skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Zadní stabilizátor vlečky
21:32:20
17.11.2010
17.11.2010

vhml
-> havlik: za 1600 si ho může nechat :-)
21:10:58
17.11.2010
17.11.2010

havlik
-> vhml: 1600 mam za to
21:10:11
17.11.2010
17.11.2010

vhml
-> Martin120L: co za to mourek chce? Kdysi sjem viděl inzerát, ale teď jsem ho nenašel.
Ale pokud by měl fungovat stejně jako prodlouženej přední tak si myslím, že není potřeba za něj platit...
Ale pokud by měl fungovat stejně jako prodlouženej přední tak si myslím, že není potřeba za něj platit...
21:02:34
17.11.2010
17.11.2010

Martin120L
-> vhml: Kucí , kucí tak už tam konečně ten stabík dejte, 16 mm od Mourka na zadek a 22 do předu, aspoň to zkus. V Mostě si myslím že jsem stím problém neměl, musel bych se zeptat Tunera ten často viděl mé auto jak se chová v zatáčkách. Neměl jsem pocit, že se vnitřní kolo nadzvedává od země a začalo by hrabat.
20:59:56
17.11.2010
17.11.2010

Tuner#2 - zrušená registrace
-> vhml 17.11.10 20:12:06: Pravda je to na příčce. Zadek mám taky na zhoupnutí tvrdej, ale jak jsi viděl i to je za jízdy málo 

20:12:06
17.11.2010
17.11.2010

vhml
-> Tuner#2: tak vo kastli to není, stabík je stejne chycenej na příčce a ramenech. Pak už jen otázka jestli zkoušet snáz instalovatelnej 18mm z 1203, nebo měkčí z předku kde jsou varianty 14 a 16mm.
Vepředu určitě přidám na tom stabíku a líbí se mi Eidyho varianta měkčího zadku. Protože zadek se při zhoupnutí opravdu ani nehne - což by ti Honzo ale víceméně mělo dělat taky ne? Sice máš o kousek mekčí pružiny, a úplně jiný tlumiče. Ale i tak by mělo na zhoupnutí i u tebe bejt znát že jde zadek o hodně hůř než předek.
Vepředu určitě přidám na tom stabíku a líbí se mi Eidyho varianta měkčího zadku. Protože zadek se při zhoupnutí opravdu ani nehne - což by ti Honzo ale víceméně mělo dělat taky ne? Sice máš o kousek mekčí pružiny, a úplně jiný tlumiče. Ale i tak by mělo na zhoupnutí i u tebe bejt znát že jde zadek o hodně hůř než předek.
20:05:46
17.11.2010
17.11.2010

death
-> vhml: Zadní stabilizátor má cenu v případě že je přední silnější, pokud budou vepředu oba tak se vzadu vyplatí ale jak moc pomůže proti opotřebení kola zevnitř netuším, úchyty určitě udělat, sundat to jde vždycky.
Možná by stálo za tu práci sehnat torzní tyč průměru 16-18mm která je rovná a dají se na ní nasadit ramena ve kterých by byly úchyty pro různé nastavení tuhosti, prostě nastavitelný stabilizátor a doladit. Protože pokud se dá dozadu moc silný stabilizátor tak se kolo stejně odlepí v případě že to vepředu nebude na tužších pružinách a silnějším stabilizátoru.
koukám že jsem v podstatě nic co by tu už nebylo nenapsal, no nevadí
Možná by stálo za tu práci sehnat torzní tyč průměru 16-18mm která je rovná a dají se na ní nasadit ramena ve kterých by byly úchyty pro různé nastavení tuhosti, prostě nastavitelný stabilizátor a doladit. Protože pokud se dá dozadu moc silný stabilizátor tak se kolo stejně odlepí v případě že to vepředu nebude na tužších pružinách a silnějším stabilizátoru.
koukám že jsem v podstatě nic co by tu už nebylo nenapsal, no nevadí
19:49:22
17.11.2010
17.11.2010

Tuner#2 - zrušená registrace
-> vhml: Můj názor je ten, že zadní stabík Tě při současné konfiguraci nepomůže, protože když se auto nakloní, venkovní kolo se zatlačí do podběhu a ten stabilizátor logicky přenese sílu nahoru i na druhé kolo, které bude mít tendenci přizvednout. Takže ještě víc přitvrdit předek.
Co se týče zadního stabíku, mít kasli ve fázi jako jí máš, tak ho dozadu taky udělám a když to nebude fungovat a auto se stane víc nedotáčivým (což udělá i špéra) tak ho prostě vyndáš a max. budeš vozit držáky na autě což zas tolik neváží
Co se týče zadního stabíku, mít kasli ve fázi jako jí máš, tak ho dozadu taky udělám a když to nebude fungovat a auto se stane víc nedotáčivým (což udělá i špéra) tak ho prostě vyndáš a max. budeš vozit držáky na autě což zas tolik neváží

