skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Vraník Hpl vs. Hpl 4
-> vhml: Covece i novy na mokru klouzou jak svina
-> fidelmc: tvrdsi smes maj po ctyrech letech přepálených v létě. Čerstvý jsou úžasně měkoučký.
-> fidelmc: je to protektor, tam se kvůli ceně s lepší směsí nevlezou, tak to nahrazujou těmi rozemletými zelenými lahváči 

Pouzivam zimni Vraniky celorocne 4roky na MB , kdyz je mokro, dost klouzou. V zime spoko, ikdyz zataceni s lehkym cumakem je asi vzdy obtizne. Me pripada , ze na zimaky maji tvrdsi smes. Vzorek HLP
-> Mrazak: bude to dost na hrane. Me na nich po 10000km zbylo 5mm. Ale zima byla mírná, sníh skoro neviděli, lítal jsem jen po hlavní po práce většinu času. Ovšem na ledě jsou k nezaplacení.
Přifařim se sem z dotazem... Sem šumavák, takže v zimě tu je dosti sněhu a ne vždy uklizenýho... Máte zkušenosti s granulkama? Tzn. Vraník HPL Green Diamond... uvažuju o nich na zimu, ale zajímalo by mě jak se chovaj na asfaltě... Přejíždím totiž denně mezi Plzeňským a Jihočeským krajem což znamená sníh a náledí v Plzeňském a uklizeno v Jihočeském... Neopotřebují se ty gumy na asfaltě moc? Respektive budou schopný vydržet dvě sezony přes zimu?
-> -honza_: určitě bych vraník nedával na léto.. ty HPLka jsem dal na škodovku na tuhle zimu jen kvůli doporučení ostatních a můžu ti říct že auto sedí jak přibity a dá se sním jet solidní kláda ale musíš mít i výkon protože fakt to sedí pěkně a s normálním výkonem to snad ani smykem nejede, a v porovnání s nějakou barumkou se musím jen zasmát..takže cena a výkon je bezkonkurenční akorát ve vyšších rychlostech plavou víc oproti běžným gumám, jak tu někdo psal, je větší šance že může bouchnout, ale reklamace uznají.. nejlépe pokud máš svoje kostry o kterých víš že jsou ok tak si to nech na ně udělat..
Chaloši, taktiež jazdím na tých HPL4-kách a je to super na ľad, sneh a kašovitý sneh. Taktiež ich používame aj závodne na autokros ( a na lade podhustené na 1.5 )
Super pneumatiky ! Musím pochváliť !
Taktiež používame aj Rally-crossove pneumatiky od Vraníka a nikdy sme nemali s nimi žiadne problémy.
Len škoda, že niesu (budú neskôr) HPL-4 Green-Diamond v takom rozmere, aký potrebujem ja, bolo by to ešte o niečo lepšie !
www.autocrossteam-poriadi e.wbl.sk/Hodnotenie-pretek ov-na-ktorych-sme-boli.htm l
Super pneumatiky ! Musím pochváliť !
Taktiež používame aj Rally-crossove pneumatiky od Vraníka a nikdy sme nemali s nimi žiadne problémy.
Len škoda, že niesu (budú neskôr) HPL-4 Green-Diamond v takom rozmere, aký potrebujem ja, bolo by to ešte o niečo lepšie !
www.autocrossteam-poriadi e.wbl.sk/Hodnotenie-pretek ov-na-ktorych-sme-boli.htm l
Malinko se sem vetřu,na octavii bude lepší HPL4 nebo ten W Pro aby se to trošku dalo kočírovat i na nezasněžených cestách?...Ale zas aby to bralo alespoň jako průměrná Guma dík..
Takže reklamaci mi uznali a do druhýho dne bylo vše připraveno a bez problémů.. Jsou to HPL 4 a jak už tu plno lidí psalo, tak na sněhu se chovají bezkonkurenčně, až je škoda, že v našich končinách se to tolik nevyužije...
Mám na rapida vraníky green diamond, nevim ale jestli hpl nebo hpl4. Obouvam je jen na závody na sněhu, a ty gumy jsou co se gripu týká, naprosto bezkonkurenční. Až jsem byl zklamanej, že auto skoro neni schopný udělat smyk (samozřejmě přeháním, ale rozdíl oproti "nějakým" zimákům, co tam byly předtím je opravdu obrovský).
Na asfaltu hodně plavou, ale s rapidem jinak téměř nejezdím, takže po přesednutí z nového auta by asi plaval na jakýchkoliv gumách
Na asfaltu hodně plavou, ale s rapidem jinak téměř nejezdím, takže po přesednutí z nového auta by asi plaval na jakýchkoliv gumách

Čau, mám nové HPL4. A jsem nadmíru spokojený, v zimě nezávodím takže mi nevadí že jsou to protektory. Jezdil sem s nima na horách a kam sem se podíval tam sem vyjel
.
Všichni se smějí že mám protektory, ale za tu cenu neseženeš lepší pneu do sněhu.
Je fakt že mají problém s kvalitou ,2 ze 4 pneu měli prasklou kostru a reklamaci v klidu uznali.

