Nové bubny vs nové pakne

prohledat
69 příspěvků (zobrazeno 51 až 69) od 10.08.2010 do 22.08.2010, založil/a minno
řadit dle data
17:12:47
11.08.2010
suri
-> minno: určite je to prežitok , iba blbec bude platiť za nové obloženie keď si môže dať nanitovať alebo nalepiť to isté spojky , neviem kde kúpiš lamelu na T603

myslíš že to čo kúpiš je čo? renovované pakne , umyte fuknuté do farby a nalepené obloženie
17:07:39
11.08.2010
minno
-> suri: kde repasujú staré pakne? som myslel že to je už len prežidok z dôb dávno minulých, kedy sa len lepilo nové obloženie.
13:19:19
11.08.2010
suri
-> minno: normálne , pribrúsiť rozperky , zabrúsiť obloženie a všetko pekne zladiť , myslíš že to vždy ide zložiť len tak? takéto problémy riešim vždy či dám nové alebo staré zrenovované pakne a všetko musím dopasovať , sadu plug a play nájdeš možno na jedných pakniach z 10

prečo si nedáš tie staré pakne zrenovovať? vyjde to lacnejšie aj lepšie ako nové čínske a dajú ti tam ferodo ktoré je ferodo naozaj
13:12:22
11.08.2010
minno
-> suri: ako to myslíš pakne dopasovať k bubnu?
13:07:08
11.08.2010
suri
-> minno: tak sa s tým pohraj a nevymýšlaj , sused má nové bubny aj pakne ferodo čo som kupoval ja a nepametám sa či niečo takéto riešil , určite nie pretože je samozrejmosť pakne dopasovať k bubnu aspoň u mňa
12:56:00
11.08.2010
minno
-> suri: píšem, že mám nové originál bubny, priemer 230 mm, nové samostavy (dnešná výroba, ale porovnával som ich s originálmi - rozmery sú presne rovnaké), nové pakne - pakne tiež dnešné druhovýrobné, ale kostra pakne podľa toho, ako som ich porovnával s originálmi, je rozmerovo totožná (porovnával som s origo, ale už jazdenými pakňami), sila obloženia 5 mm tak ako uvádza aj literatúra. Samostav stiahnutý, lanká ručky povolené. A nepasuje to.
12:27:46
11.08.2010
suri
-> minno: ak majú pakne rovnaké zárezy , rovnakú hrúbku ako origo aj bubon má origo rozmer pasuje to dokopy presne ak skombinujes cinske falsovane pakne rumunsky samostava ceskoslovensky bubon nemusi to sediet , nove pakne sú hrubšie , videl som také na feliciu aj škodovku pretože má väčšina ko bubny
12:24:01
11.08.2010
minno
-> matisek: pakne som zabrusoval v dolnej často doteraz aj ja, ja som musel možno tak 1 mm každú pakňu, možno aj viac. Ale toto už nechcem. Chcem to proste vyskladať tak ako to má byť, nový bubon, nová pakňa a musí to pasovať. Lenže prečo to nepasuje? To je otázka.
12:21:26
11.08.2010
minno
-> TAZ1500: no a tých 1000x si to montoval v kombinácii nový bubon a nové pakne? Lebo len o to ide. Pakne k starému bubnu aj mne vždy šli v pohode. Ale nový bubon na nové pakne proste nedostanem. Samostav je stiahnutý, ručka povolená, pakne +/- dané do do stredu a bubon tam nenamlátim ani keby som neviem ako chcel. A preto sa pýtam, či má niekto rovnaké skúsenosti a kde hľadať problém a ako ho riešiť. Nič upravovať, prepilovávať už nechcem. Už som upravoval asi trojo pakní a to nie je ono.
12:19:09
11.08.2010
suri
-> minno: zaujímavé že na pakne ferodo som nedávno pozeral a nič krivé na nich nebolo a má ich pol dediny
12:14:13
11.08.2010
minno
-> Bobesh: to si asi ešte nevidel Feroda pakne dnešnej výroby, krivé zvarence....také sa aspoň mne dostali pod ruky. Po týchto skúsenostiach už zháňam výlučne originály.
10:42:40
11.08.2010
Bobesh