19:41:58
17.11.2010
17.11.2010

vhml
-> Wena: Kdo jí zaplatí :-D
Tady je ještě jedna fotka jak se to celý nahrbí. Veřím tomu, že s tvrdším předkem mi pak zůstane o hodně víc váhy na vnitřní straně auta.
Ale ještě zpět k zadnímu stabíku. Jak by to teda ovlivnil nebo nevlivnil? A bude to pak hrabat víc nebo ne?
Tady je ještě jedna fotka jak se to celý nahrbí. Veřím tomu, že s tvrdším předkem mi pak zůstane o hodně víc váhy na vnitřní straně auta.
Ale ještě zpět k zadnímu stabíku. Jak by to teda ovlivnil nebo nevlivnil? A bude to pak hrabat víc nebo ne?
19:35:24
17.11.2010
17.11.2010

Wena
Dej šperu a máš klid :)
19:28:09
17.11.2010
17.11.2010

vhml
-> Eidy: jakože se brzo dostanu na spodní doraz? Což bych se s delší a měkčí pružinou dostal dýl.
Už teď mám spodní podvázání nastavené tak, že pružina ztratí veškerý předepnutí, takže s touhle pružinou dál nemůžu.
Mohl bych třeba zkusit místo mých pružin 295mm, 45kN/m dát stovkové. 305mm, 40kN/m
Zase na druhou stranu bych se vhodnou kombinací stabilizátorů mohl dostat i do stavu kdy se mi kolo vyvěšovat nebude vůbec...
Už teď mám spodní podvázání nastavené tak, že pružina ztratí veškerý předepnutí, takže s touhle pružinou dál nemůžu.
Mohl bych třeba zkusit místo mých pružin 295mm, 45kN/m dát stovkové. 305mm, 40kN/m
Zase na druhou stranu bych se vhodnou kombinací stabilizátorů mohl dostat i do stavu kdy se mi kolo vyvěšovat nebude vůbec...
19:17:03
17.11.2010
17.11.2010

Eidy
-> vhml: Když se vnitřní kolo vyvěsí, rychle klesne přítlačná síla. Jinak řečeno, s malou dráhou zdvihu kola klesá u tvrdé pružiny rychle přítlak a kolo tak hrabe.
Já půjdu cestou zesíleni přední stabilizace. Snad to pomůže.
Já půjdu cestou zesíleni přední stabilizace. Snad to pomůže.
17:22:32
17.11.2010
17.11.2010

vhml
-> Eidy: co tě vede k teorii měkčích per dozadu? Je pravda, že na zadku se zhoupneš a ten se ani nehne. 45kN/m
Vepředu jsou pera od Honzy, na fotce jeden 18mm stabík, na přístí rok ho podpori jeste jeden 16mm.
Vepředu jsou pera od Honzy, na fotce jeden 18mm stabík, na přístí rok ho podpori jeste jeden 16mm.
17:15:20
17.11.2010
17.11.2010

Eidy
-> vhml: Podle mě: zesílit pružiny a stabík vpředu a třeba zkusit dát dozadu dokonce měkčí brka. O stabíku vzadu si netroufám hádat. Teorie tvrdí, že nepomůže, ale třeba před x lety mi David Vršecký říkal, že na trucku maj hodne tvrdej stabík vzadu. Vpředu skoro nic. Ale to jsou tuhý nápravy, vím.
14:16:32
17.11.2010
17.11.2010

vhml
Takhle nějak víceméně vypadá auto v plným náklonu. Na dvojku otočka o 180stupnu, vnitrni kolo stále do A a následně roztrhanej vnitřek gumy. Skoro bych i ocenil to nakroucení kyvky aby bylo kolo rovně :-)
14:13:32
17.11.2010
17.11.2010

vhml
Samotný provedení stabíku už by se nějak vymyslelo snadno. Jak prodloužený přední stabilizátor, tak třeba stabilizátor 1203, který tu někde taky mám.
Na kyvce si to lidi hodně chválí hlavně kvůli odstranění Swing Axle, kterým ale vlečka už od základu netrpí. Konkrétní poznatky z montáže na vlečku jsem nikde nenašel
Na kyvce si to lidi hodně chválí hlavně kvůli odstranění Swing Axle, kterým ale vlečka už od základu netrpí. Konkrétní poznatky z montáže na vlečku jsem nikde nenašel
14:11:08
17.11.2010
17.11.2010

vhml
Dát či nedát, to je to uč tu běží.
Už z něj mám skoro noční můry, pročetl jsem všechyn témata jak tady tak na 110r.cz a pořád nevím, pořád nejsem rozhodnut.
Hlavně jsem nenašel a nebo nepochopil jednoznačnou odpověď na to, jestli vnitřní kolo bude hrabat méně, nebo více. To mě teď aktuálně dost trápí, už jenom kvůli tomu, že máme dost vysokoi spotřebu ne zrovna levných gum.
Auto není v žádném velkém náklonu, vnitřní kolo do A a hoří - specifikace podvozku zde: skoda-virt.cz/cz/.../7571 -vhml-skoda-140l-a
Už z něj mám skoro noční můry, pročetl jsem všechyn témata jak tady tak na 110r.cz a pořád nevím, pořád nejsem rozhodnut.
Hlavně jsem nenašel a nebo nepochopil jednoznačnou odpověď na to, jestli vnitřní kolo bude hrabat méně, nebo více. To mě teď aktuálně dost trápí, už jenom kvůli tomu, že máme dost vysokoi spotřebu ne zrovna levných gum.
Auto není v žádném velkém náklonu, vnitřní kolo do A a hoří - specifikace podvozku zde: skoda-virt.cz/cz/.../7571 -vhml-skoda-140l-a