Prehrievanie

prohledat
13 příspěvků (zobrazeno 1 až 13) od 02.03.2011 do 02.03.2011, založil/a alfik5
řadit dle data
20:57:14
02.03.2011
alfik5
jj vim ze to ma aj antikorozny vyznam...ale dam 4 litre nemrzky a 7 litrov vody...nevadi ked behom roka klesne hladina vody v nadrzke kludne mozem doliat liter nemrzky....s kludnym svedomim....si myslim...a ano mas pravdu dam tam najprv obycajnu vodu a prebehnem to nech sa to preplachne...dakujem za radu...:)
17:43:02
02.03.2011
Kuladmin
Jeste nez tam nalijes novou smes bych tam dal jen obyc vodu klidne z kohoutku odvzdusnil projel to parkrat kolem baraku a hned zas vypustil a tapre pak bych nalil novou cistou smes klidne 1:1 to ze je to na -40 - ok budes pripravenej na pristi zimu ale navic tam jde o antikorozni ochranu takze ten pomer je idealni.
14:15:52
02.03.2011
alfik5
aha...no sak nejak to teda poriesim...no to radsej tu destilovanu vodu...zas az tak ju rozmaznavat nemozem aby som jej daval Lucku pre kojencov....3 no ok tak ja to teda cez vikend secko vypustim a zriedim a nalejem secko ciste...ajtak som odvtedy nejazdil radsej...3
14:06:55
02.03.2011
minno
-> alfik5: ja sa smejem lebo mi je smiešno z toho ako to popisuješ :D Ináč Fridex je práveže to najlepšie čo sa dá kúpiť4 Čo do antikoróznych a antizanášacích vlastností.....
14:04:15
02.03.2011
dj.kimmi
tak si tam dej treba treba tu mineralku no...
14:04:05
02.03.2011
alfik5
dobre no sak sa nesmej....ja fakt neviem ci je dobry alebo nie...niesom chemik ani nic podobne aby som to posudil....
14:01:40
02.03.2011
minno
-> alfik5: 3 3 3 3 3
13:57:54
02.03.2011
alfik5
sice inac tez pravda ze staci menej lebo zas cez leto aby sa moc nezehrival ....asi to tak nejak aj spravim...fridex tam nechcem davat....radsej nejaku inaci...nekery vypravaju ze fridex neni nejak moc dobry...tak nevim...
13:52:49
02.03.2011
dj.kimmi
no tady u nas uz je skoro jaro, tak 1:1 bych rekl ze je moc, dal bych tak 4l fridexu a tech 7,5l pak destilku...
13:51:10
02.03.2011
alfik5
no teho sem sa bal....ale tak nejak to skusim teda....a mal by sem to dat v pomere asi 1:1 ze?....z ceho vypliva 6 litru nemrzky....a 6 litru vody....cca
13:47:04
02.03.2011
dj.kimmi
je sice pravda, ze do skodovky se da na dojeti nalit vsecko, ale z vlastni zkusenosti vim, jaky bordel dokaze pocas udelat obycejna voda v chladici... nad jamu jezdit nikam nemusis, staci rovina a auto si trochu na strane prizvednout heverem a v pohode se ke sroubum dostanes... neni to moc prace, vypustit a napustit cely chladici okruh se da za deset minut... (pak samozrejme jeste odvzdusnit...)
13:44:01
02.03.2011
minno
"Ludia mam taku mensiu otazku", a v tom otázka na pol strany3

Ináč hustý príbeh, no podľa mňa nie je čo riešiť, vypustiť komplet celý ten mix všetkého možného a naliať tam novú normálnu náplň nemrzky + destilky. Vypustiť to predsa nie je problém, jamu na to netreba.
13:39:21
02.03.2011
alfik5
Ludia mam taku mensiu otazku...viem kde je problem ale chcem len radu....takze to popisem pekne od zaciatku

Ked som kupil skodovku dostal som informaciu od predavajuceho ohladom nemrznucej zmesi ze je vsetko v poriadku....raz som prisiel do prace vonku bolo mozno -20 a prehrial sa mi motor....vtedy ma nenapadlo skusit hadice ci je v nich lad...tipoval som to na termostat ze neotvoril....ked stupla teplota vzduchu o par stupnov vsetko islo v pohode....chybajucu chladiacu kvapalinu som riesil doliatim destilovanej vody...po case som potreboval doliat nemrznucu zmes...isiel som ju kupit na pumpu a ta pani co nerozumie autam mi predala a ze vonku si ju mam zobrat...pozeram ze sak to je do ostrekovacou...akosi som potreboval aj tu tka som ju zobral....po par dnoch ze sak idem doliat nemrzku do chladica...no pekne som sa okaslal ked som tam omylom nalial asi pol litra tej do ostrekovacov potom som si nadaval ako som sa mohol tak pomylit...:D moja chyba priznavam...ale sak pol litra sa v 12 litroch strati....tak som to neriesil...no nedavno bolo asi -15 az -20 a prehrieval sa mi motor...hadice sa mi sice podarilo stlacit ale praskalo v nich...niekde to zamrzlo skratka...kedze som tam nechcel dolievat vodu z potoka nalial som tam mineralku Lucku pre kojencov kedze je demineralizovana....nejak som dojel....no teraz rozmyslam ci by som mal vsetko cele vypustit a naliat novu destilovanu riedenu s nemrzkou alebo staci ked len dolejem tie 2 litre rozriedenej nemrzky s destilovanou vodou...musel by som ist na jamu niekde lebo tie vypustacie skruty su zo spodu a nemam zrovna teraz taku moznost...chcem len radu ci staci doliat nemrzku s vodou...za nejaku tu cennu radu vopred dakujem..:)
Extreme Tyres