Všichni se smějí že mám protektory, ale za tu cenu neseženeš lepší pneu do sněhu.
Je fakt že mají problém s kvalitou ,2 ze 4 pneu měli prasklou kostru a reklamaci v klidu uznali.
ja mam na škodovce HPL 4, koukal jsem i po těch s křemikem a bylo mě řečeno že se ten křemík stejně hned z gumy ,,vydrolý" ,
Jan Kubíček 25.01.11 22:59:33 napsal:
není to guma na ježdění po dálnicích ale ve sněhu je parada za ty
prachy, jezdim je na škodovce, a spokojenost, dost lidí kolem je taky má
i na dražších autech a nestěžujou si, na Leona jsem si připlati a
pořidil Nokiany a na sněhu mě teda zatim moc nenadchli
díky, a co myslíš? jsou lepší hpl nebo hpl4?
není to guma na ježdění po dálnicích ale ve sněhu je parada za ty
prachy, jezdim je na škodovce, a spokojenost, dost lidí kolem je taky má
i na dražších autech a nestěžujou si, na Leona jsem si připlati a
pořidil Nokiany a na sněhu mě teda zatim moc nenadchli

díky, a co myslíš? jsou lepší hpl nebo hpl4?
není to guma na ježdění po dálnicích ale ve sněhu je parada za ty prachy, jezdim je na škodovce, a spokojenost, dost lidí kolem je taky má i na dražších autech a nestěžujou si, na Leona jsem si připlati a pořidil Nokiany a na sněhu mě teda zatim moc nenadchli

vraníci na zimu anebo do lesa naprosto bezkonkurenční, vraníci se zapečenejma kamínkama brát!
Kuladmin 25.01.11 21:29:24 napsal:
→ -honza_: Jasny no jsou trosku s cenou asi mimo tve
predstavy ale zas urcite vydrzi a je to osvedcena kvalita.
jo to máš určitě pravdu.. tak ja nejspíš "risknu" s těma vranikama a uvidime jak budu spokojeny...jestli mě zklamou tak budu muset asi fakt přiště koupit něco lepšího..asi nokian W+..ty už tady mame osvědčene a docela se divim co všechno to vyjede..
→ -honza_: Jasny no jsou trosku s cenou asi mimo tve
predstavy ale zas urcite vydrzi a je to osvedcena kvalita.
jo to máš určitě pravdu.. tak ja nejspíš "risknu" s těma vranikama a uvidime jak budu spokojeny...jestli mě zklamou tak budu muset asi fakt přiště koupit něco lepšího..asi nokian W+..ty už tady mame osvědčene a docela se divim co všechno to vyjede..
-> -honza_: Jasny no jsou trosku s cenou asi mimo tve predstavy ale zas urcite vydrzi a je to osvedcena kvalita.
Kuladmin 25.01.11 21:15:23 napsal:
Dovolim si nesouhlasit ohledne tech Goodyear UG7 ze jsou jen na dalnici apod
mel je ted znamej a vzorek tak 1–3 mm – blbe a jeste sjety pac si je
zkurvil pres leto. A i na naledi a ve snehu kopci normalne objizdel stojici a
hrabajici auta. Az jsme nechapali jak je to mozny. Ale je to tak a to na kadetu
a plne nalozenej kufr do toho.
jojo ja ti věřím.. ta guma je pry měkka furt i když je maly vzorek.. některe, nebo spíš asi většina gum když už maji tak kolem těch 4 mm tak to je jak letní....ale taky zase ty UG7 jsou trošku v jine cenove kategorii..
Dovolim si nesouhlasit ohledne tech Goodyear UG7 ze jsou jen na dalnici apod
mel je ted znamej a vzorek tak 1–3 mm – blbe a jeste sjety pac si je
zkurvil pres leto. A i na naledi a ve snehu kopci normalne objizdel stojici a
hrabajici auta. Az jsme nechapali jak je to mozny. Ale je to tak a to na kadetu
a plne nalozenej kufr do toho.

jojo ja ti věřím.. ta guma je pry měkka furt i když je maly vzorek.. některe, nebo spíš asi většina gum když už maji tak kolem těch 4 mm tak to je jak letní....ale taky zase ty UG7 jsou trošku v jine cenove kategorii..
Dovolim si nesouhlasit ohledne tech Goodyear UG7 ze jsou jen na dalnici apod mel je ted znamej a vzorek tak 1-3 mm - blbe a jeste sjety pac si je zkurvil pres leto. A i na naledi a ve snehu kopci normalne objizdel stojici a hrabajici auta. Az jsme nechapali jak je to mozny. Ale je to tak a to na kadetu a plne nalozenej kufr do toho.