-> minno: Pamatuju,že mě jednou vypekly nový pakny ale tam byl problém,že nechodila ručka. Nakonec jsem pečlivým měřením přišel na to,že nové pakny mají hloubš profrézovanou drážku pro rozpěrku než původní starý,který jsem tam nakonec vrátil a auto opět ručkovalo. Třeba je tu problém opačnej. Jinak pokud nový obložení,tak jedině FERODO,pokud možno z fabriky,čínani kopírujou zdatně ale není to ono. Nebo ještě lepší,tak nový z výroby ČSSR.
03:08:25
11.08.2010
TAZ1500
menil sem to snad 1000x a pokaždy to tam slo musis uplne odpojit lanovody a stahnou samostav pak si ty pakny musis vystředit a normalne to tam nasadíš nekdy se stane teda vetsinou se mi stalo to že pak sel buben po dotaženi fest otačet tak sem auto projel parkrat zabrzdil a už to bylo dobry a až po projetí sem zapojil lanovody vše makalo jak má ale když daš novej buben na starou poloosu tak nekdy je treba tam vložit vymezovačku ja sem to zjistoval pomosi olovenych plíšku sice se buben musel dvakrat sražet ale lepší než aby cestovala poloosa myslim u kyvadlovy napravy u uhlovy tohle odpadalo
00:13:31
11.08.2010
matisek
-> minno: Ja som mal bubne original a pakne tie veru neviem čo boli zač.Musel som trošku obrusiť dolu na pakniach tam kde sú opreté o ten spodný držiak.Už si to dobre nepamätám ale myslím že to obloženie na pakniach bolo akési hrubšie ako obvykle ale nemeral som to.Stačilo naozaj len nejakého 0,5mm obrusiť a už to tam vsiaklo.Jo a bola to vlečná náprava.
23:01:07
10.08.2010
minno
-> Dušan: a nemeral si náhodou priemer bubnov a neporovnával pakny s origami? to asi nie, že? Čo to boli za pakny? feroda, či niečo iné?
22:57:26
10.08.2010
minno
-> su.tech: na Favority sa ale nik nepýtal :)
22:39:19
10.08.2010
su.tech – nezodpovědný hajzlík
-> minno: Na mojeho Fa jsem dával (dočasně než se mi podařilo sehnat) neoriginální zadní desky. Důvod je prostý - sehnat je na model 87´- 92´ od kvalitního výrobce je docela problém. Nešly mi nasadit - desky teda ano, ale pak nešel nasadit buben. Potom jsem proměřil původní desky v těch samostavových místech, dole na těch zácvakách a zjistil jsem že rozměrově nesedí. Tak jsem je pilníčkama doladil do velikosti a rozměrů jaké měly ty původní originální a pak to sedlo noproblemo.
22:32:29
10.08.2010
Dušan
druhovyrobni bubny a druhovyrobni pakny. Vse sedelo jak melo, jen to melo ovalitu od nova 8
22:21:27
10.08.2010
minno
Prosím tých, čo majú skúsenosť s kombináciou nový bubon vs nové pakne na vozoch 105-136, nech sem napíšu svoje vyjadrenie, akú s tým majú skúsenosť. A prípadne uviesť aký bubon (origo / druhovýroba), a aké pakne (origo / druhovýroba).

Zaujíma ma, či ste niekto tie nové bubny na nové pakne dostali bez úprav, alebo nie, prípadne ako ste to riešili, ak ste nové bubny na nové pakne nasadiť nedokázali.

Zdá sa, že niekomu to takto nasadiť ide v pohode, iným nie. A ja nerozumiem prečo. Čo som porovnával kedysi dnešné pakne s originálmi, tak rozmery sedia. Ako je to potom možné, že nový bubon sa na to dostať nedá?

Dnes sme rozmýšľali aj s Pavlom P., či to náhodou nebude spôsobené druhovýrobnými samostavmi......že môže mať druhovýrobný samostav v stiahnutom stave väčšiu rozteč medzi pakňami. No porovnával som dnes večer originálny samostav s novým, a je to rozmerovo úplne rovnaké.... Som z toho cvok.
upraveno 1x, naposled 10.08.2010 22:24:25
Extreme Tyres