skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
kulové čepy
-> Toušík: nevidim v tom moc smysl, na seriovku, kde najezdim statisíce a budu se hnát za co nejnižšíma nákladama tak asi jo, ale na závoďáka bych měnil za nový kvalitní díl...
-> Toušík: Tady jsou levneji. skoda-virt.cz/cz/.../9090
-pistky-na-4p-stefty-cepy-
atd
Jestli se tady můžu zas zeptat nemáte někdo zkušenost s tímhle?? Má to cenu? nebo je lepší je čas po čase měnit? Díky :) kolarmotorsport.eshop-zda
rma.cz/index.php?s=product
&...
-> suri: na spodním slepici mám, tuším že se jedná ještě o DAS, vršek jsem nějak nevychytal, nicméně pokud jsou z lepší série, tak také vydrží.
uvidím,k náhradním Vikam dokoupím ještě jiné
-> FORM: ale jo , zo škodovky príde tiež spodný čep z nápisom trw a slepicou na riadení je len slepica a držia
-> suri: Objednával jsem na FUNa u jedněch autodílů "Originál" a přišlo mi TRW, vzhledem k tomu, kolik s tím autem ujedu už je tam asi nechám. Případně je časem vyměním až budu kupovat na jiné auto.
-> spartra: jojo, pokud si to dobře pamatuju, tak jeden z těch kuláků byl spíš stříbrně zinkovaný, druhý spíš zlatě. Ovšem který jsem vyměnil dřív si už nepamatuju. Teď jsem osadil Delphi, tak uvidíme.
trw je spíš co trefíš za serii, buď dobrý, nebo horší
vika je čína pokud někdo prd najezdí, cenově to vyjde výrazně levnější proč ne
vika je čína pokud někdo prd najezdí, cenově to vyjde výrazně levnější proč ne
-> FORM: na fel/fav tiež jesto originálov hojne , trw už nie sú čo boli nie len na feldy ale aj octy fábie a pod .
mimochodom , vika som menil na jednom aute po troch rokoch a nič im nebolo vrátane pekných prachoviek ešte , menil som to lebo sa robil celý podvozok
mimochodom , vika som menil na jednom aute po troch rokoch a nič im nebolo vrátane pekných prachoviek ešte , menil som to lebo sa robil celý podvozok
No zrovna u kuláků bych nešetřil. TRW by šlo považovat za slušnější značku, ale zrovna jejich kulák jsem na feldě vymlátil během dvou let a 30000 Km. Druhý kupodivu drží. VIKA nebrat už vůbec, Delphi by mělo být v pohodě. Pokud jde o 742, tak se všude válí hromada originálů, nevidím problém v tom ho použít. Teflonové výstelce se delším skladováním nic nestane a manžetky jsou většinou také v pořádku. Snad jen zkouknout vazelínu a namontovat.
Ja mam gulaky uz 4 roky, znacku neviem, rocne najazdim 18.000km a zatial ziadne problemy… Nebal by som sa asi ziadnych… Jednoducho nie je to vyrobok ako napriklad rozdelovac.. tam je origo podstatne lepsi...
-> afro100: neznám ty výrobce,ale na to mé ježdění ty kuláky něco musí vydržet:-))
-> Petuli: Vika by mala byť čína, dačo to vydrží, ale predpokladal by som skoršie opotrebenie, Delphi sú tuším poliaci alebo tiež čína .
-> su.tech: výstelka by mala byť z plastu ... na geošku nemusíš, dá sa to urobiť tak, že vyšróbuješ guľák a kontramatkou nepohneš ... potom za predpokladu rovnakého guľáku (treba porovnať) s tým nie je problém ...
kámoš dnes dával na Fáčko Delphi,zkoušel jsem na omak gumu,pevná,myslím,že žádná tenká sračka,já mám náhradní Vika a tam, je taky pevná guma,tak snad to něco vydží,ale koupit vždy mohu lepší,s kterýma už máte zkušenosti
-> minno: to je mi jasné, že kovu nič nebude, ale tam vo vnútri je čo? guma? plast? Ono ani tak nevadi ho častejšie vymeniť, ale komu sa chce čo chvílu na geometriu...
-> su.tech: tiež tu mám pár starých origo, ešte z dob stoviek ... nebál by som sa toho
-> su.tech: kovu guľáka nič nebude, maximálne tak vymyť mazivo a dať nové + nová prachovka (guma už môže byť popraskaná - ale nemusí).
-> afro100: S tím souhlasím. Zatím spokojenost. Mám doma i pár originálů, ale říkal jsem si do jaké míry může být 20 let starý a přesto nový díl ještě v pohodě. Jak moc stárne materiál v něm apod... máte nějakou zkušenost nebo názor?
-> Petuli: TRW su v pohode
Zeptám se,jaké jsou nejlepší kulové čepy dnes,(vika,delphi atd.),jaké máte zkušenosti,když origa už nejsou,jinak se omlouvám,jestli už tady tohle téma někde je:-(