Mr_Kubas 25.01.11 20:50:29 napsal:
S Vránikama máme menší zkušenost, viz. odkaz.. Teď jen čekám, kdy mi
dají vědět vyřízení záruky…
skoda-virt.cz/cz/.../1009 63-co-jste-dnes-podelali?g otopost=2...
Nechci Tě od nich odrazovat, vydrželi cca 10.000 km a odnesla to „jen“
jedna pneumatika..
tak to je docela nemile... hold neni to monolit a stat se to muže.. stalo se to tobě.. nemusí se to stat mě :D snažim se na to divat optimisticky.. uvidime.. pak dej vědět co reklamace.. by mě zajimalo jestli to uznaji.. ale měli by.. to je jasna vada od vyroby
S Vránikama máme menší zkušenost, viz. odkaz.. Teď jen čekám, kdy mi
dají vědět vyřízení záruky…
Nechci Tě od nich odrazovat, vydrželi cca 10.000 km a odnesla to „jen“
jedna pneumatika..
tak to je docela nemile... hold neni to monolit a stat se to muže.. stalo se to tobě.. nemusí se to stat mě :D snažim se na to divat optimisticky.. uvidime.. pak dej vědět co reklamace.. by mě zajimalo jestli to uznaji.. ale měli by.. to je jasna vada od vyroby
ja som vranik hpl 4 nechal obut pred dvoma rokmi a je to OK, prvu zimu v porovnani s predchadzajucimi savami eskymo boli super, za tie prachy by som do nich siel znova .. jo a mam to na r19 ..
vhml 25.01.11 20:55:14 napsal:
Na poměr výkon/cena neseženeš lepší ani kdyby ses rozkrájel. Já
osobně bych šel HPL s diamantama.
no pravě.. o to mi tady jde.. potřebuju gumu co vydrží aspon 2-3 zimy, ktera ma dobry zaběr.. nejezdím každý den,.. jen parkrat do tydne.. tak by to mohlo vydržet si myslim
Na poměr výkon/cena neseženeš lepší ani kdyby ses rozkrájel. Já
osobně bych šel HPL s diamantama.
no pravě.. o to mi tady jde.. potřebuju gumu co vydrží aspon 2-3 zimy, ktera ma dobry zaběr.. nejezdím každý den,.. jen parkrat do tydne.. tak by to mohlo vydržet si myslim
Tak do letnich bych určitě taky nešel... ale ja zas tak moc nejezdim.. parkrat tydně a spíš kratší trasy.. tak ja myslim že by to mohlo stačit.. nokiany jsou super ale zase 2x drahší a jako student si moc vyskakovat nemužu :D kamoš to ma a zatim bez problemu.. ono zaleží asi jak ktera guma... a pak mi ještě kamoš řikal že to ma jeho znamy.. že na sněhu to drží dobře ale jak se s tim jezdí akorat po asfaltě tak docela mizí.. ale mě by bohatě stačilo kdyby aspon ty dvě tři sezony vydržely.. mam ted kormorany.. vzorek už tam je asi jen tech 5mm a když napadne čerstvy snih tak je problem se na rovině rozjet.. natož vyjet do kopce... jako těžko říct.. někdo si je nemuže vynachvalit.. někdo zase nadava..ty UG7 tak max na dalnice.. ze značkovych gum bych šel možná ještě do Eskimo S3 ty jsou pry taky docela OK
Na poměr výkon/cena neseženeš lepší ani kdyby ses rozkrájel. Já osobně bych šel HPL s diamantama.
Byt tebou radeji bych volil osvedcenejsi gumy jako jsou treba ty Nokiany nebo goodyear ultragrip apod.
S Vránikama máme menší zkušenost, viz. odkaz.. Teď jen čekám, kdy mi dají vědět vyřízení záruky...
Nechci Tě od nich odrazovat, vydrželi cca 10.000 km a odnesla to "jen" jedna pneumatika..
Nechci Tě od nich odrazovat, vydrželi cca 10.000 km a odnesla to "jen" jedna pneumatika..
Dezén je hezká věc, ale taky směs by to chtělo ucházející... Já teda po zkušenostma jen s letníma už nechci Vraníky ani v kufru, natož na nich jezdit:( Se zimákama teda zkušenost nemám, ale aby to nebylo za málo peněz hodně málo muziky...
Zdravím, chystám se koupit nové gumy a mám v plánu zkusit pneu vraník. Ne že bych byl nějak extra zastáncem protektoru ale spíš jde o to, že bydlim na kopci a nechce se mi nasazovat pokažde řetězy tak bych uvital gumy s dobrym zaběrem na sněhu a taky ne moc drahe a vraniky vypadaji ok.. ja myslim že mi stačí pneu bez green diamond...zas tak hrotit to nemusim.. mamka ma nokiany a vyjede bez problemu i když se na te cestě pomalu neda udržet na nohou. a někde jsem četl že ty vraniky maji převzaty dezen od nokianu. jak moc to je věrohodne nevim. Od vás bych právě potřeboval poradit jaky typ si vybrat.. jestli hpl nebo hpl 4... hučení a plavání přežiju.. jde mi o ten zaběr a aby to zas němělo nějak extra velky valivy odpor.. at nejezdim za 20 :-D .. tak jestli někdo nahodou zkoušel obě gumy tak jestli by mi mohl prosim poradit.... díky moc