbloky, lebo keď som menil prevodovku za 5q tak boli strašne mäkké, jak zo silikonu..
a ke to tak lieta, nechcem aby sa vydrali synchróny alebo niečo v prevodovke..
len nechápem, prečo to nerobilo aj na starej prevodovke
keď sa to tak vezme, tak ten pohyb môžu robiť jedine silenbloky, lebo keď som menil prevodovku za 5q tak boli strašne mäkké, jak zo silikonu..
a ke to tak lieta, nechcem aby sa vydrali synchróny alebo niečo v prevodovke..
len nechápem, prečo to nerobilo aj na starej prevodovke
19:24:51
03.07.2011
03.07.2011

vlasmi
Silentbloky na to můžou mít vliv. Tady:
speedpro.cz/tvrde-silentb loky-4rychlostni-prevodovk y-skoda-1000120-p-4973.htm l
seženeš siletbloky převodovky na stovku. Sice jsou údajně tvrdší než normálně, ale aspoň něco. Tím spíš by ti to mělo pomoct.
Silenbloky motoru na tom jsou jak?
speedpro.cz/tvrde-silentb loky-4rychlostni-prevodovk y-skoda-1000120-p-4973.htm l
seženeš siletbloky převodovky na stovku. Sice jsou údajně tvrdší než normálně, ale aspoň něco. Tím spíš by ti to mělo pomoct.
Silenbloky motoru na tom jsou jak?
15:24:22
03.07.2011
03.07.2011

Winged_Arrow
Nikto nič? :(
18:15:56
02.07.2011
02.07.2011

Winged_Arrow
Nazdar, taký problém, Škoda 100, 5q prevodovka,
strašne lieta tiahlo, rezonuje, pri prejazde väčšími nerovnosťami napríklad cez železnične priecestie vyskočí rýchlosť.
neni tam sice tá záslepka čo bola na konci tunela ale to by na to nemalo mať vplyv, tiahlo lieta horizontálne a ajtak sa to tam neopiera.
poradil by niekto čo s tým? nechcem aby sa mi tým zošlahali ozubenia alebo čo..
priprudkom šlapnutí na plyn tiež páka dosť cestuje
myslím že je to starým silentblokom na prevodovke, ale ten sa nedá zohnať nový (ten štvorcový) nejaká rada? alebo kde zoženiem také silentbloky? Díkes :)
strašne lieta tiahlo, rezonuje, pri prejazde väčšími nerovnosťami napríklad cez železnične priecestie vyskočí rýchlosť.
neni tam sice tá záslepka čo bola na konci tunela ale to by na to nemalo mať vplyv, tiahlo lieta horizontálne a ajtak sa to tam neopiera.
poradil by niekto čo s tým? nechcem aby sa mi tým zošlahali ozubenia alebo čo..
priprudkom šlapnutí na plyn tiež páka dosť cestuje
myslím že je to starým silentblokom na prevodovke, ale ten sa nedá zohnať nový (ten štvorcový) nejaká rada? alebo kde zoženiem také silentbloky? Díkes :)