Jeden válec udělá stejnej podtlak jako 4. Neudělá ho sice tak rychle, ale udělá.
Posilovač je celej vysátej. Když se lehce dotkneš pedálu, tak ventil zavírá přefuky mezi stranama membrány a posléze otvírá ventil, který pustí tlak za zadní stranu membrány. A posilovač začne posilovat. Čili během brzdění, pokud nepustíš pedál úplně, nemůže dojít vzduch. Tedy za předpokladu, že to všude neutíká.
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Podtlak jen z jednoho válce?
17:44:51
06.06.2011
06.06.2011

Eidy
17:13:03
06.06.2011
06.06.2011

Syny
-> vhml: kdyz je posilovac spravne vypodtlakovanej a tesnej, tak mas urcite 2 - 3 slapnuti i s vyplym motorem. Takze pri behu motoru, kdy pravidelne sosa pist vzduch, by to melo byt ok... Ale to je otazka no jestli ta jedna vetev staci, aby to dostatecne vypodtlakovalo posilovac, kterej je vlastne jakoby vetev navic... Jestli mezi tim cyklem nez pist znova sosa se tam proste nevyrovna tlak s vnejsim (i kdyz to asi ne).
Kazdopadne mam zkusensot, ze co posilovac, to original... Sam to nechapu, ale vyzkousel jsem asi 5 posilovaci a s kazdym to brzdilo jinak... A paradoxne ten co sycel, tak brzdil nejlip
Kazdopadne mam zkusensot, ze co posilovac, to original... Sam to nechapu, ale vyzkousel jsem asi 5 posilovaci a s kazdym to brzdilo jinak... A paradoxne ten co sycel, tak brzdil nejlip

17:03:41
06.06.2011
06.06.2011

vhml
-> palinator: právě, mám strach o to, jestli mi třeba v průběhu brzdění ,,nedojde vzduch"
Leč neznám konstrukci a nevím jestli se to může stát.
Leč neznám konstrukci a nevím jestli se to může stát.
17:00:51
06.06.2011
06.06.2011

palinator
-> vhml:
Já bych řek, že by to na funkci živočicháře nemělo mít vliv, pakliže posilovač dobře těsní. Podtlak bude asi furt stejně velkej, ale průtok vzduchu z posilovače bude omezený.
Já bych řek, že by to na funkci živočicháře nemělo mít vliv, pakliže posilovač dobře těsní. Podtlak bude asi furt stejně velkej, ale průtok vzduchu z posilovače bude omezený.
16:55:47
06.06.2011
06.06.2011

vhml
-> palinator: zatím ne, leč posiluje ( nevím teda jak hodně posilovat má), nesyčí
Spíš mi jde o princip, zda-li to může být chyba v tom, že to mám vytaženo jen z jednoho válce
Spíš mi jde o princip, zda-li to může být chyba v tom, že to mám vytaženo jen z jednoho válce
16:40:12
06.06.2011
06.06.2011

palinator
Jinej posilovač jsi zkoušel?
15:56:17
06.06.2011
06.06.2011

vhml
Může býti na škodu míti podtlak jen z jednoho válce vytažen?
Já už fakt nevím proč to brzdí míň než chci. Odvzdušněno, pístky běhají, destičky i kotouče jsem preventivně rozbrousil a stejně to furt nebrzdí tak jak bych si představoval.
Snad jen ten podtlak, vytažen u Solexů jen z jednoho válce, jestli mi dělá neplechu? I když bych to asi musel umáčknout i tak....
Já už fakt nevím proč to brzdí míň než chci. Odvzdušněno, pístky běhají, destičky i kotouče jsem preventivně rozbrousil a stejně to furt nebrzdí tak jak bych si představoval.
Snad jen ten podtlak, vytažen u Solexů jen z jednoho válce, jestli mi dělá neplechu? I když bych to asi musel umáčknout i tak....