Polovolený buben škoda 100

prohledat
3 příspěvků (zobrazeno 1 až 3) od 17.04.2011 do 18.04.2011, založil/a Toňas
řadit dle data
11:51:05
18.04.2011
Jozka
-> Toňas: Možná kdybys dal (povedenou) fotku toho kužele, tak by se to dalo posoudit i takhle.. Do háje to jde při uvolnění zhruba v pořadí klínek - kužel vnitřní v bubnu - závit na poloose - kužel poloosy. Takže pokud závit na poloose ještě pořád připomíná závit, je naděje, že kužel na hřídeli to taky přežil. Jinak 100% viz -> Eidy: .

EDIT: S 2,5 mm podložkou pod maticí bubnu jsem najezdil skoro 10 tisíc km - byla po předchozím majiteli a tak srostlá s bubnem, že jsem si jí všiml, až když jsem dělal brzdy. Drželo to v pohodě, i když kužel měl takový ty pittingy a část závitu byla v háji.. Ale jen do té mé demontáže, když jsem nouzově dal vše nazpět, jak to bylo, zlikvidoval jsem za pár set km buben, matici a celá poloosa se pak vyšrotovala.
upraveno 1x, naposled 18.04.2011 11:57:24
12:14:35
17.04.2011
Eidy
-> Toňas: v tomhle případě je asi jedno jakou vezmeš. Jak přesně vypadá konus na tvý poloose? Musí bejt perfektně hladkej, jinak je to na pikaču. To, že nevypadá špatně podle vašeho úsudku, napovídá, že je špatná. Ale dá se to ještě zachránit brusnou pastou a točit na ní bubnem bez klínku.

A ta axiální vůle je posunutym kroužkem za ložiskem, s převodovkou to nesouvisí. Záleží jak moc velká ta vůle je. Do 2 mm bych dal podložku pod buben. Jinak musí poloosa ven a vrátit kroužek.
11:39:29
17.04.2011
Toňas
Zdravím, zjistil jsem že na mé škodě 110L se mi na pravém zadním kole povolil buben. Po opětovném dotažení jsem zjistil že když tam dám závlačku, tak že matice už je jako moc na bubnu a vůbec ji nezajistí. Tak jsem tam dal podložku, pořádně dotáhl a zajistil. Kamarád ale říkal, že to je dočastné řešení, že jak se to vyklalo, že se to nejspíš vymačkalo. Co myslíte, zachránil by situaci nový buben s klínkem, maticí atd? Nebo to bude na výměnu poloosy. Jako měli sme ho sundanej a poloosa nevypadá špatně. Klínek to teda odsral s plnou parádou. A když už novou poloosu tak kterou z těchto dvou? www.cc-autodily.cz/poloos a-kratka?keyword=11... nebo www.autotypautodily.cz/cz -detail-183358-poloosa-sko da-1000-mb-120-uzka.html Já doufám, že to jsou oni. A potom na tý samý poloose je jako v převodovce trochu vůle, když zahejbu s kolem dopředu a do zadu. Tam jsem to rozdělaný neměl, takže nevím jak to vypadá. Dík Moc
Extreme Tyres